Annonce
Ugeposten Skjern

Lindvig VVS: Det er nemt at sælge varmepumper nu men gå til din lokale forhandler

Henning Iversen, Lindvig VVS i Borris, ved et varmepumpeanlæg fra tyske Vaillant, som er det primære mærke Lindvig VVS anbefaler. Foto: Kaj Poulsgaard
Lindvig VVS i Borris har forrygende travlt med at hjælpe deres kunder med at søge tilskud til varmepumper i disse dage. Til et typisk anlæg dækker tilskuddet en tredjedel af prisen.

Ringkøbing-Skjern: - Varmepumper er jo ikke en ny teknologi, og vi har solgt varmepumper i mange år. Men det er da ekstra spændende og sjovt lige nu på grund af tilskuddet, siger medejer af Lindvig VVS i Borris, Henning Iversen.

- Lige i disse dage sælger vi dog ingen varmepumper. Til gengæld ligger vi vandret for at hjælpe vores kunder med med søge tilskuddet, så vi senere kan sætte varmepumper op hos dem. I går var jeg ude ved fem kunder for at hjælpe dem med beregningerne, og i dag skal jeg også ud til endnu fem, tilføjer Henning Iversen.

Det er primært kunder med oliefyr, der ringer, men også nogle med stokerfyr eller gasfyr.

Selv om varmepumper er en gammel og afprøvet teknologi, er det dog ikke ensbetydende med at alle "bare lige" kan sætte en varmepumpe op. Henning Iversen opfordrer derfor til, at man kontakter sin lokale, autoriserede VVS-forretning, før man kaster sig over investeringen.

- Vi er energieksperter og har papir på, at vi kan installere vedvarende energianlæg med høj kvalitet, og der skal mange beregninger til. Vi kigger på forbrug, isolering og vinduer før vi kommer med vores anbefaling, siger Henning Iversen.

Hvad er dine erfaringer med varmepumper indtil nu?

- Jeg har ingen dårlige erfaringer. Men det skal forklares ordentligt, hvordan en varmepumpe fungerer, og at et rum godt kan varmes op med en lav temperatur i radiatoren. Det er en helt anden type varme, men den kan sagtens varme huset op - også når der er 10 minus grader udenfor, siger Henning Iversen.

Netop fordi der er flere typer af anlæg og fordi huse og deres opvarmning og isolering er meget forskellig, vil Henning Iversen nødig sætte præcise beløb på besparelser ved at skifte til et jordvarmeanlæg eller et luft-til vand-anlæg.

Annonce

Tilskud på en tredjedel af prisen

- Det kommer helt an på individuelle beregninger. Men tilskuddet vil typisk udgøre ca. en tredjedel af prisen. Et varmepumpe-anlæg til et typisk enfamiliehus på 130 kvadratmeter vil koste cirka 75.000 kroner før tilskuddet, der så vil være på cirka 25.000 kroner.


En varmepumpe til et typisk enfamiliehus på 130 kvadratmeter vil koste cirka 75.000 kroner før tilskuddet, der så vil være på cirka 25.000 kroner.

Henning Iversen, Lindvig VVS


- Tidspunktet er også godt nu, fordi renten er lav, og fordi der er mange, der har valgt at få udbetalt de ekstra feriepenge. Når staten vælger at give tilskud, er det jo også fordi et varmepumpe-anlæg sparer CO2. Det er der også nogle, der sætte pris på, siger Henning Iversen.

Hos Lindvig VVS sælger de primært anlæg fra Vaillant.

- Vaillant er tysk-produceret og kvalitet fra start til slut. De er meget, meget støjsvage og behøver ikke stå lige ved fordøren. Og virkningsgraden på luft til vand er virkelig god. Det er anlæg, som vi kan stå inde for, og som vi altid kan få reservedele til, siger Henning Iversen.

- Der er lovkrav om servicering hvert år, og en anlæg skal kunne holde i 20 år, siger Henning Iversen.

Lindvig VVS er i dag 10 mand.

- Det er en god størrelse, hvor jeg selv kan være lidt ude at skrue ind i mellem, og en god størrelse for et lokalt VVS-firma. Vi vil være kendt for at være lokale og for at komme, når vi har aftalt det, siger Henning Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Når hunden skal til tandlæge

Ugeposten Skjern

Bygavekort med forkælelse

Annonce