Annonce
Ugeavisen Vejen

En engageret frivillig: Pensionisten som vil sin by det bedste

Torben Falkenberg flyttede fast til Rødding i 1975, og siden har han været med i flere foreninger og bestyrelser. Han har også været filialdirektør i Frøs Sparekasse for afdelingen i Rødding i 12 år. Foto: Jacob Schultz
Torben Falkenberg er for længst gået på pension, men alligevel kan han ikke lade være med at involvere sig i foreningslivet og sin by. Han vil nemlig gerne være med til at gøre Rødding til et dejligt sted at bo.

67-årige Torben Falkenberg blev pensionst for lidt over to år siden. Og selvom han har fået mere tid i dagligdagen, så har der alligevel været fart på tilværelsen lige siden.

- Hvis du spørger min kone, så vil hun nok også sige, at hun ser mig mere end tidligere, men hun ser mig ikke så meget, som hun havde regnet med, siger Torben Falkenberg.


Vi bliver nok ikke den store erhvervsby, det må vi jo vist bare erkende. Derfor skal vi også satse på at få folk til at synes, at Rødding er en god by at bo i. Det har jeg meget på sinde.

Torben Falkenberg


Torben Falkenberg er formand for Rødding Centret og en af initiativtagerne bag projektet Torvedage, som starter op i byen inden længe. Efter han gik på pension etablerede han et lille firma, der tilbyder økonomisk rådgivning til erhvervsdrivende og private. Og derudover tilbagelægger Torben Falkenberg gerne 40 kilometer på sin racercykel et par gange om ugen i sommerperioden.

- Det er nok en kombination af, at jeg vil holde både min hjerne og krop i gang. Jeg vil gerne være opdateret med, hvad der sker i byen, så jeg kan være inde over de områder, som jeg brænder lidt for, siger Torben Falkenberg.

En ildsjæl i Rødding

Torben Falkenberg flyttede til Rødding i 1975 og har boet i byen lige siden. Med tiden blev han ansat i Frøs Sparekasse og endte med at være i virksomheden i 32 år. I løbet af den periode nåede han at sidde i mere end et årti som filialdirektør for Rødding-afdelingen.

- Jeg havde en følelse af, at jeg virkelig landede lige dér, hvor jeg gerne ville. Det har været en helt fantastisk rejse, forklarer han.

Torben Falkenberg

Torben Falkenberg har boet i Rødding siden 1975 sammen med sin kone Anette.

Sammen har parret to drenge på henholdsvis 39 og 42 år samt fem børnebørn.

I 1986 startede Torben Falkenberg i Frøs Sparekasse og var filialdirektør for afdelingen i Rødding i 12 år.

Har blandt andet været ungdomsformand i Rødding Idrætsforening i to år og siddet i bestyrelsen i fire år. Derudover har Torben Falkenberg været hjælpetræner i seniorafdelingen og ungdomstræner i en årrække.

Han har siddet i bestyrelsen i Rødding Erhvervsforening i 12 år - heraf otte år som formand.

Han har siddet i bestyrelsen for Rødding Centret i ti år - heraf seks år som formand.

Torben Falkenberg har derudover gennemført fem marathon.

Den 1. januar 2019 gik Torben Falkenberg på pension.

Ved siden af sit arbejde i sparekassen har Torben Falkenberg lagt utallige timer i frivilligt arbejde, siddet med i bestyrelser og haft formandsposter i diverse foreninger. Han er på mange måder en ildsjæl, hvis han selv skal sige det.

- Vi bliver nok ikke den store erhvervsby, det må vi jo vist bare erkende. Derfor skal vi også satse på at få folk til at synes, at Rødding er en god by at bo i. Det har jeg meget på sinde, forklarer han.

Annonce

Mere tid derhjemme

Inden længe bliver der formentlig mere plads i Torben Falkenbergs kalender. Til maj stopper han nemlig som formand for Rødding Centret, men han kommer til at fortsætte som konsulent i en periode. Han håber, at det kan give ham mere tid til at være sammen med sin familie herunder sine fem børnebørn.

- Dem sætter vi stor pris på at få besøg af. Det er jo livets efterårsgaver, siger han.

Torben Falkenberg vil desuden bruge den ekstra fritid på at ses endnu mere med vennekredsen, at gå i haven og at læse bøger. Og så tager han også gerne tjansen i køkkenet, når maden skal tilberedes.

- Det er sjovere at lave mad end at bage. For det ser jo lidt dumt ud at smage på rødvinen, når der bages, afslutter han med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce