Annonce
Ugeposten Skjern

Det var ikke godt at biblioteket var lukket under corona

Lise Thinggaard med datteren Silke, der netop nu som lystlæsning læser Lars Daneskovs bog "Tro, håb og gorgonzola". Foto: Kaj Poulsgaard
11-årige Silke Thinggaard nyder at læse og deltage i læsekonkurrencer på biblioteket. Det var derfor ikke så godt, da biblioteket var lukket under corona.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Et af de gode tips, hvis man gerne vil have sine børn til at læse mere, er at lade bøger, aviser og magasiner ligger frit fremme og tilgængelige i børnehøjde.

Hos familien Thinggaard i Ringkøbing tog Lise Thinggaard og datteren Silke så lige ideen til et ekstra niveau.

- Jeg havde fundet en opskrift på knækbrød, som jeg havde lagt på bordet, inden jeg gik ud for at handle. Da jeg kom hjem, var der friske knækbrød i ovnen, siger Lise Thinggaard med et smil.

Det var Silke, der havde været i sving i køkkenet, og det er ikke tilfældigt:

- Jeg låner også bøger om syning og bagning på biblioteket. Jeg elsker at bage, siger Silke.

Lise Thinggaard og datteren Silke finder oftest gode bøger på biblioteket, hvor bøgerne er godt opdelt efter sværhedsgrad. Foto: Kaj Poulsgaard

Silke, der fylder 11 år onsdag den 9. september, går i 5a på Alkjærskolen, og det har altid været naturligt for hende at læse - også når hun har fri.

- Silke kom tidligt i gang med at læse selv, fordi hendes storesøster Lærke begyndte et par år før på Alkjærskolen, hvor de er rigtig gode til at hjælpe børnene i gang med at læse allerede fra 0. klasse. Så Lærkes bøger lå jo rundt omkring, siger Lise Thinggaard, der naturligvis også læste højt for sine børn, da de var små.

Det var i øvrigt også Lærke, der reddede dagen, mens coronaen lukkede bibliotekerne.

Annonce

Søster reddede dagen

- Vi er ret gode til at bruge biblioteket. Til gengæld har vi ikke så mange børnebøger i hjemmet, for det er jo de færreste bøger, man læser mere end én gang. Vi kiggede derfor i alle skuffer og skabe, og så havde Lærke en god bog af Lars Daneskov liggende. Den passede lige til Silkes niveau, siger Lise Thinggaard.

- Siden har jeg fundet flere bøger af Lars Daneskov. Han er sjov. Jeg kan læse lidt af hvert, men det må gerne være sjove bøger og noget med spænding. Jeg kigger på forsiden og læser på bagsiden, og læser også typisk lidt inde i en bog, inden jeg låner den, så jeg kan se, om den er for svær for mig. Nogle gange spørger jeg også min lærer, om en bog er fin for mig, siger Silke.

Lige nu deltager hun i "Den store læsedyst", som biblioteket står bag. Her skal deltagerne klare så mange udfordringer som muligt. Det kan for eksempel være at bygge en hule og læse inde i den, eller at læse en bog med en grøn forside.


Det er rigtig hyggeligt og sjovt at deltage i "Den store læsedyst", og der skal jo helst være krydser i alle felter.

Silke Thinggaard


- Det er rigtig hyggeligt og sjovt at deltage i "Den store læsedyst", og der skal jo helst være krydser i alle felter, siger Silke.

For hende er det hyggeligt at læse både i skolen og hjemme, men hjemme er der mere ro, og det nyder hun.

Annonce

Venter med Harry Potter

Familien har et abonnement på on-line-bogtjenesten Mofibo, hvor Sille også hører nogle bøger, men hun kan bedst lide at læse i en fysisk bog. Mofibo kan dog bruges til at finde inspiration til den næste bog, hun skal læse. Det samme kan rejser og film. Familien har for eksempel set nogle af Harry Potter-filmene og været i Harry Potter World i London.

- Men de bøger er lidt for svære for mig endnu, så dem venter jeg lige lidt med, siger Silke.

Hun regner med, at hun skal ned i Bog & Ide og hente den gratis bog, som boghandlerne deler ud i anledning af Verdensbogsugen.

- Jeg har ikke læst noget af Kasper Hoff, men "Tyvefældens forbandelse" kunne jeg godt tænke mig at læse, siger Silke.

Ud over Lars Daneskov er hun også rigtig glad for Naja Münsters bøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce