Annonce
Ugeposten Skjern

Vestas byder piger indenfor til videnskabsdag

Onsdag den 2. oktober skal 24 kvindelige elever fra Vestjysk Gymnasium i Tarm besøge Vestas i Lem som led i kampagnedagen Girls' Day in Science. Her skal de blandt andet høre oplæg og løse opgaver. Pressefoto: Hempel, Naturvidenskabernes Hus
Kampagnedagen Girls’ Day in Science skal få flere kvinder til at rette opmærksomheden mod de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser. Blandt de virksomheder, som inviterer skoleelever indenfor, er Vestas i Lem. - Vi ønsker, at flere skal vælge karrierevej indenfor teknologi, it og naturvidenskab, lyder det fra Vestas.
Annonce

LEM: Der skal flere kvinder ind i de naturvidenskabelige og teknologiske brancher. Det mener både virksomheder og Naturvidenskabens Hus, der er arrangør af kampagnedagen ”Girls’ Day in Science".

Ganske vist er antallet af studerende på de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser steget med 55 procent, men fordelingen mellem kønnene er fortsat ulige med 70 procent mænd og 30 procent kvinder.

Derfor er der onsdag 2. oktober Girls' Day in Science. Dagen skal give piger i både grundskole og på gymnasierne interesse og øje for de muligheder, der findes i både uddannelse og karriere indenfor it, teknologi eller naturvidenskab.

Annonce

Ønsker sig flere kvindelige ingeniører

61 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner på landsplan deltager med praktiske, virksomhedsrelaterede arrangementer. Blandt virksomhederne er vindmølleproducenten Vestas' udviklingsafdeling i Lem. For tredje gang får Vestas besøg af kvindelige elever fra forskellige studieretninger på Vestjysk Gymnasium i Tarm. Denne gang byder vindmølleproducenten velkommen til 24 elever.

- Vi har kontinuerligt brug for talent, og hvis vi ikke er i stand til at tiltrække begge køn, så mister vi en stor del af talentmassen. Vi ønsker, at flere piger vælger en karriere inden for teknologi, it og naturvidenskab, og skal vi påvirke dem i den retning, har det en positiv effekt, når de på kampagnedagen møder nogle af vores kvindelige rollemodeller, der med lys i øjnene kan fortælle om et spændende job og en hverdag, hvor de i høj grad gør en positiv forskel, lyder det fra Nete Bechmann, executive HR Business partner hos Vestas Wind Systems.

Fra klokken 8.30 til 14.30 kommer pigerne til opleve rundvisning på stedet, laboratorieopgaver, hvor de skal teste materialer, ligesom der vil være foredrag med kvindelige kemiingeniører og ingeniørpraktikanter, som vil fortælle om, hvordan de er kommet ind i de fagene og i deres roller hos Vestas.

Girls’ Day in Science afvikles for syvende gang. Sidste år deltog 1700 piger, og i år hedder antallet 3200.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce