Annonce
Vesterhavsposten

Der var engang, ålene svømmede rundt i kælderen: Om lidt åbner her en topmoderne butik

Lone Frederiksmose, Niels Erik Jespersen og Jørgen Bundgaard i den kommende butik, Naturaleza, i Nørre Nebel. Foto: Michael Svenningsen
Lone Frederiksmose åbner 12. marts en ny butik i det gamle Bundgaard Bolighus og Botex i Nørre Nebel. Den tidlige ejer, Jørgen Bundgaard, følger dagligt med i renoveringen af de gamle lokaler og bidrager gerne med en røverhistorie eller to.

Nørre Nebel: I 1965 købte familien Bundgaard hjørneejendommen på Bredgade og Borkvej i Nørre Nebel.

De første år drev Bundgaard-familien Bundgaard Bolighus. Bolighuset blev senere en del af kæden Botex og havde et kæmpe udbud af gardiner og andet boligudstyr. Butikken solgte gardiner, sengeudstyr og gulvtæpper til de fleste af områdets sommerhuse.

Lukkede på grund af coronakrisen

Det var tredje generation i Bundgaard-familien, Jørgen Bundgaard, der overtog bolighuset i 1970 og drev den indtil 2011, hvorefter Stof og Deko i Varde overtog selve driften. Gennem årene har de mange sommerhusgæster været en stor kundegruppe. Begge var en del af kæden Botex. Men grundet coronakrisen lukkede butikken i Nørre Nebel efter 51 år, mens Botex på Borgpladsen i Varde fortsatte uændret.

Jørgen Bundgaards bedstefar købte i 1906 bygningen overfor bolighuset. Der er i dag Sportigan. Birgitte Nielsen, der driver Sportigan, flytter butikken lidt længere ned ad Bredgade, til der hvor apoteket tidligere lå. Fra april er lejemålet i Bundgaard bygningen på Bredgade ledigt.

Nu er Bundgaard Bolighus og Botex i Nørre Nebel fortid. Jørgen Bundgaard har solgt ejendommen til Søemose Ejendomme. Det er Niels Erik Jespersen og Lone Frederiksmose, der står bagved Søemose Ejendomme. De har, udover ejendommen i Nørre Nebel, to andre ejendomme i Esbjerg.

- Naturaleza ligger helt forkert med den nuværende placering i Lunde. Derfor er det helt perfekt, at vi rykker ind i det her nye rammer i Nørre Nebel, siger Niels Erik Jespersen til Jørgen Bundgaard og Lone Frederiksmose. Foto: Michael Svenningsen

Lone Frederiksmose åbner 12. marts et nyt forretningskoncept i det gamle bolighus. Det kommer til at hedde Naturaleza og bliver en konceptbutik med tre butikker i én: Naturaleza, Driving Dreams, som er Lone Frederiksmoses søns firma, hvor man kan leje ham til at køre i sine fede biler ved for eksempel konfirmationer, bryllupper og fødselsdage, samt BF Lifestyle, der sælger sønnen Brians merchandise. Brian Frederiksmose er nemlig en kendt youtuber blandt mange.

Lone Frederiksmose har siden sidste år og indtil 12. marts, hvor hun åbner butikken i Nørre Nebel, drevet Naturaleza fra Lunde i den bygning, hvor den tidligere Sparekasse lå.

Annonce

Det booster byen

Den tidligere ejer og tredje generation af ejendommen og Bolighuset Bundgaard, Jørgen Bundgaard, glæder sig over, at der igen kommer liv i hjørneejendommen i Nørre Nebel.

- Det er godt, der sker noget her i butikken. Det er en anderledes og spændende butik, Lone Frederiksmose har gang i. Det glæder mig utrolig meget at opleve den energi og engagement, Lone lægger i at opbygge butikken. Det booster byen, siger Jørgen Bundgaard.

- Der har altid været et godt samarbejde mellem de erhvervsdrivende i Nørre Nebel. Mange er kommet sammen privat ved siden af forretningslivet, fortæller Jørgen Bundgaard til Niels Erik Jespersen og Lone Frederiksmose. Foto: Michael Svenningsen

Det var Jørgen Bundgaard, der for et halvt år siden kontaktede Lone Frederiksmose. Han kom ind i butikken i Lunde og spurgte Lone, om ikke det var noget for hende at overtage lokalerne, på hovedgaden i Nørre Nebel.

Niels Erik Jespersen, den anden halvdel af ejendomsfirmaet Søemose Ejendomme, havde tit sagt til Lone, at Naturaleza lå det forkerte sted i Lunde, og at den ikke fik den rigtige eksponering. Han var med på idéen om at købe ejendommen i Nørre Nebel. Den var sat til salg for 1,5 millioner kroner.

- Det er en attraktiv ejendom at føje til vores portefølje. Der kommer mange mennesker forbi, både turister og lokale. Det er jo helt vildt, så mange mennesker der er i byen en lørdag formiddag. Hovedgaden er helt fuld af mennesker, siger Niels Erik Jespersen og fortsætter:

- Det giver meget livskvalitet at se den udvikling, Lone har gang i med butikken. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat, når butikken er færdig og klar til åbning den 12. marts.

Annonce

Traktorer i butikken og ål i kælderen

Jørgen Bundgaard kommer ofte forbi ejendommen på hovedgaden for at følge med i istandsættelsen af den kommende Naturaleza butik. Lone Frederiksmose glæder sig, hver gang Jørgen kommer forbi, over at høre historier fra gamle dage, og hvad der er foregået i de lokaler, der snart bliver til en moderne butik.

- Jeg kan huske, dengang den tidlige mekaniker Sigfrid Hansen begyndte at sælge Massey Ferguson-traktorer. Han blev Danmarks største forhandler af den lille grå Ferguson-traktor, beretter Jørgen Bundgaard og fortæller endnu en historie:

- Jeg kan også huske, dengang Svend-cykelhandler havde ål i kælderen. Der var vådt over det hele, og ålene svømmede lystigt rundt.

- Der er stadigvæk ingen planer for, hvad der skal være, når Sportigan flytter ind i det gamle apotek længere nede af gaden. Det kunne være godt med endnu en butik, der skaber liv i byen, siger Jørgen Bundgaard. Det var hans bedstefar, der købte ejendommen i 1906. Foto: Michael Svenningsen
Bagved Naturaleza butikken bliver der en gårdhave, hvor man kan trække sig tilbage og få en kop kaffe. Det er også her i gårdhaven, at der bliver udlejning af mountainbikes. - Det bliver godt med en lille oase, hvor man kan trække sig tilbage, siger Jørgen Bundgaard. Her sammen med Niels Erik Jespersen og Lone Frederiksmose. Foto: Michael Svenningsen
Jørgen Bundgaard kommer ofte forbi butikken og følger interesseret med i renoveringen af lokalerne fra det tidligere Bundgaard Bolighus. Foto: Michael Svenningsen
- Vi er simpelthen så glade for, at Jørgen har taget godt imod os, og at han kommer og ser til, hvordan det går med renoveringen. Det sætter vi stor pris på, siger Lone Frederiksmose. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce