Annonce
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Svend Danelund
Kunstforum6880 udstiller i den kommende tid to Skagens malere fra en yngre generation
Annonce

Kunst: I de næste par måneder er der udstillet Skagens-malere i Tarm El Nyt.

Dog ikke dem man umiddelbart tænker på, men en yngre generation.

Svend Danelund

Født den 24. August 1916 – død i Skagen den 22. Maj 2001.

Svend Danelund tog oprindelig uddannelse på Teknisk Skole i Skagen, men var autodidakt som kunstner. Hans tidligste billeder var mørke motiver af interiører eller maskindele. Senere har hans inspirationskilde blandt andet været det nedlagte Skagen Gasværk.

Han er mest kendt som maler, men har bl.a. også udført busten af Degn Brøndum i haven foran Brøndums Hotel. Han modtog vedvarende i sit liv anerkendelse for sin kunstneriske produktion, og han er en af de nyere kunstnere, der har sat sit præg på Skagen i kontrast til 1800-tallets malere og digtere.

Valdemar Secher

Født den 24. Juni 1885 – død i 1976.

Valdemar Secher var oprindelig uddannet malersvend og rejste som farende malersvend rundt i Tyskland og Schweiz. Han gik på malerskole i Luzern, Lugano og Berlin. Han opsøgte maleren Johan Rhode for at komme ind på kunstnernes frie Studieskole, men han kom i opposition til det dengang snævre kunstakademi i København. Kom senere ind hos maleren N. V. Dorph, der som ung havde studeret hos P.S.Krøyer.

Valdemar Secher

I sine tidligere værker udviste han et heftigt temperament markant i form og farve.

I senere arbejder er han mere afdæmpet og laver store billeder med grønt med få og indadvendte mennesker fordybet i sit – mange af billederne råder stilhed, der vidner om fordybelse i menneskesindet og det uugrundelige i naturen.

Han bosatte sig i Skagen i 1939 i et smukt hus. Ved den tid havde den nordjyske sol sat sine tydelige spor i hans malerier. Valdemar Secher har deltaget i utallige udstillinger – bl.a. på Charlottenburgs Forårsudstilling i 1923. Udstillet på Skagens Museum i et halvt år i 1974, hvor der er udgivet et værk, der indledes af Knud Voss tidligere leder af Museet.

Værkerne er udlånt af privat samler til Kunstforum6880

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Børn pynter træet

Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce