Annonce
Ugeposten Skjern

Per og Bodil elsker at sælge sko med indbygget fitnesscenter

MBTs mest kendte produkter er sandaler og sko, men MBT sælger også løbesko og vandrestøvler. Her under coronaen kræver det en aftale at komme ind i butikken på Industrivej. Foto: Johan Gadegaard
De sidste 12 år har Per Grønlund og Bodil Madsen arbejdet sammen i MBT-skobutikken på Industrivej i Skjern. De elsker det meget afvekslende arbejde på det nordiske hovedkvarter for MBT.
Annonce

Skjern: - Det er ret ofte nemt at sælge MBT-sko. Når der er to kunder inde i butikken, og den ene er en erfaren bruger. Så skal vi næsten tie stille, siger Per Grønlund med et smil.

Hvis man har mødt Per Grønlund i MBT-forretningen på Industrivej 11 B i Skjern, så ved man godt, at det ikke er helt nemt for ham at tie stille, for han er vild med at fortælle om de positive egenskaber, der er ved at bruge de lidt specielle MBT-sko og sandaler.

Kernen i en MBT-sko er den såkaldte masai sensor, der bidrager til skoens instabilitet, og dermed sikrer at kroppens muskler aktiveres. Foto: Johan Gadegaard

For dem, der ikke ved, hvad MBT står for, er det måske på plads med en lille forklaring: Kort fortalt er der indbygget et lille vippebræt i sål-konstruktionen. Det gør, at kroppen konstant er aktiv for at afbalancere og stabilisere sig selv. Den aktivitet stimulerer små og store muskler i hele kroppen til stor gavn for holdning, balance og generel sundhed. Sålens opbygning gør også at led og ryg aflastes.

- Vi kalder det for et indbygget motionscenter, siger Per Grønlund.

Annonce

Erfarne medarbejdere

"Vi" indbefatter - ud over MBT-koncernen - Bodil Madsen. Bodil har været ansat hos MBT i 12 år. Per i 15. Så det er et par yderst erfarne medarbejdere, der styrer MBT i Skjern. Og de har rigeligt at se til, for lager og distribution til alle forhandlere til Danmark, Norge, Sverige og Finland styres fra Skjern.

- Det giver en utrolig spændende dagligdag. Ud over kunder i butikken og ordrer på webshoppen er der fragt, der skal gå op, når et fly er forsinket. Told, der skal være styr på, varer, der skal modtages og faktureres samt pakker, der skal sendes, siger Bodil Madsen.

Bodil Madsen og Per Grønlund styrer lageret i Skjern, og sender videre til MBT-forhandlerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Efter 12 års samarbejde kender de hinandens styrker. Foto: Johan Gadegaard

- Vi bruger naturligvis også en del tid på kundebetjening via webshop og mobil. Det er alt fra hjælp til størrelser, til vejledning i brug. For fire-fem år siden troede vi ikke, at vi kunne sælge vores sko på nettet, fordi mange ønsker at prøve dem fysisk før et køb. Men gamle kunder har jo prøvet skoene, og nye kunder bruger i høj grad også nethandel i dag, så det går langt bedre end forventet, siger Bodil Madsen.

Annonce

Veje, Thygesen og Buur

Når MBT, der oprindeligt er opfundet i Schweiz, men i dag har globalt hovedkvarter i Singapore, fik et nordisk hovedkvarter i Skjern, skyldes det den daværende håndboldtræner Erik Veje Rasmussen. Han fik Carsten Thygesen med på ideen. I dag er hovedaktionæren Buur Invest med Charlotte Buur Poulsen i spidsen.

Skoene hjalp Charlotte Buur Poulsen under en graviditet, der gav vand i benene.

- Vi har været på kurser med både fysioterapeuter og ergoterapeuter. Men Per eller jeg er hverken fysioterapeuter, ergoterapeuter eller læger. Mennesker er meget forskellige. Derfor vil vi aldrig kunne garantere, at skoene virker på alle de "skavanker", som folk kommer med. Men over årene hører man rigtig mange positive historier. Det gør det naturligvis nemmere at sælge konceptet til nye brugere, siger Bodil Madsen.

Annonce

Sygehuse og plejehjem

- Vi har rigtig mange kunder på sygehuse og plejehjem. Plejepersonale går mange skridt på hårde underlag mange timer ad gangen. Vi har også læger, der henviser til os. Det er vi utroligt glade for, siger Bodil Madsen.

- Vi har haft mere end ét eksempel på, at rygoperationer er blevet aflyst efter at kunder er begyndt at gå i MBT-sko. Kunder, der har fået stivgjorte ankler, for eksempel efter en ulykke, kan også have glæde af MBT-sko, siger Per Grønlund.


Fødder er ikke noget, som man taler med naboen om over hækken. Men den dag, man får ondt i sine fødder, finder man ud, af at det er noget af det vigtigste vi har.

Per Grønlund


- Fødder er ikke noget, som man taler med naboen om over hækken. Men den dag, man får ondt i sine fødder, finder man ud, af at det er noget af det vigtigste vi har, og at det er vigtigt at få så stærke muskler som muligt. Det er musklerne, der går ind og kompenserer, når vi har problemer - for eksempel med vores knæ, siger Per Grønlund.

Annonce

Du skal selv gøre noget

- Det vigtigste du kan træne hele dit liv, er din balance. For dermed påvirker du en masse andre ting, og forbedrer din livskvalitet - også i en høj alder. Det er derfor vi kalder det verdens mindre fitness-center. Men man får ikke bare den positive effekt. Man skal selv gøre noget. Derfor er det vigtigt, at nybegyndere forstår, hvad de kommer fødderne i, siger Per Grønlund.

- Og derfor gør vi en stor dyd af, at man kommer herfra med en god oplevelse og det rigtige produkt, for så er chancen for at man kommer igen størst. Alt i alt har vi nok 80 forskellige produkter på hylderne, siger Per Grønlund.

Annonce

Moden og løbesko

Da MTB blev skabt for over 15 år siden, var det rent visuelt meget synligt, at der var sket en lille revolution i skobranchen. I dag er det væsentligt sværere med det blotte øje at spotte sandaler, sko, sikkerhedssko, vandrestøvler eller løbesko, der er udstyret med en MTB-sål.

- Vi har altid været meget stærke på sandaler. Til gengæld er der mange, der ikke ved, at vi også sælger løbesko. Den produktlinje vil vi gerne have mere gang i. Men det kræver, at flere er villige til at prøve noget andet, end det de plejer, siger Per Grønlund.

MBT-sko fås i dag i tre forskellige niveauer, så nybegyndere kan begynde blødt og så senere skifte til den model, der giver mest træning af små og store muskler i kroppen, og derfor også størst aflastning af led og ryg. Foto: Kaj Poulsgaard

MBT sælger i dag også en såkaldt comfort-sko, som alle lynhurtigt kan vænne sig til at gå i.

- Den giver ikke helt den samme aflastning af forfod og hæl, som de to andre modeller, og balance-træningen er ikke helt så stor. Men en comfort-sko kan være en god begyndersko, og når du har den rigtige skridtafvikling, så får du også lettere den rigtige kropsholdning, siger Per Grønlund.

Bodil og Per

Bodil Madsen er 52 år. Hun bor i Skjern.

Hun er uddannet social- og sundhedshjælper, og var ansat på plejehjemmet Klokkebjerg i 17 år, før hun for 12 år siden blev ansat hos MBT.

I fritiden passer hun hus, mand, fire børn og børnebørn samt gerne en gåtur i naturen ved Skjern enge.

Per Grønlund er 51 år. Han bor i Tim.

Han har tidligere arbejdet ved Skjern Ostelager i 15 år.

Fritiden bruges blandt andet på familie og venner, hus og have samt som dommer på fodboldbanen. Per Grønlund sidder også i bestyrelsen for den lokale brugs.

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Nye malerier i Tarm Elnyt

Annonce
Annonce
Ugeposten Skjern

Opskrift på vaniljekranse

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Hvis du vil vide mere…

Ugeposten Skjern

Mød nisseforfatter

Annonce