Annonce
Damhusengeen

Vidste du at.....om Kærengen

I dag er stort set alle de vilde planter, som oprindeligt voksede på engen, kommet igen, og flere interessante planter er kommet til blandt de smukke kattehaler der blomstrer her her i slutningen af juli og starten af august. - Foto. Per Strengade.
Annonce

Før i tiden var Kærengen en del af Damhussøen. Den blev kaldt Langvaddam efter det lange vadested på kongevejen mellem København og Roskilde, samt vandet fra Harrestrup Å der løb ind i søen ved Jyllingevej.

I midten af attenhundredetallet blev den sydlig og dybe ende dæmmet op for at lede vandet ind til de indre søer. Den nordlige ende del blev til det, vi i dag kalder Damhusengen.

Den havde en våd kæreng i den sydlige del. Helt op til 1950 brugte man det nordlige område til græsning og høslæt af gårdene i Rødovre og Vanløse.

Omkring 1960 blev den sydlige ende drænet, og hele engen fremstod nu med slået græs på hele arealet.

Omkring år 2000 begyndte slåmaskinerne at køre fast i det våde græs, fordi drænene fik jorden til at synke sammen.

Nu blomstrer Kattehalerne på Damhusengen, Vanløse. - Foto. Per Stengade.

I samarbejde mellem de lokale og forvaltningen blev den bløde del afgrænset som den fremstår i dag med boldspil, slået græs i de tørre områder og uslået natur i det våde.

I dag er stort set alle de vilde planter, som oprindeligt voksede på engen, kommet igen, og flere interessante planter er kommet til. Blandt de smukke kattehaler der blomstrer på engen i slutningen af juli og starten af august.

Der har været besøg af dobbeltbekkasiner, tinksmede, mudderklire, strandskader samt de mange gæs, krager, alliker og fiskehejrer som spiser mosegrise.  I de sidste fem år har der været ynglende viber i kanten af de spredte vandhuller.

Læs mere om søen, engen, flora og fauna på Vanløses hjemmeside www.vanloese.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Billige boliger på Brugsen-grunden

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Pligten kalder 1. oktober på Stairway

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Byudvikling

Jette Hill Ludvigsen: Vanløse bymidte trænger til at et ordenligt hjertestarter stød - og masser af kærlighed

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce