Annonce
Ugeposten Skjern

Mandeklubben Vest skal styrke fællesskabet

Mikkel Lund er projektleder på Projekt Plus. Nu slår han også et slag for Mandeklubben Vest, der skal styrke fællesskabet for for eksempel ensomme mænd i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Kaj Poulsgaard
Onsdag aften den 19. august lyder startskuddet til en helt ny mandeklub i Ringkøbing-Skjern Kommune. Mandeklubben Vest er for alle mænd.

Ringkøbing-Skjern:

Hvorfor en mandeklub?

- Vi ved godt, at det ikke altid er gjort med job eller uddannelse. Mange kandidater har kun det fællesskab, de har på deres arbejde, så hvis man tager det væk, er de på bar bund. Vi kan se, at nogle kandidater i Projekt Plus, som vi ellers er lykkedes med, alligevel falder tilbage. Hvis man ikke er til håndbold eller fodbold, så er der måske ikke så meget for den målgruppe, siger Mikkel Lund.

Annonce

- Nogle af kandidaterne siger selv "Hvad så? Nu har jeg fået job, så kan jeg ikke være med i det her fællesskab mere? Nogle arbejdsgivere er heldigvis med på at give fri, hvis aktiviteter i Projekt Plus kolliderer med arbejde. Man kan godt deltage i nogle dele af Projekt Plus, når man er kommet i uddannelse eller job, men det er ikke altid, at det er en mulighed, da aktiviteterne ligger indenfor normal arbejds-/uddannelsestid, siger Mikkel Lund.

En klub for alle mænd

Første mødedag i Mandeklubben Vest i Ringkøbing-Skjern Kommune er onsdag aften den 19. august i Streetpark Ringkøbing-Skjern i Skjern. Og klubben er åben for alle mænd.

- Du kan være helt normal, du kan måske også have nogle diagnoser eller ondt i ryg eller knæ. Uanset hvad er du velkommen i Mandeklubben Vest, hvor der er plads til alle. Vi behandler hinanden ordentligt, og vi respekterer hinanden. Det er både Jobcentret, Frivilligvest og Sundhedscenter Vest, der er gået sammen om tilbuddet, så vi når ud til så bredt et publikum som muligt, siger Mikkel Lund.

- Vi ved ikke, om der kommer fem eller hundrede. Men vi går i gang , og uanset, hvor mange vi bliver, så er Mandeklubben Vest her også om et år, og så håber vi, at vi har fået et fællesskab, der kan bære noget, op at stå, siger Mikkel Lund.


Vi ved ikke, om der kommer fem eller hundrede. Men vi går i gang , og uanset, hvor mange vi bliver, så er Mandeklubben Vest her også om et år.

Mikkel Lund, projektleder


Den A.P. Møllerske Støttefond, er i øvrigt også bidragsyder til dette projekt. Det samme er Ildsjælepuljen.

- Hvor Mandeklubben Vest ender henne, ved vi ikke. Det er op til deltagerne. Vi har ansat en dygtig tovholder i Kevin Joel Dau Fraser og lavet et ramme, men slutningen er åben. Den research vi har lavet, viser, at de klubber, der lever bedst, er dem, hvor brugerne bestemmer retningen. I Esbjerg er der for eksempel en klub, der handler meget om billard. I Aalborg handler det mere om natur. Vi må se, hvad der fungerer her, siger Mikkel Lund.

- Det er i øvrigt fantastisk, at Jonas Madsen i Streetparken altid lige gør lidt ekstra - både i Projekt Plus og i Mandeklubben. Vi hjælper hinanden og får det bedste ud af ressourcerne. Det er en stor fornøjelse, og atter et eksempel på hvad det lokale kan, siger Mikkel Lund.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Shelterpladserne rundt om fjorden er godt booket op

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Stauning Hygger åbner for musikken

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Otto Poulsen er klar til Markedsdagene - men han er frustreret over disk golf

Ugeposten Skjern

Kørelærer: De modne køre-elever er ikke så hurtige til at lære som de 17-årige

Ugeposten Skjern

Vær med til årets høslet på Bundsbæk Mølle

Ugeposten Skjern

Kan du lide sommerfugle: Sådan får du flere forskellige sommerfugle i din have

Ugeposten Skjern

Rikke tog kørekort som 54 årig efter kraftigt skub fra sin yngste datter: Livet har ingen vigepligt

Ugeposten Skjern

Unge iværksættere er flyttet fra Skjern til Aarhus: Fortsætter vækst på salg af vintage-tøj

Ugeposten Skjern

Borris uden frisørsalon: Jane lægger saksen og lukker Storegades Frisørsalon efter 20 år

Ugeposten Skjern

24-årige Mads: Han er den nye chef i den nyrenoverede Jysk i Skjern

Ugeposten Skjern

Gratis kaffe og rundstykker: Få snakket med venner og familie ved Handelsforeningens kaffebord

Ugeposten Skjern

Terningen fandt vinder: Fem dygtige tippere lå lige i EM-tips-dysten - Elektronikhuset i Ringkøbing vandt

Ugeposten Skjern

Gode bøger til sommerferien…

Ugeposten Skjern

Naturen helbreder: Stress-ramte finder en ny balance på et bræt på fjorden

Annonce