Annonce
112

Fire personer sigtet for at gå på Damhussøen

Der var mange ude at gå på Damhussøen søndag 14. februar, selvom søen er farlig at gå på. Politiet var derfor fordi at give bøder. Foto. Per Stengade
Flere hundrede gik ud på den potentielle farlige Damhussøen i søndags. Københavns Politi har sigtet fire personer.
Annonce

Det dejlige vintervejr lokkede mange ud på Københavns søer i weekenden, heriblandt den aldrig sikre Damhussøen.

Per Stengade gik en tur rundt om Damhusøen i søndags, og det undrede ham, at der var så mange ude på søen, når den ikke er sikker

- Aldrig har der været så mange på Damhusdæmningen på en gang. Og hundredevis af folk var spredt ud over søens is. Og igen ved solnedgangstid var der igen hundredvis på isen, og politiet var forbi at give en bøder, fortæller Per Stengade som godt kan forstå, at folk lader sig lokke ud på den store isflade.

Annonce

Folk ved ikke søen er farlig

Han tror, at folk adfærd skyldes, at folk ikke ved, at det er farligt at færdes på søen. Han ønsker derfor, at der kommer skilte op, der fortæller, når isen ikke er sikker.

- For nogle år siden var der skilte i vintermånederne, hvor der stod: 'Færdsel på isen forbudt'. De er nu sparet væk, så der nu kun sættes skilte op, når det er tilladt at færdes på isen.

Hvad betyder det, at der ikke er skilte der fortæller, at isen ikke er sikker?

- Vi mennesker fungerer simpelt. Det er ligesom, når man holder ved et lyskryds. Hvis der er rødt, så stopper man, og man kører, når der bliver grønt. Det er det samme med isen. Hvis der ikke er et skilt, hvor der står, at den er usikker, så går mange derud, svarer Per og henviser til et ældre ægtepar han mødte i søndags. Ægteparret var på vej ud på søen.

- Jeg fortalte dem, at Damhussøen var farlig at ud gå på, samt at politiet lige havde været forbi med bødeblokken. Deres svar var: ' Så kommer politiet nok ikke igen', hvor efter de gik ud på søen, fortæller Per Stengade.

Annonce

Ingen skilte

- Vi kommer ikke til at sætte skilte op ved Damhussøen (eller andre søer i Københavns Kommune, red) om, at isen er både farlig og ulovlig at gå ud på. Vi sætter skilte op med ’Færdsel på isen er tilladt’ ved de søer, hvor isen er tyk nok til og derved sikker at gå ud på. Så hvis der er ikke er sat et skilt op, er isen det pågældende sted, hverken sikker eller lovlig at gå ud på længe der ikke er noget skilt, er det forbudt at gå på isen

Det er ordene fra Københavns Kommune, da vi ringer og spørger, hvordan det kan være, at der ikke er sat skilte op ved de søer, der er farlige at gå ud på.


Så længe der ikke er noget skilt, er det forbudt at gå på isen.

Københavns Politi


Men hvad tænker I om, at søen nu, på grund af det lunere vejr, bliver endnu farligere at gå på? Kommer der skilte op nu?

- Praksis er, at vi kun sætter skilte op, når man må færdes på isen, hvilket betyder at så længe der ikke er noget skilt, er det forbudt at gå på isen, udtaler Københavns Kommune, og henviser til deres hjemmeside, der har en daglig opdateret oversigt over, hvor isen er sikker.

- Og hvis en sø ikke findes på listen, så skyldes det, at søen af sikkerhedsmæssige årsager aldrig åbnes for færdsel. Det gælder blandt andet for Damhussøen, udtaler Københavns Kommune, og siger afsluttende.

- Vi er opmærksomme på afsmeltningen, og vi holder tæt øje med isen over hele byen.

Københavns kommune kan ikke be- eller af bekræfte om den manglende skiltning skyldes en, spareøvelse, som Per Stengade mener.

Københavns Politi fortæller, at de søndag sigtede fire personer for at færdes på isen på Damhussøen.

- De fire blev sigtet, da det ikke var tilladt at færdes på isen. Vi har løbende fokus på blandt andet Damhussøen, og det kan være rigtig farligt at begive sig ud på isen både for dem, der gør det, men også for dem, der eventuelt skal redde dem op igen, udtaler vicepolitiinspektør i Københavns Politi Jesper Bangsgaard.

Vi har spurgt Københavns Politi, hvordan det kan være, at de kun har sigtet fire personer, når der var mange flere på søen, som billedet (i artiklen, red) viser.

- Vi kan ikke forholde os til billedet. Måske var vi der ikke samtidig, svarer Københavns Politi. Og siger afsluttende.

- Vi har sigtet fire personer, og vi går, af sikkerhedsmæssige årsager, ikke går ud på isen, men kalder folk ind.

Skema over søer der aldrig åbnes op for færdsel. Her må du færdes, når der er et 'Færdsel på isen tilladt-skilt.

VanløseLIV følger sagen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce