Annonce
Ugeavisen Vejen

Med kort varsel: Dronning Margrethe kommer alligevel til Vejen

Dronning Margrethe besøger Askov Højskole og Skibelund Krat den 6. august. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I næste uge - fredag den 6. august - får Vejen Kommune fint besøg. Det er dronning Margrethe, der har valgt at komme forbi for at markere genforeningen ved et arrangement på Askov Højskole og i Skibelund Krat.

Dronning Margrethe måtte aflyse sit planlagte besøg i Grønland på grund af coronasituationen. Et besøg, der skulle have fundet sted fra den 24. juli til den 5. august. Det betyder dog ikke, at hun så bare læner sig tilbage og nyder tilværelsen.

Nej, det betyder tværtimod, at der så er mulighed for at fylde andre programpunkter i kalenderen. Og et af dem er et besøg i Vejen Kommune, som blev valgt fra, da genforeningen med et års forsinkelse skulle fejres i juni i år.

- Oprindeligt (i 2020, red.) skulle dronningen have været på den rundtur i Sønderjylland, som Christian den 10. tog, hvor hun besøgte alle kommunerne. Og i den forbindelse havde vi også tilrettelagt et program i Vejen Kommune, fortæller Egon Fræhr, Vejen Kommunes borgmester.

Annonce

Programmet i Vejen, hvor dronningen skulle have deltaget sidste år, indeholdt blandt andet den store folkefest i Skibelund Krat, men der kom som bekendt en meget vedholdende virus i vejen.

Den helt store markering af Genforeningen blev derfor udskudt til i år, men det betød, at det hele skulle afvikles på en enkelt dag, og derfor måtte man fravælge nogle arrangementer. Det ramte så Vejen Kommune, der dog holdt et mindre genforeningsarrangement i Skibelund Krat – men uden royalt besøg.


Vi håber, at mange vil finde vej til krattet den dag, og så håber vi også – og det er vi sikre på – at dronningen også får en god oplevelse i Vejen.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


- Og så får vi en henvendelse fra hoffet, at når nu dronningen ikke skulle til Grønland, så var der luft i kalenderen, og så ville de gerne besøge Vejen Kommune, fordi dronningen havde syntes, at det program havde været fint sammensat, fortæller Egon Fræhr, der naturligvis ser frem til at få besøg af regenten.

- Jeg er rigtig glad for, at hoffet har fundet, at de gerne vil besøge Vejen. Og det program, vi oprindelig havde fastlagt, vil de gerne holde fast i. Så jeg ser frem til, at vi får en rigtig god dag, siger borgmesteren, der – selvom det er med meget kort varsel – håber, at mange borgere vil sætte kursen mod arrangementet i Skibelund Krat, hvor offentligheden har mulighed for at deltage.

Kom til Skibelund Krat

- Nu er coronarestriktionerne jo ikke lige så strenge, som de har været, så derfor vil det jo være ærgerligt, at hvis dronningen kommer, og der så ikke er nogen, der kommer ned til Skibelund, siger Egon Fræhr og fortsætter:

- Men man skal have sit coronapas i orden, for at det kan lade sig gøre, men det er der jo også heldigvis mange, der efterhånden har, så jeg tror ikke, at det bliver et problem. Vi skal have delt lidt op i sektioner dernede, og så skal folk lige tjekkes. Men det ville da være rigtig festligt, når hun nu kommer, at vi så også kan tage ordentligt imod hende.

Dronningen indleder sit besøg på Askov Højskole, hvor der er frokost, og hvor dronningen blandt andet får mulighed for at hilse på de kursister, der er på højskolen i øjeblikket. Besøget på højskolen er kun for inviterede.

Derefter går turen til Skibelund Krat, hvor alle er velkomne til at kigge forbi klokken 13.20. Her skal museumsdirektør Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum, blandt andet fortælle om Genforeningsstenen og Magnusstenen.

Har man lyst til at deltage i arrangementet i Skibelund, så skal man være opmærksom på, at der ikke er mulighed for at parkere tæt ved krattet, da vejen derned af sikkerhedshensyn vil være spærret. Gæster opfordres derfor til at parkere ved Skibelund Efterskole.

- Vi håber, at mange vil finde vej til krattet den dag, og så håber vi også – og det er vi sikre på – at dronningen også får en god oplevelse i Vejen, siger Egon Fræhr.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

City Kiosken sadler om: Dropper cigaretter og spiritus for at satse stort på bland-selv-slik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Sammen er vi stærkest

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Bilforhandler fejrer 40 års jubilæum med bilmærke

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Vi skal huske at fejre de vigtige sejre

Ugeavisen Vejen

Asfaltarbejde lukker trafikeret lyskryds om natten

Ugeavisen Vejen

Boghandlere uddeler gratis bog til børn

Ugeavisen Vejen

Med lidt coronaforsinkelse: Spejderne fik deres distriktsturnering

Ugeavisen Vejen

Skoleelever var på opdagelse på Christiansborg

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: En våbenløs kamp på taler, mindesten og sange

Ugeavisen Vejen

Jeanne vinder årets lærlingepris: - Hun er en rigtig rollemodel

Ugeavisen Vejen

Nu skal der være fokus på bøgerne: Heidi har indrettet kontor med både skriveplads og lydbogsstudie

Ugeavisen Vejen

Broderloge fejrer 50-års jubilæum

Ugeavisen Vejen

Klima, bæredygtighed og grøn omstilling kom på dagsordenen

Ugeavisen Vejen

Jan Gintberg laver show i Troldesalen

Ugeavisen Vejen

Solhungrende borgere: 110-års fødselsdags-udflugt med afstikker

Ugeavisen Vejen

Hovborg Kirke fyldes af særlige toner

Ugeavisen Vejen

Efterladte efter selvmord får nyt tilbud

Ugeavisen Vejen

Vejen Musikskole introducerer nyt fællesorkester

Ugeavisen Vejen

Komposition: La Cours sprøjter nye melodier og skønne skjorter ud

Ugeavisen Vejen

Vild i Vejen: Sommerfugle i efterårshaven

Ugeavisen Vejen

Forfatterbiografi fortalt som en roman

Ugeavisen Vejen

Havedesigner Marie Uth:  - Haver skal være fulde af liv

Ugeavisen Vejen

VBC satte Tyskland og det tyske valg på skemaet

Annonce