Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Om mandagen er jeg i marken

Besøg på Hygum Hjemstavnsgård. Fra venstre ses Jette Christensen, Morten Thorø, Anni Matthiesen og Svend Dixen. Privatfoto
En gang om måneden skriver det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen, Venstre, om sin hverdag som folkevalgt politiker på Christiansborg.

Dagbog: Mandag er ofte mødefri på Christiansborg. Derfor er dagen tit fyldt med besøg hos virksomheder, skoler og foreninger. For mig er det noget af det bedste ved at være folketingsmedlem. Her står jeg ansigt til ansigt med mennesker, der brænder for deres erhverv, og som med åbne arme fortæller om deres hverdag. Ofte har jeg ønsker til ændringer i lovgivningen med mig hjem i rygsækken – til stor inspiration i mit arbejde.

Forrige fredag var jeg i selskab med både Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og næstformand Stephanie Lose hos landbrugsfamilien Mamsen nær Rødding. Mange emner var på havebordet, for vi var udendørs på grund af corona. Bedre lånevilkår i landdistrikterne, støtte til unge landmænd og skatten på generationsskifte – som er alt for høj – det var blot nogle af de emner, vi fik drøftet med Peter, Ninna og sønnen Niels.

Rundtur i Sdr. Hygum

Mandagen efter gik turen til Sdr. Hygum, hvor jeg sammen med Venstres borgmesterkandidat Morten Thorø og byrådskandidat Jette Christensen nåede både på Hjemstavnsgården, forbi MC Syd og Sdr. Hygum forsamlingshus. Vi blev alle steder mødt af ildsjæle, som er med til at sikre liv og udvikling lokalt.

Hygum Hjemstavnsgård er en selvejende institution, der drives af frivillige. Rundvisningen gav endnu større indsigt i landbrugets historie, og jeg fik syn for sagen omkring den store udvikling, der er sket de seneste 100 år – både når det gælder maskiner og hjælpeværktøjer, der dengang var til rådighed for karlen og køkkenpigen.

Hos MC Syd viste indehaver Jimmi rundt i flotte lokaler med omkring 400 motorcykler, som i 2019/20 blev udbygget med en ny udstillingshal. Især her i forårsmånederne er der gang i butikken – for solen giver lyst til en tur i det fri.

Formiddagen sluttede i det netop smukt renoverede Sdr. Hygum forsamlingshus, hvor jeg flere gange har sunget med på ”Det haver så nyligen regnet”. Denne gang var det ikke Sønderjysk kaffebord, men lækre ostemadder, som Betina serverede for os, mens vi fik indsigt i tidens udfordringer.

Hvorfor er det vigtigt? Fordi kontakten til hjemstavnen er afgørende. For vi folketingsmedlemmer skal huske på, at vi er valgt af og for folket. Derfor skal vi også være talerør for det område, vi er valgt i.

For mig er det afgørende, at der er her fra min verden går. Forbindelsen til befolkningen, som i snart 10 år har bakket op og sat deres kryds ved mig, er afgørende. Den forbindelse vil jeg for altid pleje og værne om. For ellers bliver afstanden til Christiansborg for stor. Derfor er mine mandage i marken måske også den vigtigste ugedag af dem alle.


Vi folketingsmedlemmer skal huske på, at vi er valgt af og for folket. Derfor skal vi også være talerør for det område, vi er valgt i.


Anni Matthiesen var med, da Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og næstformand Stephanie Lose besøgte  landbrugsfamilien Mamsen nær Rødding. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce