Annonce
Ugeposten Skjern

Hobbykok og skærsliber: Min knive bliver slebet en gang om måneden

Det startede som en hobby, men nu er René Thomsen skærsliber med eget værksted i Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Med René Thomsens maskinpark kan han slibe det meste.
Annonce

Skjern: Der er ikke meget plads i kælder-lokalet, som er fyldt med forskellige maskiner, som René Thomsen bruger til at slibe knive.

- Jeg har altid interesseret mig for knive. På et tidspunkt troede jeg, at jeg skulle være kok, men kunne ikke finde en læreplads. Så kom jeg i slagterlære, men blev ikke færdigudlært. Jeg går meget op i mad, og så skal man bare have nogle gode knive, ellers bliver det træls, fortæller René Thomsen.

- Jeg er det, der hedder autodidakt, jeg har selv lært mig at slibe knive. Når jeg er interesseret i noget, så undersøger jeg det, blandt andet på nettet, siger René Thomsen.

Det startede som en hobby, hvor han begyndte at slibe knive for familie og venner, og så startede han sit eget firma.

- Der skal være orden på tingene, derfor er jeg også medlem af erhvervsrådet, som har været en stor hjælp, især i opstarten, især med at holde styre på regler, blandt andet i forhold til kommunen og andre. De formidlede også kontakt til et regnskabsfirma, som hjælper med at holde styr på regnskab og skat, fortæller René Thomsen.


































































































































































































































































































Jeg er det, der hedder autodidakt, jeg har selv lært mig at slibe knive. Når jeg er interesseret i noget, så undersøger jeg det, blandt andet på nettet


































































































































































































































































































Han sliber både knive, sakse, økser, kvægklippere, hesteklippere, rotorklippere og håndværktøj, og har købt flere maskiner hjem fra USA, så han kan klare de fleste slibeopgaver.

Han er førtidspensionist og arbejder kun et par timer om dagen.

- Jeg har smertesyndrom, Myofascial smertesyndrom, og kan ikke arbejde så længe ad gangen, forklarer han.

Annonce

Aftal tid

Derfor har han heller ikke faste åbningstider, men kunderne kan aftale besøg over telefonen eller ved at kontakte ham via hans facebookside.

Han har i stedet nogle afleveringssteder, hvor folk kan aflevere deres knive.

- Jeg har en aftale med købmanden i Aadum, med Land og Fritid i Skjern og med Butik Bellamaya i Skjern. Her kan emnerne afleveres, så henter jeg dem og sliber dem, og så afleverer jeg dem igen til afhentning, forklarer René Thomsen, der godt kunne tænke sig flere afleveringssteder i Skjerns opland, for eksempel Ringkøbing, Videbæk, Sdr. Felding, Ølgod, Lyne og Nr. Bork.

René Thomsen

48 år

Stammer fra Skjern.

Ufaglært. Har arbejdet som slagter, kok og mekaniker, senst hos Skjern Bremser.

Førtidspensionist.

Har startet sit eget skærsliberfirma hjemme i kælderen på Vardevej, kan findes på skærsliberskjern.dk.

Bor sammen med Lisbeth og de to hunde Salli og Dixie.

René Thomsen har stor viden om slibning af de mange forskellige emner, han bearbejder.

- Jeg har været i kontakt med skærslibere i USA og UK, der er meget velvillige til at dele deres erfaringer, især hvis man har købt maskiner til dem, smiler René Thomsen

- En nyslebet kniv vil næste altid føles skarp, men skal du arbejde professionelt med en kniv, så betyder det også noget, hvilken vinkel æggen har. Der er også forskel på at slibe en skræddersaks og en frisørsaks, påpeger han.

For at gøre tingene så godt som muligt har René Thomsen importeret flere slibemaskiner fra USA.

- Der følger så en stor instruktionsbog med. Det er også muligt at finde en masse på nettet, fortæller han.

De fleste af hans kunder kommer fra lokalområdet.

De finder ham via hans hjemmeside, skærsliberskjern.dk, via Facebook og via mund til mund.

- De fleste kunder er private, men jeg kunne godt tænke mig at få fat i flere køkkener, forklarer René Thomsen.

Hvor tit bør man slibe sine knive?

- Jeg sliber mine egne knive en gang om måneden, men en gang i kvartalet eller hver halve år er nok mere realistisk for de fleste, men det kommer jo an på, hvor meget de bliver brugt, og hvor god man er til at vedligeholde knivene med strygestål, påpeger René Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce