Annonce
Byg nyt

Lønstrupgård: Nu er der endelig flere almene boliger på vej

Overborgmester, Lars Weis (S) besøgte i februar Lønstrupgård i Vanløse efter Københavns Kommune havde besluttet at give afkald på tillægskøbesummen (byggeafgift, red), når byens almene boligselskaber vil bygge flere boliger på egne grunde.ebesluttet Foto. Jan Mørch

- Jeg er lykkelig. Endelig sker der nogle ting. Nu skal vi have vores byggeleder til at indkalde til et møde i maj, også går vi i gang. Ordene kommer fra beboerformand i Lønstrupgård, Hanne Larsen.

Hannes glæde skyldes, at Folketinget i torsdag gav Københavns Kommune grønt lys til at give afkald på tillægssummen (byggeafgift, red), når byens almene boligselskaber vil bygge flere boliger på egne grunde.

Beslutningen skal sætte skub i det almene byggeri  bane vejen for, at flere steder i København får gode og billigere boliger, der er til at betale med almindelige indkomster. Og nu går de snart i gang på Lønstrupgård.

Planen for Lønstrupgård er, at 1-rums hybler skal erstattes 52 tagboliger samt etableringen af 18 rækkehuse. Det vil betyde 43 almene boliger mere.

Og ligesom Hanne Larsen, er overborgmester (S), Lars Weiss glad.

- København skal være en blandet by, også om 10, 20 og 50 år. Derfor skal vi have flere almene boliger, som københavnere med helt almindelige indkomster har råd til, så det er simpelthen godt, at vi nu har fået grønt lys fra Christiansborg,udtaler Lars Weiss og siger afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Kultur

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce