Annonce
Ugeavisen Vejen

Udendørs træningsudstyr er blevet revet af hylderne i Sport 24: - Det har været helt vanvittigt eksploderende i salg

Under coronakrisen er sportsgrenen padel tennis blomstret op, og det har de kunnet mærke i den lokale Sport 24 i Vejen, hvor udstyret til denne type sport er blevet revet af hylderne. Generelt er det udstyr til udendørsaktiviteter, der er blevet solgt mest af. Arkivfoto: Søren Dippel
Sport 24 i Vejen har kunnet mærke på deres omsætning og varesortiment, hvornår de lokale motionscentre har været lukket ned på grund af coronavirussen.

Vejen: Coronakrisen har kunnet mærkes hos den lokale Sport 24, der både har oplevet de positive og negative sider ved virussen.

De til tider lange nedlukninger af de fysiske butikker, har de ifølge medejer Michael Egelund Jessen kunnet se på omsætningen. Til gengæld har salget, mens butikken har været åben, båret præg af, at også fitnesscentrene har været lukket ned i lange perioder.

- Der er ingen tvivl om, at nogle varegrupper er dobblet og tredobblet under coronakrisen, og det er netop træningsudstyr og løbesko. Det er det, folk kan gå ud at gøre. Alt, der har med outdoor at gøre som vandretøj og -sko, har været helt vanvittigt eksploderende i salg, siger han og tilføjer:

- De måneder vi har haft åbent, har vi haft nogle rigtig gode måneder, hvor folk har bakket rigtig godt op om de lokale butikker. Vi har tydeligt kunnet mærke det øgede fokus på, at mange gerne vil støtte op om deres lokale butikker.

At det netop er udstyret til vandreture, der er blevet revet af hylderne, kan der være en god forklaring på. Ifølge en opgørelse fra Idrættens Analyseinstitut, dyrkede 72 procent af voksne danskere sporten, som instituttet karakteriserer som "gå- og vandreture", i 2020.

Men det er ikke kun vandreudstyr, Michael Egelund Jessen og hans kompagnon har oplevet et stigende salg af. Under coronakrisen er en ny sportsgren blomstret op. Det er sportsgrenen padel tennis, der kan dyrkes udenfor i små grupper af fire personer.

- Padel er en ny blomstrende træningsform. Det har man kunnet få lov til at spille i Vejen modsat badminton og bordtennis, som spilles indendøres. Det, kan vi mærke, blomstrer rigtig meget, siger han.

Svingende varesortiment

Under hele coronakrisen har de i Sport 24 i Vejen også kunnet mærke, hvornår fitnesscentrene og indendørs sportsgrene har måttet holde åbent.

- Vi kan mærke en forskel på, om de lokale motionscentre har åbent eller ej i forhold til det varesortiment, vi sælger. Det skubber for os på nogle varegrupper, siger Michael Egelund Jessen.

I vinterhalvåret sælger de normalt meget træningstøj til indendørs brug, fordi meget træning og mange sportsgrene rykker indenfor i sportshallerne. Det er for eksempel de korte tights og t-shirts lyder det fra Michael Egelund Jessen.

- Der er nogle ting, som vi primært sælger i en vinterperiode, som har stået meget stille i de perioder, hvor der ikke har været åbent for indendørs træning, siger han.

Til gengæld har det betydet en stigning i salget af et andet varesortiment - nemlig det varme vinterudstyr.

- Vi sælger til gengæld flere vinterløbetights, end vi normalt gør på den her tid af året, fordi det stadig er koldt, og folk skal ud at morgentræne.

Coronakrisen har på den måde haft både en positiv og negativ påvirkning på salget i den lokale Sport 24, der har kunnet se på varesortimentet hvilken type motion, der har været muligt at dyrke hvornår under coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce