Annonce
Ugeposten Skjern

N.P. har ikke fortrudt et minut at han startede Bork Legeland

Der er 2500 kvadratmeter legeland under tag i Bork Legeland. Foto: Jørgen Kirk
Niels Peder Enggaard Poulsen er i gang med 8. sæson som legeonkel i Bork Legeland. Han nyder stadig at være med til at aktivere børn og barnlige sjæle i det store legeland, hvor der på de store dage går over 500 mennesker igennem døren.

Bork: På væggene i Bork Legeland hænger der flere steder store takkekort fra børnehaver og turister, der har været forbi og nydt nogle fantastiske, aktive timer i Bork Legeland. Og man forstår dem godt, for hvis man keder sig på de 2500 kvadratmeter under tag, så er man i den grad selv ude om det.

Og Niels Peder Enggaard Poulsen - i daglig tale blot N.P - nyder på 8. år at stå i spidsen for et legeland.

- Man møder en masse positive mennesker i godt humør. Der er en dejlig ånd sådan et sted, hvor folk leger og er fysisk aktive, siger den tidligere landmand, der "ikke et minut" har fortrudt, at han valgte at forvandle kostalden til et stort legeland.

- Der er så mange, der hygger sig her. Vi har mange børnefødselsdage, børnehaver og skoler, og naturligvis turister, men også polterabends og drengerøvsture, og vi sørger for at der er lidt nye aktiviteter hver år. Mange har da også klippekort, og kommer igen og igen, så vi kommer til at kende dem godt. det er rigtig hyggeligt, siger N.P.

En lille pudsighed er, at han præcis som landmænd, er afhængig af vejret.

- Hvis det regner i højsæsonen, kan vi have over 500 gæster på en dag. På en solskinsdag helt ned til 50 gæster. Sidste sommer, hvor vejret var fantastisk i meget lang tid, kom der dog alligevel mange gæster på solskinsdage fordi, de trængte til afveksling, siger N.P med et smil.

Vi'et i sætningen indeholder hustruen Linda, der hjælper til, når hun ikke arbejder på Seniorcentret i Skjern. Parret får også hjælp af fire ungarbejdere og sønnen Niels, der er tømrer i Hvide Sande.

- Jeg har rundet 65 år, og Linda går på pension fra Seniorcentret til nytår, så vi er da så småt begyndt at tænke på et generationsskifte, siger N.P.

Ud over Niels har parret børnene Trine og Arne. Trine, der bor i Aarhus er lærer. Hun skal være med til at skabe undervisningsprogrammer for Lego, og Arne er netop nu ved at starte en ny butik i kæden Friluftsland op i Randers.

Ideen til legelandet var ikke udsprunget af den blå luft. Det var en idé, der ganske langsomt var spiret frem i løbet af årene.

- Landbruget er ikke det frie erhverv, som det var, da jeg købte halvpart i min fødegård Enggård i 1977. Dertil kommer, at der er mange turister i Bork og omegn, og jeg har ofte haft børnefamilier på besøg på min gård. De har været ude at gå og så har de kigget ind. Det var meget hyggeligt. De har tit spurgt mig, hvad de skulle foretage sig i Bork. For især børnene var det ikke nok at kigge på fugle og fisk. På den måde dukkede ideen til et legeland op. Der skal nogle aktiviteter til for børnefamilierne, når de er på ferie, siger N.P.

Inventaret i den forholdsvis nye kostald fra 2002 med plads til 130 køer blev pillet ud og erstattet med blandt andet hoppeborge, ring til sumobrydning, udklædningshjørne, rodeotyr og baner til hockey og fodbold og meget mere. - De forskellige legelande rundt omkring ligner selvfølgelig hinanden en del. Når vi skal fremhæve vores egen, så slår vi på, at lyden er god. Lyden er meget afdæmpet herinde, selv om der er mange børn, der tumler rundt. Det skyldes tæpperne på gulvet, troldtekt-pladerne i loftet og at der er højt til loftet, siger Niels Peder E. Poulsen.

Bork Legeland

Bork Legeland åbnede i april 2012 og er indrettet i gården Enggård - en tidligere kvæggård med 130 malkekøer.

Indehaveren Niels Peder Enggaard Poulsen er født på gården og drev den frem til 2011, hvor han besluttede at stoppe som landmand.

Budgetterer med mellem 12.000 og 20.000 gæster om året. Legelandet er på 2500 kvadratmeter.

Tilbyder en lang række aktiviteter: Kæmpe legeborg, hoppeborge, trampoliner, legeområde for de små, hvor de kan køre på traktorer, baner til fodbold og hockey, rodeotyr, udklædningshjørne, spøgelseshus, bordtennis, bordfodbold, aeroball, gladiatordyst, klatrevæg, stillerum, sumobrydning m.v.

Et stort solcelleanlæg leverer strømmen til legelandet.

Åbningstider: I 2019 er der åbent hver dag fra klokken 10:00 til 18:00 fra 10. til 22. april samt 24. til 28. april. I maj og juni er der enkelte lukkedage mandag, tirsdag og onsdage. I juli og august er der åbent alle dage.

Se åbningstider med videre på borklegeland.dk

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Foredrag om historiske romaner

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Julekoncert med Aarhus Pigekor i den genåbnede Tarm Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Alting er blevet dyrere: Kom med dit bedste spareråd

Ugeavisen Ringkøbing

Julekoncert med Local Vocal - acapellakor fra Aarhus

Ugeavisen Ringkøbing

Juleudstilling på Clausager Kunstvirke

Ugeposten Skjern

Vestjyderne gik 43.400 kilometer på 80 dage…

Ugeposten Skjern

Hanh og Henrik er klar til at prøve kræfter med Bork Hallen

Ugeposten Skjern

Enlig mor til fire: Uden julehjælp kunne jeg ikke give mine børn en god jul

Ugeposten Skjern

Nu kan man gå på julegave-shopping og få en pind i snuden

Ugeposten Skjern

Prøv og lån konfirmationstøj gratis

Ugeposten Skjern

Igen i år uddeler Tvillingebyernes Julehjælp julekurve til økonomisk trængte familier.

Ugeposten Skjern

Krukkekompagniet i Ådum klar til advent og jul

Ugeposten Skjern

Mænd med angst og depression blev hjulpet i job

Ugeposten Skjern

Aktivitetskalender

Ugeposten Skjern

Konkurrence: Vind en bog med opskrifter på vegetarisk budgetmad

Ugeposten Skjern

Nej til Black Friday - ja til Green Days

Ugeavisen Ringkøbing

Høreforeningen vil lokke folk til med humor om hørehæmmede

Ugeposten Skjern

Keramik i hele kælderen: Dorte har ikke meget plads i sit værksted

Ugeposten Skjern

En guldvinders vej til Tokyo

Ugeposten Skjern

Julemanden blev vækket - træet blev tændt

Ugeposten Skjern

Tiden er rendt ud for Videbæk Y's Mens Clubs loppemarked. Sidste gang på lørdag

Ugeavisen Ringkøbing

Søndagsaktivitet går gennem Ølstrup

Ugeposten Skjern

30.000 kroner til stor skole i Uganda fra to Lions-clubber

Annonce