Annonce
Ugeposten Skjern

Maria er medlem af Familien Acacia

- I dag er det mere naturen, og meget mere fantasifuldt. Blomsterdekoration kan ændre sig fra måned til måned, og det går meget hurtigere nu end for 20 år siden, for i dag har man Instagram og Facebook til at inspirere sig, forklarer Maria Nilsson. Foto: Christian Baadsgaard

For 20 år siden bandt Maria Nilsson sin første buket i blomsterbutikken Acacia i Skjern. Og selvom man er det samme sted i 20 år, så sker der hele tiden noget nyt. Det sørger Instagram blandt andet for.

Annonce

SKJERN: Hun er lige der, hvor hun skal være.

Den tanke får man her i Skjerns blomsterforretning Acacia, hvor Maria Nilsson er i gang med at binde weekendbuketter, da vi kigger forbi. Farver fra calla, hyben og chrysantemun, der er som taget ind fra efterårslandskabet, bliver til en flot buket, som lige om lidt bliver taget med hjem i de lokale stuer.

Og for 40-årige Maria Nilsson er det i disse dage 20 år siden, hun bandt sine første buketter hos Acacia. Helt fra sin barndom bandt hun blomster sammen med sin mor, så det var blomstervejen, der var hendes.

- Det var bare det jeg ville. Så skulle jeg lige finde det rigtige sted at være i lære, og jeg kom på rette hylde, siger Maria Nilsson.

Da Maria Nilsson kom i lære i 1998, var det Anders Vestergaard Pedersen, der ejede butikken. Nu er Maria Nilsson i gang med chef nummer fire på de 20 år.

- Så det er som at have haft fire forskellige jobs, for man har jo forskellige måder at drive det på. Men det er en butik, jeg passer, som var det min egen. Vi er jo sådan en lille familie, og vi kommer også sammen privat, forklarer Maria Nilsson.

Weekendbuketten er inspireret af efterårets farver i naturen. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Moden skifter

Gennem tiden har Maria Nilsson været til en del konkurrencer i blomsterbinding, og selv om hun har arbejdet det samme sted i 20 år, så sker der konstant noget nyt.

Men hvordan så en buket så ud i 1998, da Maria Nilsson begyndte?

- Den var orange. Det var meget mere pyntet med sløjfe og bånd. I dag er det mere naturen, og meget mere fantasifuldt. Blomsterdekoration kan ændre sig fra måned til måned, og det går meget hurtigere nu end for 20 år siden, for i dag har man Instagram og Facebook til at inspirere sig, forklarer Maria Nilsson.

Maria Nilsson kom fra Lolland til Vestjylland i 1994.

- Her kommer jeg ikke fra igen med min gode vilje, fastslår hun.

Når arbejdsdagen er slut, står den også på grønne interesser. Udover havearbejdet har Maria Nilsson sit drivhus som en stor interesse, og her dyrker hun kaktus. Hun bor i Hemmet sammen med gemalen Holger, der er mejerist. Parret har to døtre på 11 og 8 år, og familien er også en del af butikken.

- Man bliver familiær med hinanden i Acacia, så Holger kommer og går i butikken, som han har lyst til, smiler Maria Nilsson.

Så klippes stilkene til, så buketten kan passe i en vase. Foto: Christian Baadsgaard
Gennem årene har Maria Nilsson bundet mange buketter. Det kræver håndelag at få blomsterne til at sidde rigtig fast. Foto. Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce