Annonce
Vesterhavsposten

Corona udskyder opstart af ny skole for ordblinde - og det bliver næppe i Lunde

Linda Jessen og resten af bestyrelsen bag den kommende friskole har nu fået mere tid, og håbet er nu at starte friskolen op i Varde eller Esbjerg. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Nye corona-retningslinjer betyder, at den gamle købmandsgård i Lunde alligevel ikke kan bruges som friskole. Nu er opstarten udskudt, og jagten er gået ind på lokaler i en større by.
Annonce

Lunde: Det er droppet at opstarte en friskole for ordblinde i den gamle købmandsgård i Lunde. Det fortæller Linda Jessen, der er idekvinden bag Sermo Friskole.

Sermo Friskole skulle have åbnet i august i Lunde. Alt var på plads, men så kom coronaen og de nye retningslinjer for plads på skoler. Det betøde ifølge Linda Jessen, at der ikke længere var plads nok på den gamle købmandsgård, og derfor er åbningen udskudt et år.

Det har givet bestyrelsen bag den kommende friskole en tænkepause, og den er nået frem til, at Lunde formentlig ikke er den rette by at starte op i.

- Vi skal være større. Vi skal turde at satse mere. Her lukkede vi os for meget inde, fordi der ikke er plads til så mange, siger hun.

Annonce

Starter med 12

En friskole for ordblinde behøver kun at have 12 elever i det første år, og det vil Linda Jessen fortsat være tilfreds med. Det er mere i et længere perspektiv, at der kunne blive pladsmangel i Lunde, og det ville så give en risiko for en flytning af hele skolen.

Tanken er nu at åbne i en større by, og der bliver især kigget efter lokaler i Varde og Esbjerg.

Imens hører Linda Jessen gerne, hvis der er elever, der er interesserede i at begynde på skolen. Man kan finde Sermo Friskole på Facebook, eller man kan ringe på telefon 3121 4028 eller skrive en mail på sermofriskole@outlook.dk.

Udskyldelsen betyder, at de syv-otte tilmeldte elever ikke kan starte på skolen til august som planlagt.

- Jeg er ked af det, for nogle af dem kunne kun have fået de her max to år, og det her ville have været det første år, hvor de virkelig kunne få den hjælp, de skulle have, siger hun.

Linda Jessen har undervist både børn og voksne med læsevanskeligheder. Det inspirerede hende til at åbne en friskole med det som sit speciale.


Vi skal være større. Vi skal turde at satse mere. Her lukkede vi os for meget inde, fordi der ikke er plads til så mange.

Linda Jessen, idekvinden bag Sermo Friskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Ole flytter over til Knud

Vesterhavsposten

Uhygge i dyreparken

Annonce