Annonce
Vanløse

Godhavnsdreng fra Vanløse: TV 2 dokumentar får ikke betydning for min donation

Godhavnsdreng, Peer Elin Balken. Foto. Chili Djurhuus
TV 2 dokumentaren: Nødråb fra børnehjemmet, vækker nok ubehag hos de fleste. Også hos Godhavnsdrengen Peer Elin Balken, der dog stadig vil donere 80.000 af sin erstatning til Godhavn. Vi har spurgt han hvorfor.

25. februar indgik staten forlig med 17 Godhavnsdrenge, hvilket betød at de hver fik 300.000 kroner i erstatning for de seksuelle overgreb, den vold og de medicinske forsøg, som de blev udsat for på Godhavn i 1950´erne og 1960´erne.

Peer Elin Balken er en af dem, der fik en erstatning, og 27. februar fortalte han til Vanløse.LIV.dk, at han ville donere næsten hele sin erstatning til tre af de børnehjem, der gav ham, hvad de fleste nok ville betegne som, en barndom i helvede.

Godhavn er blandt de institutioner, hvor der, ifølge TV2-dokumentaren: Nødråb fra børnehjemmet, stadig foregår vold, trusler og magtanvendelser fra de ansatte.

Annonce

Dokumentar får ingen betydning

- Til sommer tager jeg rundt til tre af de mange børnehjem, jeg har boet på, og så donerer jeg 80.000 kroner til dem hver, da det er vigtigt for mig, at de anbragte børn får nogle gode oplevelser, fortalte Peer. Ifølge Peer, betyder erstatningen ikke noget for ham, da han føler, at han fik sin erstatning, da han fik sin førtidspension.

Et af de børnehjem som Peer vil donere 80.000 til er Godhavn, som endnu engang er kommet pressens søgelys, i forbindelse med TV 2 dokumentaren: Nødråb fra børnehjemmet.

De tre børnehjem som Peer Balken donerer til er:

  • Godhavn
  • Villa Kokkedal
  • Julemærkehjemmet (De to julemærkehjem han boede på, eksisterer ikke længere. Dog så ønsker han stadig at donere til Julemærkehjemmet)

Får TV 2 dokumentaren betydning for den donation, du vil give til børnene på Godhavn?

- Nej. Det er børnene, der får gavn af donationen. Ikke institutionen. Det skal ikke gå ud over børnene, at de voksne ikke kender spillereglerne, svarer Peer uden at tøve. Han slår fast, at pengene ikke er til institutionen, men til børnene.


Børnenes hverdag skal forsødes, og det kan min donation hjælpe med til.

Peer Elin Balken


- Mine donationer går til noget, som børnene kan bruge i hverdagen. Noget der forsøder deres hverdag. Pengene går ikke til institutionen. Det gjorde jeg allerede klart, da jeg kontaktede dem, forklarer Peer.

Hvad gjorde det ved dig at se dokumentaren.

- Jeg havde det ikke godt med at se, at der er sket de her ting, der ikke bør ske, men det er ikke min kamp. Min kamp er at forsøde hverdagen for de her børn. Og selvom jeg ved, at børnehjem i dag er anderledes, end da jeg var barn, lider mange af de her børn et afsavn efter deres familier. Det er der ingen forskel på fra dengang og nu. Og det er det, der er grundtanken: At børnenes hverdag skal forsødes, og det kan min donation hjælpe med til. Og derfor får dokumentaren selvfølgelig ikke betydning for min donation, siger Peer afsluttende.

Det skal Peers donation gå til på Godhavn

Peer har tre hovedinteresser. Fodboldholdet Frem, foto og skak.

Derfor har Godhavn blandt andet planer om at indkøbe fodboldmål til børnene. De vil indgravere Peers navn i stolperne.

Godhavn har også har planer om at bruge pengene på fotooplevelser til børnene, da det også er en af Peers interesser.

Hvordan Peer interesse for skat skal implementeres i børnene hverdag vides ikke endnu.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Kultur

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce