Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlepige er ny hotelchef i bygningen, der engang var byens første skyskraber: 'Det bekommer mig godt at være her', konstaterer hun

49-årige Dorte Kobel er ny hotelchef på Cabinn i Vejle. Og det bekommer hende godt, siger hun.Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
49-årige Dorte Kobel er den nye hotelchef på Hotel Cabinn Vejle. Udover at være dedikeret til hotelbranchen, er hun også en Vejlepige med stort 'V'. Hendes ambition er at skabe et hotel, hvor servicen er helt unik og økonomien i top.

Vejle: I hjertet af Vejle tårner byens første skyskraber sig op blandt byens huse. Engang rummede bygningen det fine Hotel Australia, hvor blandt andre Simon Spies i perioder havde sin daglige gang.

I dag er det hotelkæden Cabinn, som ejer hotellet med de store rummelige værelser fra en mondæn fordumstid. Herfra har gæsterne udsigter, der strækker sig langt ud over byen. De "gamle værelser" blev renoveret i 2016, og flere blev etableret, hvilket betyder, at der i dag er 156 af slagsen. Herudover er der en rummelig morgenmadsrestaurant og en reception.

Selvom hotellet er beliggende på Dæmningen med en flittig summen af liv, byfornyelse og travle mennesker, der hver dag passerer forbi, forstummer larmen så snart man træder indenfor.

Annonce

I receptionen tager den 49-årige Dorte Kobel, imod. Det er tid til at lade hende fortælle om sig selv og hvorfor hun for nyligt er blevet ansat som hotellets nye chef.

- Hej, og velkommen til, siger hun med et stort smil, og fortsætter:

- Kan jeg byde på en kop kaffe?

Kommet hjem

Over en god kop kaffe, og med udsigt gennem hotellets store vinduer ud til Dæmningen, fortæller den nye hotelchef, hvordan hun har fundet vej til Hotel Cabinn Vejle.

- Jeg sagde et andet godt job op som landechef for Lilly Brudekjoler, for at komme hertil. For straks da jeg så et jobopslag om stillingen, tænkte jeg, at hvis jeg skulle tilbage til hotelbranchen, så skulle det være nu.

Og hun tilføjer:

- Og nu er jeg kommet hjem.

At Dorte Kobel nu er kommet hjem, kan forstås i mere end én betydning. Både fordi hun oprindeligt har arbejdet i hotelbranchen gennem mange år, og fordi hun tidligere har været ansat på stedet, da det hed Hotel Australia.

- Egentligt er jeg uddannet inden for regnskab, så jeg kom ind i hotelbranchen fra en lidt anden side, end man ellers gør. Jeg har blandt andet været ansat på Hotel Legoland og Best Western i Kolding, ja og flere andre gode steder. Og så har jeg været indehaver af Rindbæklund Golf Restaurant. Det er en livsstil at være i hotelbranchen. Enten er du til det, eller også er du ikke. Og jeg elsker det, forklarer Dorte Kobel, og hun fortsætter:

- Men det har også været godt og sundt at have været i en anden branche i en periode, og det var en fantastisk tid, jeg havde hos Lilly Brudekjoler, men jeg kunne mærke, at denne her stilling som hotelchef på Cabinn Vejle, trak mere i mig, forklarer Dorte Kobel.

Annonce

En stor byrde at løfte

I Dorte Kobels seneste stilling som landechef hos Lilly Brudekjoler var hun chef for alle virksomhedens butikker i Danmark og Sverige. Her havde hun det overordnede ansvar for, at alt kørte, både hvad angår økonomi, det praktiske og personalet.

- I det hele taget har jeg gennem årene opbygget mig en god erfaring indenfor drift, økonomi og personale, så jeg føler mig ret godt klædt på til at være hotelchef, konstaterer Dorte Kobel, der dog også inden sin første ansættelsesdag lige tog sig en snak med hotellets forhenværende hotelchef Ingelise Heede Ancker.

For det var med stor respekt for hende og for stillingen, at hun startede.

- Det var mig meget magtpåliggende at få en snak med Ingelise, for der var en stor byrde at løfte efter hende. Hun gjorde det virkelig godt. Og så kender vi hinanden fra førhen, hvor vi blandt andet arbejdede sammen, da hun var ansat på Bredal Kro, lyder det fra Dorte Kobel.

Hun fortæller videre, at Ingelise Heede Ancker nu er ansat i konferenceafdelingen på Hotel Vejlefjord.

- Jo, vi er jo mange i hotelbranchen, der kender hinanden, og det er jo rigtigt godt. Og jeg havde brug for lige at sige hej til Ingelise, inden jeg skulle starte her.

Annonce

Drift og personale

En af grundene til at Dorte Kobel dog tog en afstikker fra hotelbranchen for godt fem år siden var, at det var hårde tider for restaurant- og konferencedelene. Den slags er der dog ikke på Hotel Cabinn Vejle.

- Her på hotellet skal vi tænke på værelser og morgenmad, og ikke andet. Det gør, at jeg kan fokusere 100 procent på salg, drift og personale, og det er jeg virkelig glad for, siger hoteldirektøren, der lige nu har fokus på at sammensætte den helt rigtige personalegruppe på hotellet.

Personalet er det største aktiv, som man kan have i sin virksomhed

Dorte Kobel, hoteldirektør

Der er omkring 22 ansatte på hotellet med stillinger i receptionen, morgenmadsrestauranten og så er der viceværter/hotelteknikere. Rengøringen er udliciteret til et eksternt firma.

- Personalet er det største aktiv, som man kan have i sin virksomhed. Uanset om du skal sælge Porscher eller diamanter, så er det personerne, som man arbejder sammen med, der har den største betydning. Det er dem, der skaber rammerne, pointerer hotelchefen, og tilføjer:

- Og vi er jo et budget-hotel, hvor dét gæsterne kræver, er et godt og rent sted at sove, og et godt måltid morgenmad. Og det, vi skal skille os ud på, er netop den høje service. Det er den, vi lever af. Og mit team er allerede helt fantastisk. Jeg er bare så heldig og taknemmelig.

Hendes ambition er at skabe et hotel, hvor servicen er helt unik og økonomien i top.

Annonce

En del af byen

Allerede nu er der godt gang i sagerne på hotellet, så Dorte Kobel er fortrøstningsfuld.

Belægningen af gæster har været meget høj her i marts og april. Vi har bare haft travlt, og allerede nu ligger vi langt over budget, så det gør mig glad, siger Dorte Kobel, der samtidig benytter lejligheden til at fremhæve hotellets samarbejde med blandt andet Vejle Center Hotel, Vingsted Hotel og Konference og Torvehallerne, som ofte sender deres konferencegæster til Hotel Cabinn Vejle, og ligeledes samarbejdet med spisestederne Lido Cafeén, Buddha Bowl og igen Torvehallerne, hvortil hotellet kan sende deres gæster med rabatordninger.

- I det hele taget er vi jo et byhotel, og det er vigtigt for os at være en aktiv del af Vejle. Derfor er vi blandt andet også en del af City Vejle og jeg er samtidig sponsor i Vejle Boldklub, hvor jeg ofte mødes og netværker med byens andre aktører, fortæller hotelchefen.

Hun beretter videre, at hun glæder sig til 3. juli, hvor Tour de France lander i Vejle. Her har hotellet fået lov til at opstille et telt ude foran hovedindgangen, hvor en kok vil stå og tilberede pølser.

Hvad tænker du så i forhold til den nye bydel, der snart vokser op på den gamle posthusgrund lige ved siden af jer?

- Jo, altså, lige nu er det ikke så sjovt med al den støv og larm imens de river ned og bygger op, men det skal nok blive godt, når først det bliver færdigt. Der kommer jo blandt andet beboelse, restauranter og liberale erhverv, som vi ganske sikkert kommer til at drage god nytte af. Men lige nu holder vi vejret, dog med smil på læben, for det er jo godt, at byen udvikler sig.

Annonce

Det bekommer hende godt

Dorte Kobel er født og opvokset på Vejle-egnen, og hun har altid følt sig som en "Vejle-pige".

- Vejle er bare en skøn by. Jeg har boet her hele mit liv og det er her, jeg har gået i skole og kender en masse mennesker, siger hun, og fortæller videre:

- Jeg bor lige heromme i baggården i en taglejlighed med min yngste søn på 12. De to ældste på 22 og 25 år er fløjet fra reden.

At bo, og igen arbejde i Vejle, betyder i det hele taget en hel del for Dorte Kobel. Hun er lige der, hvor hun skal være.

- Det bekommer mig godt at være her på hotellet. Det føles rigtigt i min mave, lyder det afsluttende fra hende, imens hun tager en slurk af sin kaffe og lader blikket glide ud mod livet, der suser forbi hotellets vinduer.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendte erhvervsfolk har holdt på hemmelighed i flere måneder: Nu afslører de planerne om at give Vejle et varigt Tour de France-minde

Annonce
Ugeavisen Vejle

Fie har en dyster side i sig: Hendes krop har netop fået den 12. fortælling om det "mørke" i livet - 'Men jeg er stadig en smilende og mild kvinde'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Se kortet over Vejles bedste strande: Her kan du bade i rent badevand

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Vejlensere har strikket over 10.000 gule lapper: Sådan skal de nu syes sammen til en gigantisk Tour de France-førertrøje

Ugeavisen Vejle

De græssende dyr hjælper naturen på vej

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Videnskab i børnehøjde

Ugeavisen Vejle

De har mere end 25 års erfaring med skønhed: Tager også mændene under kærlig behandling

Ugeavisen Vejle

Færre unge søger mod de gymnasiale uddannelser i Vejle: På ét gymnasium er rektor dog 'lettet og meget tilfreds'

Ugeavisen Vejle

En billig by- og pendlerbil: Hyundai Bayon er et frisk pust i gadebilledet

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Vi maler byen gul

Ugeavisen Vejle

Vejle-restaurant i midtbyen er lukket: 'Jeg lavede danske mad, som mor ville have serveret den, men det var ikke nok'

Ugeavisen Vejle

Charlotte sagde sit job op og brød med kæresten: 'Nu gider jeg simpelthen ikke mere'

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Forårsstemning på Nørretorv

Annonce