Annonce
Ugeavisen Vejen

Væveri vokser med 600 kvadratmeter

Hallen med en bærende stålkonstruktion beklædt med lette facader opføres i forlængelse af det eksisterende lager. Presseillustration
Virksomhedens udvidelse skal rumme lager, et nyt showroom og et laboratorium til kvalitetskontrol af råvarer og færdigvarer. Virksomheden har plads til udvidelsen på sin egen grund og bliver i Vejen.

Nybyggeri: KE Fibertec Væveri har for at skabe mere bæredygtighed ændret sin produktion på fabrikken i Vejen. I den nye proces indfarves de forskellige garner inden vævningen. Det øger udnyttelsesgraden af råvaren og sparer på ressourcerne. Det indebærer dog også, at væveriet skal lagerføre flere spoler med garn i de forskellige farver. Samtidig oplever virksomheden en pæn vækst i ordreindgangen. Derfor har den indgået kontrakt med Dansk Halbyggeri om en udvidelse på 600 kvadratmeter.

Udvidelsen skal rumme et udvidet lager, et nyt showroom og et laboratorium til kvalitetskontrol af råvarer og færdigvarer.

- Det kan lyde som et paradoks, at udvikling til en mere bæredygtig produktion betyder, at vi skal bygge til, siger direktør Frank Hansen, KE Fibertec Væveri i en pressemeddelelse.

Annonce

Han fortsætter:

- Men det giver god mening. Vi har gennem flere år arbejdet målrettet med en grøn omstilling af alle dele af produktionen. Den nye indfarvning er et fremskridt inden for bæredygtighed. Det nye laboratorium er med til at underbygge denne udvikling. Både i vores eget udviklingsarbejde og med at dokumentere fordelene over for vores kunder.

Virksomheden har har desuden fordel af, at tekstilkanalerne giver et bedre indeklima og sparer på energien hos kunden.

- Heldigvis har vi plads til at udvide på vores egen grund. Vi prioriterer højt at kunne forblive i Vejen, som en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet, siger Frank Hansen.

Væveriet leverer materialer til moderselskabet KE Fibertec, der producerer de bæredygtige tekstilkanaler til ventilation i alle typer af industrielt byggeri. Tekstilkanaler er samtidig også mere hygiejniske, da de i modsætning til stålkanaler nemt kan tages ned og vaskes. Og i et CO2 regnskab tæller det positivt, at de i transporten vejer og fylder væsentligt mindre end en stålkanal.

Fundet på nettet

Kontrakten med Dansk Halbyggeri blev indgået efter en kort proces.

- Vi skulle finde en entreprenør og gik på jagt på nettet. Ud fra hjemmesiden stod det faktisk klart med det samme, at det var Dansk Halbyggeri, vi skulle have fat i. Og da vi fik talt sammen, var der match med det samme, oplyser Frank Hansen.

Hallen opføres i en bærende stålkonstruktion beklædt med lette facader. Den ligger i forlængelse af det eksisterende lager, og der bliver derfor også en brandsektionering. Hallen indrettes med pallepladser og lagerreoler med en indvendig højde på 4,4 meter. Ventilationen bliver naturligvis ført i tekstilkanaler.

KE Fibertec Væveris udvidelse

Bygherre: KE Fibertec Væveri.

Totalentreprise: Dansk Halbyggeri.

Projekt: 600 m2 hal og showroom i Vejen.

Periode: februar - august 2022.

Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce