Annonce
Ugeposten Skjern

Vestjyske Signe vender hjem efter jordomrejse med gymnastikken

Signe Ramskov Stampe. Foto: DGI Verdensholdet
Tyskland, Argentina, Thailand, Uruguay, Polen og Dubai. Signe Ramskov Stampe fra Ringkøbing har rejst i mange lande som gymnast på DGI Verdensholdet. Hun er spændt på at optræde på hjemmebane i Skjern den 6. april.

Skjern: Skyskrabere i Dubai, en frodig park i Uruguay, gigantiske stadions i Argentina. Kulissen har været evigt skiftende, når DGI Verdensholdet har optrådt forskellige steder i verden på deres 4,5 måneders rejse med gymnastikken. Nu er holdet vendt hjem med rygsækken fyldt med mindeværdige oplevelser. Gymnast på holdet, 23-årige Signe Ramskov Stampe fra Ringkøbing er meget taknemlig for eventyret.

Det skriver DGI Verdensholdet i en pressemeddelelse.

- Jeg har vundet i rejselotteriet ved at rejse med DGI’s Verdensholdet, fordi man ved at rejse på netop denne måde får et helt særligt og tæt møde med forskellige kulturer rundt i verden, som man ikke ellers ville have gjort. Det har været en helt vild oplevelse, fortæller Signe Ramskov Stampe.

Annonce

Som barn har 22-årige Signe Ramskov Stampe prøvet kræfter med stort set alle de sportsgrene, der var mulighed for. Da hun var otte år, gik hun til folkedans - og måske var det her, hun fik øjnene op for dans og bevægelse. Sidenhen startede hun i hvert fald til gymnastik, og dét blev hendes helt store passion. Som gymnast på DGI Verdensholdet har hun fået muligheden for at dyrke sin hobby på fuld tid, samtidig med at hun har rejst jorden rundt. Nu er turen kommet til Danmark, hvor DGI Verdensholdet optræder i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter den 6. april med deres imponerende show.

Mange sommerfugle

- Min mave er fyldt med sommerfugle og lidt nervøsitet. Det er en barnedrøm, der går i opfyldelse lige om lidt; at stå på gulvet på min vestjyske hjemmebane. Det kribler i mig bare at tænke på det, fortæller Signe Ramskov Stampe.

DGI Verdensholdet forlod Danmark i oktober sidste år for at rejse jorden rundt i 4,5 måned og sprede budskabet om en aktiv livstil og glæden ved at dyrke sport. Holdet besøgte Argentina, Uruguay, Dubai, Polen, Tyskland og Thailand i en tid, hvor verden var meget påvirket af corona. Gymnasterne kunne på deres rejse mærke, hvordan pandemien havde gjort det svært for folk at være aktive og bevæge sig.

Annonce

En særlig glæde

- Allerede fra første workshop ude i verden var det tydeligt, at vi ikke kun bevægede folk fysisk, men også psykisk. Det har været en helt særlig glæde og taknemmelighed, der har kunnet spores blandt alle. En glæde over endelig at kunne være sammen, grine sammen igen og bevæge sig sammen igen. Det har både været udfordrende, men mest af alt helt utrolig bekræftende, at kunne bevæge verden på et tidspunkt, hvor verden har haft allermest brug for det, fortæller Signe Ramskov Stampe.

Det show gymnasterne optræder med, er en blanding af vilde spring, akrobatiske øvelser, mange forskellige genre af dans og rytmisk gymnastik. I showet kan publikum opleve gymnastik på højeste niveau, farverige dragter, vildt lysshow og energisk musik. Til juni rejser holdet på en tur rundt i Europa, før de kommer hjem til juli for at optræde på landsstævnet i Svendborg.

Billetter til showet i Skjern den 6. april kan købes på verdensholdet.dk.


Det har både været udfordrende, men mest af alt helt utrolig bekræftende, at kunne bevæge verden på et tidspunkt, hvor verden har haft allermest brug for det.

Signe Ramskov Stampe
DGI Verdensholdet optræder i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter den 6. april. Foto: DGI Verdensholdet
Annonce
Ugeposten Skjern

Guldkonfirmander fra Faster

Annonce
Ugeposten Skjern

Kom til Open by Night og lær af Brizze og Miss Mia

Annonce
Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeposten Skjern

Kalenderen

Ugeposten Skjern

Ringkøbing-Skjern Kommune går på gaden for at hjælpe udsatte børn

Ugeposten Skjern

Det kan få selv en gammel cirkusdirektør til at fælde en tåre

Ugeposten Skjern

Maja binder blomster til Superbrugsens kunder: Blomster skaber glæde

Ugeposten Skjern

Hør den nordiske sangskat i Kirkehuset

Ugeposten Skjern

Cafékunder kræver skøn kaffe

Ugeposten Skjern

Da corona lukkede Marlenes kræmmerpladser måtte hun modstræbende stille sig foran kameraet - det blev en stor succes

Ugeavisen Ringkøbing

MUNSJ med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på Generator

Annonce