Annonce
Vinter

To svaner reddet fra frostdøden på Damhussøen: Se billederne her

De to svaner blev reddet fra frostdøden. Foto. Jan Mørch

Tidligere i dag skrev vi om svane der var frosset ihjel i Damhussøen. Bag svanen sad der to svaner, og det var svært at se om de slappede af og samlede energi, eller om de sad fast i isen.

Udover redaktionen er der omkring 12 opmærksomme vanløseborgere, der havde informeret Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral om svanerne. Vagtcentralen var derfor senere i dag ude for at hjælpe til svanerne.

Jan Mørch var ude at gå en tur, da Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral var forbi. Da det er frivillige der arbejder i vagtcentralen, må de ikke gå ud på isen.

- Den frivillige fra vagtcentralen kunne ikke nå svanerne, og da han jo ikke måtte gå ud på isen (da den ikke er sikker, red) tog han et net for at aktivere svanerne, fortæller Jan Mørch. Han fortsætter.

- Og så de rejste sig. De kiggede lidt på ham, baskede med vingerne og så gik de, siger Jan Mørch afsluttende. Der er glad for dagens udfald.

Om hvorvidt de to svaner ville være frosset fast finder vi aldrig ud af. Ifølge Dyrenes Beskyttelse fryser svaner nemlig kun fast, hvis de er svækkede af andre årsager end kulde.

- Hvis du ser en enlig svane sidde helt stille på isen en vinterdag, så er det vigtigste faktisk, at du ikke forstyrrer den, fordi den højst sandsynligt er i gang med at spare på energien, indtil vejret bliver mildere og den får bedre adgang til maden under isen, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Hvad så hvis jeg ser en svane baske vildt med vingerne ude på isen?

- Hvis du ser en svane, der basker vildt ude på isen, så er det er sjældent tilfældet, at svanen er i nød. Fordi den er bygget til at flyve og flyde og ikke til at gå på glat is, er den lidt ligesom Bambi på glatis, udtaler Michael Carlsen og fortsætter afsluttende.

- Så i stedet for at gå, så basker og skraber den sig vej over isen. Svaner fryser kun fast, hvis de er svækkede af andre årsager end kulde. Det derfor selvfølgelig vigtig fortsat at ringe 1812, hvis man er bekymret for om en svane er i nød.

Hvis du er bekymret for en svane, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812.

Se billederne af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentrals rednings aktion her.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral ankommer til Damhussøen. Foto. Jan Mørch
De to svaner. Man kan ikke se om de slapper af eller om de sidder fast. Foto. Jan Mørch
Den frivillige fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral forsøger at aktivere svanerne med hjælp fra et net, da han ikke må gå ud på søen. Foto. Jan Mørch
Svanerne rejser sig - heldigvis sidder de ikke fast. Kigger på den frivillige, basker med vingerne og går. Foto. Jan Mørch
Heldigvis har svanerne det nu godt. Foto. Jan Mørch

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce