Annonce
Politik

De første penge til genrejsningen af Helga Larsens Plads er bevilliget

Foto. Sceenshot fra Google Maps, Helga Larsens Plads
Siden 2009 har der været planer om at udvikle og forskønne Helga Larsens Plads. Nu er der sat penge af til en analyse af pladsens muligheder.

Københavns politikere har i forbindelse med overførelsessagen (også kaldt den lille budgetaftale, red) haft et overordnet formål: at gøre København klar til genåbning og sommer. Der er sat penge af hjælpepakker til dem, der har lidt særligt under krisen (børn, ældre, socialt udsatte, det trængte erhvervsliv i byen, red) til en række idrætsfaciliteter og andre konkrete tiltag rundt om byen. Og så blev der sat penge af til en foranalyse af, hvordan Helga Larsens Plads kan genrejses.

Tidligere på måneden var overborgmester Lars Weiss, forbi Helga Larsens Plads.

Her talte han om at genrejse pladsen, og første skridt var, ifølge ham, en analyse af pladsens muligheder, hvor borgerne blev inddraget.

Annonce

- Jeg er rigtig glad for, at det lykkedes at sikre penge (0.6 millioner kroner, red) og opbakning, så vi nu kan tage første vigtige skridt med en foranalyse, udtaler Lars Weiss og fortsætter.

- Helga Larsens Plads har længe fremstået øde, rodet og nedslidt med for meget asfalt, brosten og alt for lidt grønt. Og det er rigtig ærgerligt, fordi pladsen ligger centralt i Vanløse og rummer et stort potentiale. Derfor glæder jeg mig til at tage det første skridt til at få genrejst pladsen som et dejligt, grønt og levende lokalt samlingspunkt, siger overborgmesteren og slår fast, at det vigtigste for ham er, at Vanløseborgerne i den forbindelse bliver hørt.

- Vi skal udvikle pladsen med respekt for dem, der bor der. Lokaludvalget har allerede gjort et stort arbejde med at involvere beboerne i udviklingen af pladsen. Det skal vi bygge videre på, sammen med de nye idéer og ønsker, der kommer på banen.


Jeg med, at det her tiltag betyder, at vi kommer til at stå endnu stærkere i næste års budgetaftale

Bent Christensen


Og formand i Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen, glæder sig over, at der nu er ekstra gang i processen.

-  Jeg regner med, at økonomiudvalget vil kontakt lokaludvalget i nærmeste fremtid, så vi kan få fastlagt, hvordan vi får en borgerproces i gang, som jeg i den grad håber bliver fysisk, siger Bent og pointerer, at de boligforeninger der ligger op til pladsen samt beboerne på Jydeholmen selvfølgelig skal inddrages.

Vanløse Lokaludvalg har selv et ønske om at få en genbrugsplads på pladsen, og det ønske tager udvalget med, når processen går i gang.

Men det er jo bare en analyse. Der har jo længe været talt om at få genoprejst pladsen. Tror du reelt, at vil ske noget efterfølgende?

- Det gode ved det her, det er, at vi allerede har skrevet Helga Larsens Plads ind i vores bydelsplan, så derfor regner jeg med, at det her tiltag betyder, at vi kommer til at stå endnu stærkere i næste års budgetaftale, svarer Bent Christensen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Lidt ligesom at date: Fra ensom til lykkelig kvinde med nye veninder

Mest læste

Seneste nyt

Annonce