Annonce
Ugeavisen Vejen

Der er fart på kommunens teststeder

I Vejen Kommune er der 446 lyntest til rådighed om dagen. Og der er godt gang i at få teste borgere i kommunen. Arkivfoto: Søren Palmelund
Der er godt gang i at teste for covid-19 de forskellige steder i Vejen Kommune, som har 446 lyntest til rådighed om dagen.

Covid-19: Der er fart på hos Vejen Kommunes forskellige test-steder, som i øjeblikket har besøg af mange hundrede borgere hver dag.

Alene mandag blev der taget 1120 corona-test i Rødding, hvor Ambulance Syd er fast gæst i Rødding Centret hver mandag fra klokken 8.30 til 17.30. Her tilbydes pcr-testen, der tages i halsen.

Det oplyser chef for Sundhed & Sammenhæng i Vejen Kommune, Anne-Mette Dalgaard.

Foruden Rødding Centret kan man også få taget en pcr-test i Vejen Idrætscenter om onsdagen, hvor det ligeledes er Ambulance Syd, som er tilstede.

De to teststeder når tilsammen at teste cirka 1900 borgere om ugen.

Annonce

Kapacitet til mere

Men kommunen tilbyder også lyntest i samarbejde med regionen og Carelink. Det foregår i 12 forskellige byer rundt omkring i kommunen, og selvom det måske kan være svært for den enkelte at holde styr på, hvornår man kan blive testet hvor, så møder der altid mange op til test.

- Vi har god succes med vores pop-up testcentre. Vi har de faste dage i 12 byer, og der har vi ret høje besøgstal, fortæller direktør ved Vejen Kommune, Henrik B. Larsen.

Det er dog ikke det samme som, at der er fuldt booket.


Vi har kapacitet til mere, men vi har valgt at holde fast i en strategi, hvor vi ikke centraliserer det hele men kommer ud i byerne. Og vi følger hele tiden, hvordan det går ude på de enkelte steder.

Anne-Mette Dalgaard, chef, Sundhed & Sammenhæng


- Vi har kapacitet til mere, men vi har valgt at holde fast i en strategi, hvor vi ikke centraliserer det hele men kommer ud i byerne. Og vi følger hele tiden, hvordan det går ude på de enkelte steder, fortæller Anne-Mette Dalgaard.

Hun glæder sig over opbakningen fra befolkningen til at lade sig teste og lover, at de nuværende teststeder og -tidspunkter i hvert fald forbliver de samme de næste to uger med.

- At tiderne og stederne ligger fast er vigtigt, så vi holder den samme rute de næste 14 dage. Og vi håber også på sigt at kunne holde fast i de 12 teststeder i Vejen Kommue.

Anne-Mette Dalgaard oplyser, at alene mandag i denne uge mødte 1120 borgere op for blive blive testet efter pcr-metoden i Rødding Centret.

Så mange blev testet

Lyntest (12 byer):

1340 i uge 6.

1456 i uge 7.

Pcr-test (Vejen og Rødding):

1950 i uge 6.

1908 i uge 7.

Vejen Kommune har 446 lyntest tilrådighed pr. dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce