Annonce
Ugeavisen Vejen

Høvdingen for Hærvejsklyngen brænder for lokalsamfundet

Erik Rytoft Jensen er ny klummeskribent i avisen. Han kalder sig høvding for Hærvejsklyngen, hvor han arbejder for at vise området som en ramme om det gode liv. Foto: Jacob Schultz
Erik Rytoft Jensen er høvding for Hærvejsklyngen, der er en sammenslutning af de fem landsbyer Gjerndrup, Hovborg, Bække, Gesten og Lindknud. Fremover kan du læse hans indlæg i klummen Vejen Frem.

62-årige Erik Rytoft Jensen har altid været aktiv i de nærområder, han har været bosat. Det gælder også i Gjerndrup, som han og hustruen Annemarie flyttede til for fire et halvt år siden.

-Jeg gik til generalforsamling i Fællesrådet med intention om at komme med i bestyrelsen og gik derfra som formand, siger Erik Rytoft Jensen med et smil på læben.

Høvdingen for Hærvejsklyngen er født og opvokset i Snejbjerg ved Herning og har været lidt rundt i det ganske land. Han har arbejdet som montør de seneste 30 år og er i dag ansat hos Baytech i Hejnsvig.

Annonce

- Vi laver alt muligt - lidt af alt det, alle andre ikke gider at pille ved, griner han.

Som formand for Fællesrådet har han været med i projektperioden for Hærvejsklyngen, og han brænder for at sætte fokus på de små landsbyer.

- Jeg kan også godt lide den politiske del af det. Jeg sidder også i Landdistriktsrådet for Vejen Kommune og er LAG-suppleant i Billund, så der er faktisk ikke tid til meget mere, forklarer han.

Stor familie

Da Annemarie og Erik flyttede ind i huset på Surhavevej i Gjerndrup for fire et halvt år, trængte det til en kærlig hånd, men det er ikke noget problem, når man har en stor familie, og venner der gerne vil hjælpe til:

- Vi har seks sammenbragte børn, og de virkelig søde til at hjælpe til, når der er brug for det. En stor familie er fantastisk.

Parret bruger meget tid på familien, og en årlig tradition er en sommerhustur, hvor de er alle 18 personer samlet.

- Det kræver et stort sommerhus, men vi nyder virkelig den uge, siger Erik Rytoft Jensen.

Selvom familien fylder meget, så bliver der også tid til at nyde nogle aftener med koncerter med vennerne.

- Vi er til Tønder Festival hvert år, hvor vi er hjælpere. Vi arbejder i dagene op til og efter, men under selve festivalen har vi fri - det er perfekt, så kan vi nyde den gode folkemusik, som vi er ret glade for, siger han.

Inden coronaen satte en stopper for koncerter, havde Annemarie og Erik en musikoplevelse af de helt store.

- Vi var til koncert med André Rieu i Maastricht - det var en helt fantastisk oplevelse, siger høvdingen for Hærvejsklyngen.

Lidt ekstra

Erik Rytoft Jensen er oprindelig uddannet landmand.

Hustruen Annemarie er sosu-hjælper i Gram, og udover de seks sammenbragte børn, så tæller familien også fem børnebørn.


Vi laver alt muligt - lidt af alt det, alle andre ikke gider at pille ved

Erik Rytoft Jensen


Erik Rytoft Jensen er ny klummeskribent i avisen. Han kalder sig høvding for Hærvejsklyngen, hvor han arbejder for at vise området som en ramme om det gode liv. Foto: Jacob Schultz

Hvad er Hærvejsklyngen

Hærvejsklyngen er en del af kampagnen Landsbyklynger, som i 2017­-2019 søsatte 24 nye landsbyklynger fordelt over hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce