Annonce
Byudvikling

Renoveringen af gangbroen ved Jyllingevej Station går snart i gang. Og der er en overraskelse med i pakken

Peter Møller Jensen er træt af at gangbroen over Jyllingevej til Jyllingevej station er i de stand den er. Men nu sker der heldigvis noge. Foto. Peter Møller Jensen
Annonce

Er du en af dem, der laver korsets tegn og holder vejret, - på grund af stanken af urin og afføring -  når du går over gangbroen ved Jyllingevej Station?

Eller er du en af dem, der ikke kan holde stanken og synet ud i en sådan grad, at du springer over, hvor gærdet er lavest og krydser direkte over Jyllingevej i stedet for at tage gangbroen?

Hvis ja, så er du ikke den eneste.

En af dem er Peter Møller Jensen, og han var så frustreret, at han lavede et Facebook-opslag, hvori han undrede sig over, at der ikke bliver gjort noget ved gangbroen,  - og billederne i hans Facebook opslag talte sit eget sprog. Urin og afføring - der, ifølge en af kommentarerne, havde ligget der i mindst tre uger. Afføring som også var tilstede, da VanløseLIV om aftenen tog derhen og filmende.

Annonce

Et utrygt sted

- Jeg har fem hjemmeboende børn, der krydser Jyllingevej hver eneste dag, og de er ikke trygge ved gangbroen. Og selvom jeg er en voksen mand på 46 år, er jeg hellere ikke tryg. Så jeg tør slet ikke tænke på, hvordan de unge må have det, og som måske derfor, vælger den nemme og farlige løsning flere gange hver dag for at komme til Jyllingevej Station i stedet for at bruge overgangen, siger han til VanløseLIV.

Hvad er problemet?

- Gangbroen er klam. Den er beskidt, lugter af urin og der ligger afføring. Det er i den grad tydeligt, at det er et sted, hvor folk opholder sig, og det gør mig utryg. Derfor spurgte jeg i opslaget, om nogle kendte til en plan med gangbroen. Så det er fedt, I tager det op.

Gangbroen over Jyllingevej. Foto. Peter Møller Jensen

Hvis nu jeg fortæller dig, at Vanløse Lokaludvalg skriver, at der starter en totalrenovering af gangbroen 26. oktober til 5. februar 2021. Hvad siger du så?

- Det er jo helt vildt dejligt, svarer Peter.

Selvom det er en telefonsamtale, er det tydeligt, at Peter smiler. Han fortsætter:

- Nu har jeg boet i Vanløse i to år, og jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der er frustreret over, hvor klam og utryg gangbroen er. Du kan bare se inde på Facebook-tråden.

Så, ja det er en fantastisk nyhed, at den bliver renoveret. Og det ville være dejligt, hvis den, i den forbindelse, også blev åbnet.

- Så hvis jeg også lige topper det med, at gangbroen åbens op, hvad siger du så?

- Jamen det er jo helt fantastisk, at den bliver åbnet, svarer Peter og griner i den anden ende.

Broen renoveres og åbnes op

- Der er ingen tvivl om, at folk hænger ud på gangbroen - og går på toilettet, siger Peter Møller Jensen. Han holder en kort pause, hvorefter han fortsætter:

- Så det er et meget utrygt sted. Du har mærket på egen krop, hvor utrygt der er, da du filmede forleden aften.

Hvorfor er det godt, at gangbroen åbnes?

- Så bliver den jo kun brugt til det, den skal bruges til - som en gangbro over Jyllingevej - og ikke et opholdssted, svarer Peter Møller Jensen og siger afsluttende.

- Og så må vi håbe, at der også kommer en elevator til de gangbesværede og dem med barnevogne, da Jyllingevej, jo for dem, også er en farlig vej at gå over.

VanløseLIV har spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen om kommer en elevator i forbindelse med renoveringen. Teknik- og Miljøforvaltningen har ikke vendt tilbage inden deadline. VanløseLIV følger op på sagen.

Fakta om den kommende renovering

Gangbroen over Jyllingevej ved Jyllingevej station der er fra 1976 skal totalrenoveres fra oktober 2020 til februar 2021.

Udover at sikre en forlængelse af broens levetid, skal broen omdannes til en åben gangbro med bedre lysforhold. Renoveringen består konkret af renovering af gangbroen, opsætning af ny beklædning samt at broen ændres fra en lukket til en åben bro.

Renoveringen planlægges udført i to etaper, hvor trafikken ledes under det ene fag med et kørespor i hver retning. Der er to kørespor i hver retning. Der etableres en tunnel med container for fodgængere og cyklister i det lukkede spor i etape 1 og 2.

Etape 1:

Busstoppested ved Selsøvej nedlægges midlertidigt.

Etape 2:

Busstoppestedet mod stationen flyttes midlertidigt 80 m mod øst / København.

Gangbroen planlægges totalspærret under udførelsen og fodgængere henvises til de eksisterende trafikregulerede overgange over Jyllinge-vej. ilde. Vanløse Lokaludvalg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Efterlysning

Efterlysning: Kender du, eller er du manden, der fik hjertestop på hjørnet mellem Finsensvej/Sønderjyllands Allé d. 9. juli?

Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Kunst

At finde skønheden i det grimme

Annonce