Annonce
Corona

Rasmus havde corona i december: Jeg frygter for langtidsvirkningerne af den her sygdom

Rasmus Bosse_ corona. Foto. Privat
Musiker og sangskriver, Rasmus Bosse, fik corona i december. Og han lider stadig af senfølger.

Rasmus Bosse, der er sanger og musiker, sidder i sin lejlighed i Vanløse. 12. december fik han konstateret Covid19. Nu halvanden måned senere, har han stadig senfølger efter sygdommen, og flere af hans kollegaer har det på samme måde.

- Jeg ærgerlig over, at jeg har haft covid-19. Jeg er meget mere træt, end jeg plejer at være, og jeg frygter for, at der er nogle ting i min krop, der ikke kan genopbygges igen. Det bosted for mennesker med udviklingshæmning, hvor jeg arbejder som vikar, er der flere der blev smittet, og syv - otte stykker har været syge i en måneds tid, fortæller Rasmus, der først begyndte at arbejde for en uge siden.

Selvom Rasmus har haft covid-19, afholder vi interviewet over telefonen. Rasmus begynder at hoste voldsomt.

Annonce

Bange for langtidsvirkningerne

- Det var noget af en hoste Rasmus! Er du helt rask?

- Efter at jeg har haft covid-19, hoster jeg mindst 30-40 minutter om morgenen. Det lyder som om jeg er storryger, men jeg ryger ikke. Og jeg havde det ikke sådan før covid-19, siger Rasmus Bosse, der giver udtryk for, at han frygter for langtidsvirkningerne af den sygdom, der åbenbart stadig har fat i hans system.

- Jeg er desuden meget træt og ind i mellem plaget af hovedpine, siger han, da han er holdt op med at hoste. Host, der periodisk forstyrrer interviewet.


Jeg håber, at medierne snart åbner øjnene for de her skæbner, da det forhåbentligt kan få nogle af de her sofa-epidemiloger og såkaldte “frihedskæmpere” der ikke tror, at corona eksisterer til at indse, at det ikke bare er en influenza

Rasmus Bosse, musiker og sangskriver


Har du været bange for at dø?

- Jeg har faktisk ikke været bange for at dø. Måske skyldes det, at jeg også er velbehandlet HIV-positiv, og at jeg stadig er relativt ung. Når det er sagt, havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg skulle ligge i en hel måned. Men jeg er glad for, at jeg forhåbentligt er immun nu, i hvert fald for en tid.

Da coronaen toppede begyndte Rasmus at hoste blod op. Det betød, at han hurtigt blev indlagt på Bispebjerg hospital, hvor han fik blandt andet blodfortyndende medicin, da lægerne var bange for, at coronaen kunne forårsageblodpropper i hans lunger.

Annonce

Skulle skide i en spand

- Det var ganske forfærdeligt at være indlagt. Personalet havde rigtig travlt. Og i og med at jeg først blev indlagt på et modtagelsesafsnit, kom jeg ind på en stue med to andre, hvor det eneste vi havde til fælles var covid-19. Ingen måtte forlade stuen og dermed heller ikke gå på toilettet, siger Rasmus og fortsætter.

- Jeg skulle sidde og skide eller pisse i en spand, fordi jeg ikke måtte gå ud. Det var forfærdeligt. Der var en der lå og jamrede som Kjeld fra Olsen Banden, fordi han var så bange, og det er forståeligt nok, hvis du som en ældre har høj feber og Covid19, fortæller Rasmus og siger, at han ikke ved, hvor syg manden var, eller om det var hans angst for coronaen.

- Det sidder jo i os alle. Det her udyr, corona, fortæller Rasmus Bosse, der har indset, at han ikke er ene om at have senfølger efter covid-19.

Inde i gruppen, covidramte med senfølger, læser han jævnligt opslag fra folk, hvis hverdag er ændret, efter de har haft sygdommen.

- I facebookgruppen er det både unge og ældre, der fortæller og deler erfaringer om deres senfølger, og jeg håber, at medierne snart åbner øjnene for de her skæbner, da det forhåbentligt kan få nogle af de her sofa-epidemiloger og såkaldte “frihedskæmpere” der ikke tror, at corona eksisterer til at indse, at det ikke bare er en influenza, siger Rasmus Bosse afsluttende.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Klima

Vild have på Jyllingevej udvalgt blandt 1500 haver i Danmark

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Klima

Biolog: Skarven er en gevinst for Damhussøen

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce