Annonce
Ugeposten Skjern

Fantasy er stadig et hit, men vi har børnebøger til alle interesser

Butiksleder Tove Vendelbo med bogen "Tyvefældens forbandelse" som Bog & Ide deler gratis ud i denne uge. Foto: Kaj Poulsgaard
Bog & Ide i Skjern og Ringkøbing støtter Verdensbogugen ved at dele en gratis bog ud til de 9 til 12-årige. Forretningerne har mange børnebøger og -serier på hylden - uanset om de unge læsere interesserer sig for sport, dyr eller fantasy.

Ringkøbing-Skjern: "Børns læsning er i strid konkurrence med sociale medier, videospil og streaming. Men læsning hjælper faktisk børn med at danne deres egen identitet, skærper deres evne til at fokusere og fordybe sig og giver ro i en travl hverdag."

Sådan hedder det i en pressemeddelelse fra Boghandlerforeningen, der i denne uge via boghandlerne deler bogen "Tyvefældens forbandelse" gratis ud til børn i alderen 9 til 12 år.

Det er forfatteren Kasper Hoff, der har skrevet "Tyvefældens forbandelse", der er første bind i serien "Samlingens Vogter". Serien handler om ånder og shamanisme, om oldganle ritualer og skjulte verdner, og om ubrydeligt venskab. Kasper Hoff har skrevet 36 bøger til børn og unge.

Annonce


Fantasy er stadig inde i varmen til både piger og drenge. Harry Potter-bøgerne sælger også stadig. Men vi har bøger til alle interesser - uanset om det er fodbold eller heste.

Butiksleder Tove Vendelbo, Bog & Ide, Skjern


- Fantasy er stadig inde i varmen til både piger og drenge. Harry Potter-bøgerne sælger også stadig. Men vi har bøger til alle interesser - uanset om det er fodbold eller heste, siger butiksleder Tove Vendelbo, Bog & Ide i Skjern.

Hun er naturligvis glad for initiativet med den gratis bog, der også støttes af forlaget Gyldendal, Clemenstrykkeriet og DBK.

- Vi kan godt mærke, at den fysiske bog er under pres, men vi vil jo gerne, at børn læser mere, fordi det er godt for dem. Derfor slår vi i Verdensbogugen også på, at det skal være hyggeligt og afslappende at læse. Man kan koble af i en travl hverdag ved at læse af lyst, siger Tove Vendelbo.

- Typisk er det forældrene, der kommer og køber bøger, men hvis barnet ikke selv er med, er det meget vigtigt, at de ved, hvor barnets interesse ligger, og hvor stærk barnet er til at læse. Det må ikke være for svært at læse en bog selv, siger Tove Vendelbo.

- Det vigtigste er at komme godt i gang og få gode læsevaner, siger Tove Vendelbo.

Bog & Ide i Ringkøbing er også med i Verdensbogugen. Anette Jensen med en af de bogserier, der er slået godt igennem i Danmark, nemlig Wimpy Kid. Foto: Kaj Poulsgaard

Hendes kollega i Ringkøbing, Anette Jensen, er også glad for atter at være med i uddelingen.

- Sidste år udleverede vi 40-50 bøger, og jeg kan høre, at Verdensbogugen er slået an på skolerne, så det er noget, der tales om i klasserne, siger Anette Jensen.

I Ringkøbing-butikken har børne- og ungdomsbøgerne deres helt eget lokale, og her er det også ret nemt at finde en spændende bog - uanset alder eller læseniveau.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Konkurrence: Hvem får Danmarks første gule kort ved EM i fodbold?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Tilbud på handelsrådet: Bliv skarp på din økonomi

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Politiet: Vi står klar med hjælp, hvis du har været udsat for kriminalitet

Ugeposten Skjern

Ringkøbing Skjern Kulturcenter åbner igen med tango-koncert

Ugeposten Skjern

Tørrede Dabs dag i en light version

Ugeposten Skjern

En guldgrube for historieinteresserede

Ugeposten Skjern

Har været isenkræmmer siden 1966: Nu går Søren på pension

Ugeposten Skjern

Janni Juhler fra Furniture Station: Her er der plads til mine mange ideer

Ugeposten Skjern

Hans Pedersen: Startede bedemandsforretning hjemme i garagen med ti kister og en brugt rustvogn

Ugeposten Skjern

Flere skal mærke den gavnlige effekt af at spille golf

Ugeposten Skjern

Kom og oplev den gamle vindnmølle

Ugeposten Skjern

Sprængfyldt program for ungerne i Sommerskolen 2021

Ugeposten Skjern

Vild med lange gåture? Sådan vælger du de rigtige sko

Ugeposten Skjern

Naboerne kalder os Grønnegades Minizoo

Ugeposten Skjern

Skjern i rødt og hvidt

Ugeposten Skjern

Hele kommunen i din lomme

Ugeposten Skjern

Nyt firma: Nicolai og Jonas er blevet til NJ Byg

Ugeposten Skjern

83 kunstnere inviterer indenfor i september

Annonce