Annonce
Vanløse

Budgetforhandlinger: Det gik som frygtet

Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, borgmester, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune. Foto. Steen Brogaard
Annonce

Debatindlægget er udtryk for afsendernes egne holdninger

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

Det tog ikke lang tid i år for overborgmesteren at få sin vilje. Ville man have politisk indflydelse på årets budgetforhandlinger, måtte man æde en skovsnegl i form af accept af en havnetunnel for at være med i klubben. Også selvom næste års budget og beslutningen om en eventuel havnetunnel ingen verdens ting har med hinanden at gøre.


Da Enhedslisten blev smidt ud fra forhandlingerne, betød det samtidig, at vi ikke fik mulighed for at kæmpe for vores mærkesager i Vanløse.

Ninna Hedeager Olsen


Den slags magtarrogance bukker vi ikke under for i Enhedslisten, men det er rystende at se, at partier som fx SF lader sig tryne af overborgmesteren og Socialdemokratiet og nu betingelsesløst giver grønt lys til en undersøisk og kulsort motorvej i stedet for at holde fokus på klimaet. Det er svært igen at ane en grøn blok i Borgerrepræsentationen.

Da Enhedslisten blev smidt ud fra forhandlingerne, betød det samtidig, at vi ikke fik mulighed for at kæmpe for vores mærkesager i Vanløse. Og dermed var der ikke mulighed for at sikre penge til en ændring og begrønning af Jyllingevej med henblik på at få nedsat hastigheden. Et signalreguleret fodgængerfelt ved Krogebjerg blev det heller ikke til, da ingen andre partier løftede det lokale ønske.

Ligeledes må vi kigge langt efter en opgradering af Damhusdæmningen og flere opholdsmuligheder langs Damhussøen. De forbedrede krydsningsmuligheder ved Kronen for fodgængere blev der heller ikke afsat penge til.

Budgetforhandlingerne blev overstået på rekordtid, og det giver jo sig selv, når overborgmesteren låser forhandlingerne, før de overhovedet er begyndt. På den baggrund gik det som frygtet, og dermed er der væsentligt mindre at glæde sig over i Vanløse, end hvad der burde have være tilfældet. Og vi savner stadig en fornuftig forklaring på, hvad budgetaftalen og en havnetunnel har med hinanden at gøre, udover at Frank Jensen fik sin vilje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Erhverv

Locals Kaffebar flytter

112

21-årig stukket ned

Annonce