Annonce
Vanløse

Nabo til kommende bosted: Området er udsat nok

Det kommende bosted for misbrugere skal ligge på Linde Alle 40-44. -Foto. Chili Djurhuus
På Linde Alle skal der bygges et bosted for misbrugere. Charlotte Tørngren, der er nabo til det kommende bosted, frygter at salget af stoffer samt kriminaliteten vil stige.
Annonce

Det kommende bosted på Linde Alle 40, bliver et bosted for misbrugere ikke et behandlingssted. Det betyder, at beboerne må indtage stoffer på deres værelser, og ikke nødvendigvis er i alkoholbehandling, og det bekymrer Charlotte Tørngren, der er nabo til det kommende bosted og medlem af Vanløse Lokaludvalg. Hun mener, at området er udsat nok i forvejen.

Annonce

Botilbud giver risiko for et øget konfliktniveau

- København er en by der vokser. Der ikke er mange ledige grunde, og det er en stor udfordring at finde plads til kommunale institutioner som skoler og sociale tilbud. Derfor bliver kommunen nødt til at bruge de grunde kommunen ejer, skriver Socialforvaltningen i en mail til VanløseLIV og fortsætter. Området ikke er udpeget som ghetto, udsat by, områdefornyelsesindsats eller andet.


Der bor mange sårbare i området omkring Linde Alle. Der er salg af stoffer i Buksager, så man skal ikke have særlig god fantasi for at forestille sig, at det rykker 100 meter op

Charlotte Tørngren


- Hvad siger Socialforvaltningen til naboernes bekymringer i forhold til, at bostedets beboere er misbrugere?

- De kommende beboere er 50+ år, tidligere hjemløse og præget af et langt liv med stoffer og alkohol. Flere vil sidde i kørestol og bruge andre hjælpemidler. Der er også flere, der har kontakt til psykiatrien, svarer Socialforvaltningen i en mail.

- I jeres (Socialforvaltningen, red) sagsfremstilling skriver I, at 'der vil være nogle socialfaglige udfordringer forbundet med et stort tilbud for denne målgruppe. I sagsfremstillingen står der, 'med mange udsatte borgere vil være risiko for et øget konfliktniveau, og for at der opstår misbrugsfællesskaber, der kan være svære for medarbejderne at imødegå'.

Hvilken betydning vil det have for naboerne og for eksempel Behandlingsskolerne (en skole for sårbare børn og unge, red)?

- De eksisterende institutioner på Linde Allé vurderes ikke at være en barriere for placering af det kommende botilbud, og beboerne har ingen interesse i at skabe konflikter med naboer, men vil gerne være en del af byen. Ledelsen på Linde Alle vil altid kunne kontaktes på telefon og mail, og der vil være personale døgnet rundt, svarer Socialforvaltningen i en mail, hvor den også slår fast, at ledelse og medarbejdere på Københavns Kommunes botilbud er uddannede til at passe godt på beboerne.

Den forklaring preller dog af på Charlotte Tørngren, der gerne vil vide, hvordan Københavns Kommune vil skærme beboerne for det stigende salg af narko, som forvaltningen regner med vil komme i kølvandet på det kommende bosted.

Udfordringer ved et bosted ifølge Københavns Kommunes sagsfremstilling

  • Der vil være nogle socialfaglige udfordringer forbundet med et stort tilbud for denne målgruppe. Med mange udsatte borgere vil der være risiko for et øget konfliktniveau og for at der opstår misbrugsfællesskaber, der kan være svære for medarbejderne at imødegå.
  • Placering af mange borgere med misbrug udgør et potentielt kundegrundlag for stofsælgere.
  • Et stort tilbud vil udgøre et meget synligt tilbud i lokalområdet, og der må forventes at opstå en del modstand fra lokale beboere, herunder ikke mindst privatskolen på nabomatriklen.

- Hvordan vil Københavns Kommune forhindre, at pushere kommer ind på botilbuddet eller sælger stoffer udenfor?

- Socialforvaltningens botilbud har en nul-tolerance over for handel med stoffer. Åbenlyst salg af stoffer accepteres derfor ikke, men politianmeldes. Botilbud til borgere, der er misbrugere, har et nært samarbejde med Politiet, svarer Socialforvaltningen i en mail til VanløseLIV og fortsætter:
- Politiet er inddraget i planlægningen af botilbuddet, og der vil, som det er praksis, fortsat være et tæt samarbejde med Nærpolitiet, når botilbuddet åbner.

De afmærkede steder er de institutioner og skoler, der allerede findes på Linde Allé i Vanløse. Botilbuddet skal placeres på Linde Allé 40, der hvor den røde prik er. - Foto. Google maps

Det gør dog ikke Charlotte Tørngren tryg, da der allerede, ifølge hende, er udfordringer i området omkring Linde Alle.

- Der bor mange sårbare i området omkring Linde Alle. Der er salg af stoffer i Buksager, så man skal ikke have særlig god fantasi for at forestille sig, at det rykker 100 meter op, svarer Charlotte Tørngren. Hun fortæller, at der desuden 500 meter fra Linde Alle 40 ligger et bosted for folk med dobbeltdiagnoser (misbrugere og sindslidende, red), og at Behandlingsskolerne der arbejder med sårbare børn og unge, ligger tæt på. Hun frygter derfor at salget at stoffer samt at kriminaliteten vil stige.

VanløseLIV følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce