Annonce
Ugeposten Skjern

Genbrugsbutik bringer minder frem hos kunderne

Henrik Dhejne og Lisa Skifter Nielsen har en forkærlighed for genbrugsfund og siden maj har de haft butikken Godtfund.net på Svinget i Skjern. Foto: Jørgen Kirk
En fælles interesse for loppemarkeder og gode fund er fundamentet hos Godtfund.net, der sælger fine genbrugsfund til hele landet.
Annonce

SKJERN: På øverste hylde bag disken står en række håndbetjente brødskærere fra Eva.

- Der er ikke meget salg i dem mere, selvom alle bemærker dem. Så nu er jeg faktisk selv begyndt at samle på dem. Jeg mangler kun et par farver, før jeg har hele rækken, fortæller Henrik Dhejne med et grin.

Sammen med Lisa Skifter Nielsen driver han butikken Godtfund.net, der både har hjemme på Svinget i Skjern og på de sociale medier. Parret åbnede butikken i maj, men interessen for loppefund er meget ældre for begges vedkommende.

Lisa Skifter Nielsen har nydt at gå på loppemarkeder, siden hun var helt ung, og det samme gælder for Henrik Dhejne, der elsker en god handel. Til daglig passer han sit arbejde hos Siemens, mens hun passer den 160 kvadratmeter store butik, der åbnede i maj.

Fakta

Lisa Skifter Nielsen, 42 år, og Henrik Dhejne, 52 år.

Parret ejer og driver genbrugsbutikken Godtfund.net på Svinget i Skjern.

Lisa Skifter Nielsen er pædagoguddannet og fra Sædding ved Skjern.

Henrik Dhejne er it-uddannet, arbejder hos Siemens og er fra Aarhus.

Parret mødte hinanden, da han solgte en brugt computer til hende. I 2008 flyttede han til Skjern.

Sammen har de to fælles børn på 6 og 9 år, ligesom Henrik Dhejne har et barn på 18 år.

Annonce

Gode minder kommer frem

- Før var vi meget på markeder, men efterhånden havde vi ikke plads på traileren. Og da jeg samtidig trængte til et brancheskift, valgte vi at åbne butikken, fortæller Lisa Skifter Nielsen, der også står for indretningen af butikken, mens Henrik ofte er på jagt efter gode fund til kunderne, fordi han er bedre til det med at forhandle priserne.

Butikken er fyldt med gamle fund, blandt andet en masse velholdte lamper fra 50’erne og 60’erne, ligesom der er flere af de for tiden så populære teaktræsmøbler. Men der er også mange andre ting med nogle år på bagen. Og når kunderne ser de ældre ting, for eksempel Eva-brødskærerne bringer det ofte smil frem.

- Når de har gået en runde, så fortæller de ofte om noget, de husker fra en epoke i deres eget eller noget, som de forbinder med en bestemt person. Det er lidt som en tidslomme at komme på besøg, fortæller Lisa Skifter Nielsen og tilføjer, at folk derfor altid er i godt humør.

Annonce

Kunder fra Japan

Meget af salget fra butikken sker via nettet, hvor parret lægger billeder op. Det betyder, at de har kunder over hele landet, især fra Aarhus, men faktisk også fra hele verden.

- Tyskere er glade for i dansk design, men vi har også oplevet at have japanske kunder, der er meget interesseret i keramik, fortæller Henrik Dhejne, der også står for at levere til kunder, hvis de ønsker det.

Dog ikke til Japan, men en gang imellem tager han en tur over Storebæltsbroen med solgte varer. På hjemturen sørger han altid for at fylde bilen med nye ”gamle” varer til butikken.

- Vi har gode priser sammenlignet med københavnske genbrugsbutikker. Vores tanke er, at hvis det er for dyrt, så kommer folk ikke igen, forklarer han.

Parret, der har to fælles børn, har under overvejelse at finde lokaler nær vestkysten.

- Vi vil gerne have bedre fat i turisterne, så det kan være midlertidig leje om sommeren, men det er endnu ikke besluttet, siger Henrik Dhejne.

Henrik Dhejne og Lisa Skifter Nielsen har 160 kvadratmeter med spændende sager. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce