Annonce
Ugeposten Skjern

Jan Dalgaard: Når kunder kommer til mig med et problem, så prøver jeg at løse det

Jan Dalgaard ejer Safework, der producerer sikkerhedsudstyr. Han har selv opfundet et gitter, der sikrer mod fald gennem ovenlysvinduer. Foto: Peter L. Sørensen
Jan Dalgaard ejer sikkerhedsfirmaet Safework. Han har opfundet et gitter, som sikrer mod fald gennem ovenlysvinduer. Nu er han ved at opfinde et ankerpunkt, så håndværkere kan arbejde sikkert på et tag.

Videbæk: Jan Dalgaard har det ikke godt med, hvis han ikke kan løse en kundes problem.

- De har et problem, som de skal have løst. De ringer til mig, fordi de ved, at jeg har noget viden og know-how omkring sikkerhed, men jeg kan ikke altid lige løse problemet for dem, men nu er det også mit problem, så efter at have gået og tænkt over det, så kommer jeg tit op med en løsning, fortæller Jan Dalgaard.

Han ejer firmaet Safework på Håndværkervej i Videbæk. Firmaet sælger sikkerhedsudstyr, så det er sikkert at gå på arbejde. Det er både faldsikring, når man arbejder i højden, og stiger når man skal op til noget. Firmaet kontrollerer også sikkerhedsudstyr og rådgiver om løsning af problemer. Kunder er både private, håndværkere og industri.

Annonce

Firmaet har købt udstyr af andre producenter, men firmaet er også selv begyndt at producere udstyr, nemlig faldsikring af ovenlysvinduer. Der er sket dødsulykker, når folk er faldet gennem et ovenlysvindue og har ramt fabriksgulvet flere meter nede.

- En kunde havde et problem, som han gerne ville have min hjælp til at løse. Der fandtes ikke en løsning på markedet, så jeg gik selv i gang og fik testet galvaniserede stål-gitternet, fortæller Jan Dalgaard.

Kunden fik løst sit problem og Safework begyndte også at sælge faldsikring til ovenlysvinduer.

- Ovenlysvinduer findes i alle mulige udformninger, så der kan ikke "bare" laves en standardløsning. Hvert vindue skal måles på længde, brede og bue-højde og nogle vinduer skal kunne åbnes, men efterspørgslen har været. for eksempel har vi haft en ordre på faldsikring af 800 ovenlysvinduer til en virksomhed i Nordjylland. Der lejede vi folk ind til montering af de mange gitre, som vi har lavet her i Videbæk, forklarer Jan Dalgaard.

Lige nu er han ved at eksperimentere med at sætte ankerpunkter op på tage, så håndværkere kan arbejde mere frit på taget og stadig ikke falde ned.

Du skal da købe mit firma

Jan Dalgaard er uddannet lastvognmekaniker, men det er faktisk hans gamle Kuriant hustandsvindmølle, der er skyld i, at han i dag er i branchen for sikkerhedsudstyr.

Jan Dalgaard skulle egentlig bare købe noget sikkerhedsudstyr til sin egen vindmølle, men det endte med at han købte firmaet, der solgte udstyret. arkivfoto: Jørn Deleuran.

- I 2010 havde jeg renoveret en gammel husstandsvindmølle, så jeg skulle have op i tårnet og køre. I den forbindelse ville jeg gerne havde noget sikkerhedsudstyr, så jeg sikkert kunne kravle op og ned i møllen. Jeg fik besøg af Niels Würtz, der havde firmaet NW Faldsikring, og han var vist lidt imponeret over renoveringen af møllen, så han spurgte om jeg ikke ville overtage hans firma, for han var på vej på pension, men det afviste jeg i første omgang, men nu var ideen plantet, og det endte med, at jeg købte hans firma, forklarer Jan Dalgaard.

Han indrettede hønsehuset og noget af garagen til værksted og gik i gang. I 2016 købte han lokaler i Videbæk og driver også Byens Bilvask.

Han startede firmaet på deltid, men var snart på fuldtid og nu er der tre fastansatte plus indlejede folk til større opgaver. Firmaet får hele tiden nye leverandører for at kunne løse kundernes problemer.

- Vi er vokset år for år, og hvis det bliver ved, så er vi oppe på 10-15 mand indenfor de næste ti år, mener Jan Dalgaard.

Han starter hver dag mellem klokken fire og fem om morgenen og tager hjem ved til spisetid.

- I weekenden tager jeg hjem lidt før, siger Jan Dalgaard med et smil.

Det giver et drive at arbejde hårdt for en opgave og så få den.

- Det giver noget energi. Det er mit firma, så det er i egen interesse, at det gå firmaet godt.

Annonce

Forsinket jubilæum

Den 6. maj fejrer firmaet sine første ti år. Arrangementet er corona-udsat.

- Vi når næsten 11-årsjubilæet 1. juni, men den 6. maj inviterer vi kunder, samarbejdspartnere og venner af huset. Fra klokken 14.00 er hele byen inviteret til en opvisning med Flying Superkids Junior. Efter opvisningen holder de en lille workshop, hvor alle med gymnastiske evner kan få lidt undervisning. Andre kan beundre de seværdige biler, som Autogalleriet i Herning kommer med, fortæller Jan Dalgaard.


Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce