Annonce
Ugeposten Skjern

Drøm fik lang snor men som 66-årig er Margit klar med drømmebutikken

Margit Kamedula har åbnet garnbutik i garagen ved hjemmet på Dalbrinken 28 i Skjern. Foto: Kaj Poulsgaard
Margit Kamedula har altid drømt om at få sin egen garnbutik. Nu er drømmen gået i opfyldelse i garagen på Dalbrinken.
Annonce

Skjern: Da Margit Kamedula var ung, blev hun udlært i den broderiforretning Dagny Hundebøll havde i Skjern.

Allerede den gang spøgte tanken om, at hun gerne selv ville have en garnforretning. Men hun skulle blive 66 år før drømmen gik i opfyldelse.

- Efter jeg blev udlært, havde jeg flere småjobs. Siden fik jeg børn og kom ud på Interlæder, hvor jeg var i 17 år. I år 2000 kom jeg til HS Hansen i Lem. Men i 2008 blev jeg desværre syg med min ryg. Jeg måtte acceptere, at jeg ikke kunne noget, og at jeg var nødt til at tage en førtidspension i 2011, siger Margit Kamedula.

- Det var en hård tid, og jeg skulle lave noget for at aflede mine tanker fra smerterne i ryggen. Derfor begyndte jeg at strikke, og det blev jo hurtigt til ret meget, siger Margit Kamedula med et smil.

- I 2015 fandt lægerne ud af, at jeg havde en forsnævring i min ryg. Jeg blev opereret, og fik det langt bedre. Nu kunne jeg gå igen. Der var fantastisk, siger Margit Kamedula.

Annonce

Skulle af med strik

- Jeg kunne ikke bliver ved med bare at strikke og strikke. Jeg skulle jo af med det, så derfor begyndte vi at sælge på markeder, og der kom flere og flere kunder til. Vi købte garn af Karin Junge. Da hun stoppede, fandt vi ud af, at vi skulle overtage garnsalget. Det var perfekt, for jeg har jo altid ønsket mig en garnforretning, siger Margit Kamedula.

Vi'et i sætningen henviser til manden Ivan, der ikke kun var så flink at hjælpe til på markeder og med lagerstyring. Han har også afgivet "sin" garage til den nye butik og hjulpet med at indrette butikken.

- Uden hans hjælp, havde jeg ikke haft en butik i dag, siger Margit Kamedula.

Margit Kamedula betjener Inge Merete, der skal strikke en trøje til sit første barnebarn. Foto: Kaj Poulsgaard

Livet var i øvrigt ikke færdig med at udfordre Margit efter rygoperationen i 2015.

Annonce

Blev ramt af cancer

- Jeg blev ramt af cancer sidste år. En af de rigtig slemme. Jeg fik en kraftig kemokur en gang om ugen og mistede mit hår. Jeg bliver aldrig helt fri for kræften, men jeg havde det godt under kemi, så jeg fortsatte med markeder. Og jeg har besluttet, at canceren ikke skal bestemme over mig og mit liv, siger Margit Kamedula.

- Nu har vi så ikke kunnet komme af sted til markeder i år på grund af corona. I påsken besluttede vi i stedet at sætte et telt op i forhaven, men det bliver for koldt nu, så derfor er det perfekt, at Ivan foreslog at vi lavede garagen om til butik, siger Margit Kamedula.

Margit Kamedula strikker mest børnetøj - og gerne i favoritfarverne blå og grøn. Hendes største succes er pixihuer, som hun nok har strikket over 1000 af. Foto: Kaj Poulsgaard

Hvorfor er det så dejligt at strikke?

- Det er håndværket i det, og at du kan skabe noget unikt. Og så er der ikke noget bedre end at sætte sig i campingvognen og strikke, siger Margit Kamedula.

Hun finder inspirationen i Hendes Verden, Kreativ Strik og Familie Journalen.

Annonce

Kun en hobby

- Det med at strikke kører lidt i bølger. Lige nu er det helt i top, og jeg bliver bare så glad, når der kommer en ung pige , der skal strikke noget til sig selv for første gang, og jeg så kan hjælpe med farvevalg og model. Hvis der er nogen, der er i tvivl, om de kan strikke, siger jeg altid, at de skal begynde med en karklud. En karklud virker uanset om den er vind og skæv, og så er man i gang. Lige nu er det veste, der er den helt store passion. Det er gået helt amok, siger Margit Kamedula.

Butikken er i øvrigt åben onsdag og torsdag fra 10-17, samt når Margit Kamedula er hjemme. Hun kan godt mærke at forretningen Garnnøglen er lukket. Det giver flere kunder. Men butikken skal kun være en hobby.

- Hvis det bliver for hårdt, så lukker vi igen, siger Margit Kamedula.

Margit Kamedula

Margit Kamedula er 66 år. Hun stammer fra Sdr. Vium og er udlært i Dagny Hundebølls daværende broderiforretningen i Skjern.

Hun er gift med Ivan Kamedula. Parret har to børn i Tarm og Aalborg og fire børnebørn, der i øvrigt ikke er vilde med at gå i hjemmestrik.

Parret har været fastliggere i Skavenhus i 15 år. Nu kører de forskellige steder hen i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce