Annonce
Byudvikling

Andelsforening jubler: Vi vandt kampen over Goliat

Beboerne på Buskager beholder deres parkeringspladser undtagen to dage om ugen mellem 11 - 13. Foto. Chili Djurhuus
Beboerne fra Andelsforeningen, Stillebusk på Buskager, stod til at miste deres parkeringspladser fem dage om ugen fra 6 - 18 på alle hverdage. Efter de klagede og satte en advokat på sagen kom Københavns Kommune nemlig på andre tanker.
Annonce

Det kan betale sig at holde tungen lige i munden og klage, når man mener at kommunen ikke følger loven. Også selvom fristen for at komme med indsigelser er overskredet, og Københavns Kommune fortæller dig, at du slet ikke har ret til at blive partshørt.

Det viser sagen fra Buskager, der til at starte med betød, at beboerne fra Andelsforeningen, Stillebusk på Buskager, ville miste deres parkeringspladser fem dage om ugen fra 6 - 18 på alle hverdage, fordi der skulle etableres et nyt affaldssystem.

Efter at beboere klagede og satte en advokat på sagen kom Københavns Kommune nemlig på andre tanker.

Kommunen vurderer nu, på baggrund af beboernes partshøring, at der kun er behov for et parkeringsforbud fra 11 -13 to gange om ugen. det står der i det svar som bestyrelsen i Stillebusk fik kort før jul. Det står der i et høringssvar fra Københavns Kommune, som VanløseLIV er kommet i besiddelse af står. Der står blandt andet.

- Vejmyndigheden vurderer på baggrund af det indsendte og de fremtidige forhold, at der ikke er grundlag for at etablere parkeringsrestriktion fra 6-18 på Buskager, mandag – fredag. Der vil i stedet for kun være parkeringsrestriktion på den side af Buskager, hvor affaldssorteringsanlægget er placeret, og som ejes af boligforeningen, modsat partshørte an-delsforening.

Annonce

David vandt over Goliat

- Der findes skrivebordsarbejde, der ikke indtænker folks virkelighed, fordi man taler med borgerne, og derfor skal man blive ved at komme med de gode og fornuft-baserede argumenter, fortæller medlem af bestyrelsen i andelsboligforeningen, Stillebusk, Else Marie Buck. Hun fortsætter.

- Never give up er mit motto, og det er derfor en skøn følelse, at vi har stået sammen i foreningen, og så mange har bidraget med mails, direkte og via bestyrelsen. Vi føler, alle har vundet noget. Også vil vi også gerne sige tak til jer, VanløseLIV, for jeres dækning af sagen. I har nemlig også bidraget til et positivt udfald.

Også Rina Dahlerup, der har været aktiv i forhold til at kæmpe for parkeringspladserne, er glad.

- Det har været lidt ligesom kampen mellen David mod Goliat. Det har lykkedes at få en mastodont, som Københavns Kommune, til at omstøde sin beslutning. Det må være fordi, der har været den her massive beboer-protest og mediedækning af sagen. Jeg synes virkelig, det er dejligt, at det lykkedes at komme igennem. Så du må godt skrive på min og husets (Stillebusk, red) vegne, at vi er metget glade, siger Rina Dahlerup og griner.

Teknik- og Miljøforvaltningen bekræfter overfor VanløseLIV, at de har besluttet at frafalde forslaget om parkeringsforbuddet. De skriver i en mail.

- Teknik- og Miljøforvaltningen kan bekræfte, at forvaltningen i et høringssvar inden jul informerede bestyrelsen på Buskager (Stilledal) om, at det er besluttet af frafalde forslaget om forbud mod parkering fem dage om ugen mellem 6-18 på begge sider af Buskager, og at det kun bliver fra 11-13 to dage om ugen og på den samme side som affaldscontainerne og kun ud for affaldscontainerne.

Sagen kort

13. oktober opdagede genboere til Grøndalslund på Buskager, at Københavns Kommune var ved at etablere et nyt affaldssystem i samarbejde med KAB ved 'Grøndalslund'.

Ifølge en aktindsigt ville det betyde, at beboerne ville miste cirka 14 parkeringspladser, fordi det kræver en 12 meter lang, 3.25 meter bred og 32 tons tung kranbil for at løfte affaldscontainerne væk fra det kommende affaldssystem. Og da kranen kræver ekstra plads, på grund af støtteben.

Vanløse erfarede i den sammenhæng, at der ville være parkeringsforbud fem dage om ugen fra klokken 6 til 18 således at man kunne fjerne affald. Derfor ville det ikke længere være realistisk at benytte parkeringspladserne.

Københavns Kommune glemte, i forbindelse med planen om det nye affaldssystem, at partshøre genboerne. Bettan og andre beboere klagede efterfølgende over, at de ikke var blevet partshørt, hvilket Teknik- og Miljøforvaltningen i første omgang afviste. Det klagede Bettan og hendes naboer over og Københavns Kommune erkendte, at de havde glemt at partshøre genboerne. Hvilket Teknik- og Miljøforvaltningen også bekræfter i en mail til VanløseLIV.

Genboerne havde mulighed for at komme med indsigelser frem til 2. december 2020.

Kort før jul fik de svar på deres høringssvar Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor den havde besluttet at frafalde forslaget om parkering 5 dage om ugen fra 6 - 18. I stedet rykkes forbuddet nu over på den anden side af vejen fra 11 - 13  - fem dage om ugen, og kun når der skal hentes affald.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Erhverv

Locals Kaffebar flytter

112

21-årig stukket ned

Vanløse

Vil du skabe mere liv i Vanløse?

Annonce