Annonce
Vanløse

Hunde løber efter børn på Damhusengen: En hund snappede min søn

Genrefoto. Hundene har intet med historien at gøre. Foto: Johan Gadegaard.
Efter et Facebookopslag om frie hunde på Damhusengen, har flere kontaktet redaktionen. Nogle er for at hunde skal kunne løbe frit på engen. Andre er imod. En af dem er Christine. Hun tør ikke lade dem lege på engen.

Jeg er glad for, at I tager emnet op. Jeg har tre små børn, hvor den yngste er et år - og de to andre er fem og seks. Så hundene er lige i hundehøjde, fortæller Christine, der har kontaktet os via ’Spørg Redaktionen’, efter vi skrev en artiklen om løse hunde på engen.

Christine fortæller, at hun bor tæt på engen, og at hendes familie er glade for området, men at de har oplevet en del ærgerlige episoder med hunde, der er løbet efter hendes to børn. I et tilfælde har en hund snappet efter hendes dreng på seks år, så den ramte hans næse med sine tænder.

De forstår ikke vores frygt

Hvad siger du til hundeejerne, når det sker?

- Vi plejer at spørge dem, om de vil sætte deres dem i snor. Og de fleste svarer: ’Min hund gør altså ikke noget. Den vil bare sige hej’, siger Christine og fortæller, at mange dog er gode til at sætte deres hund i snor, når hun spørger.

- Men så er det jo også ofte for sent, for så har hunden jo allerede hoppet op ad vores børn eller løbet efter dem, siger Christine, der har det klare indtryk, at det er flertallet af de hunde, der er på engen, der løber frit, og hun forstår det godt.

- Engen lægger jo op til, at hundene skal løbe frit, da det er så stort et område, men det må kunne løses, så vi alle kan være her, siger Christine og slår fast, at hun ikke har haft nogle sammenstød med hundeejere. Hun føler dog ikke, at hundeejerne lytter til hende eller kan forstå, at hundene gør hendes børn bange.


Jeg tror, at de fleste ville være bange, hvis der kom et dyr, på størrelse med en selv eller større, løbende imod dem.

Christine


- Der var engang, hvor en hund løb efter min dreng på fem. Han løb væk. Han var bange, og hunden fortsatte. Han blev mere og mere desperat og bange. Og ja jeg ved, at de fleste hunde sikkert bare gerne vil lege, men det er ikke på børnenes præmisser. Der er på hundenes præmisser, og det synes jeg er ærgerligt.

Annonce

Gør hundeområderne mere tydelige

Hvad tænker du kunne være løsningen?

- Hvis man gør det endnu mere tydeligt, hvor hundene må løbe frit, vil flere måske rette sig efter det. Man kunne også indhegne et område til hundene eller legepladsen for den sags skyld. Eller man kunne rykke fritløbsområdet ned til Jyllingevej, væk fra Legepladsen, så det blev et aktivt valg for dem med børn, om børnene skulle hilse på fritløbende hunde eller ej. Lige nu bliver man tvunget, siger Christine, og pointerer at hun godt forstår, hvis der er nogle hundeejere, der er forvirrede.

- Men altså hunde på legepladsen, det er ikke okay, og jeg ville i den grad sætte pris på, hvis jeg kunne lade mine børn løbe ude på engen uden, at de bliver skræmt, siger Christine som ikke mener, at man skal gå at være bange for, om der kommer en hund, når man leger.

Christine fortæller, at hendes dreng på seks er begyndt at græde, når han ser en hund. Og det er ikke kun børn de fritløbende hunde, er et problem for.

- Jeg prøvede i sommers, hvor jeg lagde mig på engen. Her måtte jeg rejse mig og gå, fordi der hele tiden kom løse hund hen og snusede til mig. Og jeg lå i området, hvor hundene skulle være i snor, fortæller Christine og siger, at i og med at det er så stort et område, så må det kunne lade sig gøre at skabe plads til alle.

Hvad vil du sige til de læsere - og måske hundeejere - der mener, at du bare er en overbeskyttende curlingmor?

- Jeg kan kun tale ud fra mine egne oplevelser, og det jeg ser det er, at min børn bliver kede af det og bange, når hundene på Damhusengen løber efter dem. Det på trods af, at vi også omgås hunde. Vores nabo har en sød hund, som de leger med, siger Christine og fortsætter.

- Jeg ser ikke mig selv som en overpylret mor. Jeg har, ligesom hundeejerne, et ønske om at kunne benytte de fællesarealer, der er i nærområdet. Jeg ser bare, at mine børn bliver kede af det. Og for at være ærlig, så tror jeg, at de fleste ville være bange, hvis der kom et dyr, på størrelse med en selv eller større, løbende imod dem. Vi ved jo ikke, om det er en hund, der er ordentligt opdraget, når den komme løbende, siger Christine afsluttende, og fortæller at det er mere reglen end undtagelsen, at der går flere minutter inden hundeejerne kommer hen, også selvom hundene løber efter hendes børn.

Christine ønsker ikke at få sit fulde navn frem, da hun frygter en shitstorm fra hundeejere. Christines fulde navn og identitet er redaktionen bekendt.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce