Annonce
Ugeavisen Vejen

Festival: Godt gået af en tomhjernet knold

Nikolaj Pedersen og Benny Jensen har lagt knolde i jorden til årets Kartoffelfestival i Hovborg. På torsdag kan interesserede få en forsmag på festen. Foto: Steen Rasmussen

HOVBORG: Uden kartoflen var vi være ilde stedt. Bare tænk på en tilværelse uden chips og snaps!

Det er sådan set hele udgangspunktet for Kartoffelfestivalen i Hovborg den 18.-21. august, og allerede nu kan man få en forsmag på begivenheden. På torsdag den 10. juni kl. 19 kan man fra Hovborg Kro komme med på vandringsforedrag om ”Kartoflens liv – fra knold til delikatesse”.

- Vi ønsker at fortælle og sætte fokus på kartoflens liv, fra den bliver sat i jorden, til den havner på vores spiseborde, fortæller kartoffelekspert Benny Jensen, medlem af styregruppen i Kartoffelfestivalen.

Annonce

På vandringen vil han berette om kartoflens forunderlige liv over en hel vækstsæson - fra brun knold til klimavenlig madvare og delikatesse. Fra knoldene lægges i jorden, til de første grønne spirer står i lige rækker, til hele marken er hyldet i blomsterflor og til at de nydannede delikatesser tages op – og er klar til spisning, forarbejdning eller lægges på lager – til næste sæson.

Kartofler har gennem tiderne været en vigtig fødevare. Først fordi den var billig, nu fordi den er klimavenlig. Den lille brune knold har været dyrket i umindelige tider på Hovborg-kanten og har derfor sat sit præg på området.

Vandringen skal på tre forskellige dage 10. juni, 21. juli og 7. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce