Annonce
Ugeposten Skjern

Sommeren 2020: Nogle har armene oppe - andre har nedadvendte mundvige

Danskerne har holdt sommerferie i Danmark i år. Det har handelslivet i Skjern også mærket til. Foto: Johan Gadegaard
Nogle har haft den bedste sommer nogensinde - andre har haft en normal sommer, der ikke kan opveje tabet efter corona-nedlukningen
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Foråret 2020 ligner ikke noget, Danmark har oplevet før. Nedlukning af Danmark, folk holdt sig hjemme og grænserne blev lukket.

Langsomt er Danmark genåbnet. Kunderne begyndte at vende tilbage til butikkerne, og grænserne blev genåbnet, så tyske turister igen kunne komme og holde ferie.

Coronasituationen har betydet, at mange flere danskere end normalt har holdt ferie hjemme i Danmark.

I nogle områder af Ringkøbing-Skjern Kommune vil sommeren 2020 blive husket, som en fantastisk sommer, hvor der har været travlt som aldrig før, andre har haft en god sommer, mens nogle områder i kommunen har været corona-ramt.

Annonce

Godt for Ringkøbing

- Vi har haft en fantastisk sommer. Da forsamlingsforbuddet blev lempet, begyndte folk igen at mødes i familierne, så derfor skulle de have nyt tøj. Vi har haft nogle gode måneder i juni og juli og det er fortsat ind i august, hvor der igen er konfirmationer, fortæller Finn Sørensen fra herretøjsforretningen Finn S i Nygade.

Den gode sommer kan dog ikke redde forårets nedlukning.

- Hjælpepakkerne hjælper noget, men kan ikke redde foråret, siger Finn Sørensen.

Der har været mange flere turister i Ringkøbing end normalt. Især har der været flere danske turister. Foto: Johan Gadegaard

Også Ringkøbing Bolcher på Torvet i Ringkøbing har haft meget travlt i denne sommer.

- Danskerne har holdt ferie i Danmark, og det har vi mærket. De har bestemt også brugt penge, så den utryghed vi havde i foråret er blevet gjort til skamme, siger Stefanie Langhoff fra Ringkøbing Bolcher.

Hun kan godt mærke, at danskerne ikke længere holder ferie.

- Nu er tingene blevet mere normale i Ringkøbing, mener Stefanie Langhoff.

Hjælpepakkerne har også hjulpet Ringkøbing Bolcher, men kan ikke ikke rette op på det dårlige forår.

- Tabt er tabt, siger hun.

På Hotel Fjordgården går direktør Brian Madsen rundt med armene over hovedet.

- Vi har haft den bedste sommer nogensinde. Der har været en rekordomsætning og rekordantal gæster. Danskerne har holdt ferie i Danmark, fortæller Brian Madsen.

August har også været fornuftig.

- Den gode sommer kan ikke opveje vores nedlukning i ti uger. Vi har stadig ikke store konferencer eller store fester, heller ikke i efteråret. Hverken firmaer eller familier tør at samle store grupper. Vi overlever på vores nye kurbad og på weekendgæster, siger Brian Madsen.

Annonce

Skjern

Også hotellet i Skjern har haft meget travlt denne sommer.

- Juli har været helt ekstraordinær. Danskerne holdt ferie i Danmark, de væltede ind i juli, der endte 30 procent over 2019, der ellers var rekord, fortæller hotelejer Christian Rasmussen.

Han roser sit personale for at have taget deres tørn i den travle tid.

- Den første uge af august var også travl, men nu er det mere normalt. August er altid en stille måned. Efteråret ser ud til at starte rimeligt normalt. Dele af erhvervslivet trives, mens de private fester ikke er inde endnu. Folk ser tiden an, fornemmer Christian Rasmussen.

Han er begyndt at få bookinger på julefrokoster.

Tine Thalund er formand for Skjern Handelsforening.

- Min fornemmelse er, at der har været flere turister i området, så butikkerne har haft mere at se til. Her hos Cara B har både juni og juli været bedre end sidste år. Generelt er der god stemning, men den gode sommer kan slet ikke modsvare foråret. Alle har været ramt af corona-nedlukning, påpeger Tine Thalund.

Annonce

Hvide Sande

- Vi har meget at indhente, men det går fornuftigt. Vi tabte meget i påsken og foråret helligdage, men det er indhentet af en rigtig god sommer, hvor der var flere kunder end ellers. Vi så mange danskere, der ikke har været i området før. Lige nu er der flere tyskere, end der plejer at være, så vi er begyndt at nærme os index 100, fortæller Spar købmand Michael Sangill.

Også på Restaurant Kommandobroen har der været rigtigt travlt her i sommer.

- Vi kunne mærke, da danskerne begyndte at få ferie. Vores kunderne er danskerne, og dem har der været mange flere af end ellers, og de ville bruge penge. Vi har ikke indhentet foråret, men vi har indhentet en del, fortæller restauratør Michael Grantland.

Hans delikatessebutik, Lille K, har dog indhentet et dårligt forår.

Annonce

Søndervig

René Lagoni er formand for Søndervig Centerforening og ejer flere butikker i Søndervig og Hvide Sande.

- Vinteren gik fint indtil 11. marts. Nogle tyskere blev her, men vi mistede påsken og helligdagene, som jo ellers er store her i Søndervig, forklarer René Lagoni.

Da grænsen blev åbnet kom turisterne igen til Søndervig, og der har været flere danskere, så meget af forårets tabte omsætning er ved at blive hentet ind igen. Foto: Johan Gadegaard

Da grænsen blev åbnet i juni, var det som at vende en hånd.

- Nogle siger, at de gik fra index 10 til at være godt tilfredse, nogle har endda hentet deres omsætning, fortæller formanden.

Da grænsen åbnede var hans butikker selv på index 40.

- Siden er det gået stærkt, og vi henter ind hver dag. Her i Søndervig er butikkerne ved at være på index 85. I hovedsommerferien var der proppet med danskere. Tyskerne har fundet ud af, at det er mere sikkert at være for sig selv i et sommerhus i Danmark, det får vi glæde af de kommende år, mener René Lagoni.

Annonce

Tarm

Onsdagsmarkederne i Tarm har været aflyst i år, og det har byens butikker kunnet mærke.

- Der plejer at komme mange markedsturister ned i butikkerne, men i år har det kun været de turister, der er kommet forgæves til markedsdagene. De har tilgengæld givet genbrugsbutikkerne kronede dage, fortæller Tarms bychef Jeanett Sørensen.

Også Bechs Hotel har haft travlt.

- De almindelige butikker har ikke haft ekstra travlt, men mere haft en normal sommer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Nu åbner Rema 1000

Ugeposten Skjern

Ny elev hos Coast i Skjern

Ugeposten Skjern

Kunsten på Tarm Station

Ugeposten Skjern

To timers byvandring i Tarm

Annonce