Annonce
Vesterhavsposten

For Tommy er øl gået fra hobby til virksomhed

Tommy Bagger Jensen er i gang med at tappe øl på sit mikrobryggeri i Kjelst. Foto: Tatjana Johnsson
Tommy Bagger Jensen sætter en dyd i at brygge øl på lokale ingredienser i Region Vadehavet. Det hele foregår på en gård i Kjelst.
Annonce

Kjelst: 52-årige Tommy Bagger Jensen brygger øl i Kjelst i en længe af Enghavegård, hvor der også er mejeri og gårdbutik med salg af blandt andet øl og ost.

- Det er mindst tolv år siden, at jeg blev interesseret i ølbrygningens kunst, men min hobby blev for alvor seriøs for to år siden, da jeg startede mikrobryggeriet West Brew, siger Tommy Bagger Jensen, der oprindelig er uddannet kemiingeniør.

Tommy har altid haft en stor interesse for vin, øl og naturen.

Tommy Bagger Jensen elsker at fordybe sig på Enghavegård i Kjelst, hvor han har travlt i sit mikrobryggeri West Brew.

- Med vin er der blå og røde druer at arbejde med, men med øl er der langt færre regler. Man kan lave øl på mange ting både valle, sukker, honning, mjød og ris, siger han.


Med vin er der blå og røde druer at arbejde med, men med øl er der langt færre regler. Man kan lave øl på mange ting både valle, sukker honning, mjød og ris.

Tommy Bagger Jensen


Mikrobryggeriet West Brew øl er en sidebeskæftigelse for Tommy Bagger Jensen, der er selvstændig industrirådgiver.

- Det, der fascinerer mig, ved ølbrygning er fordybelsen, "et knowhow", opskrifterne og kemien, siger Tommy og fortsætter:

– Råvarerne er lokale. Den malt, der bruges fra byg, har vi høstet lige om hjørnet her i Kjelst på Bakkegården. Jeg udvikler generelt på lokale ingredienser fra Region Vadehavet, derfor er jeg godkendt som vadehavsprodukt, hvilket også har givet mig et godt netværk til leverandører af diverse.

Annonce

Ølguld i Berlin

I marts vandt Tommy Bagger Jensens "Dark Ale Strong" en guldmedalje til ølkonkurrencen Berlin International Beer Competition.

Tommy Bagger Jensen er uddannet kemiingeniør og har en stor forkærlighed for at eksperimentere med øl. Foto: Tatjana Johnsson

- Det er dejligt, når ens produkt får anerkendelse, og det er i øvrigt et udmærket salgsargument, siger han med et glimt i øjet.

Utallige gærtyper gør øl muligt.

- Øl er et resultat af en gæringsproces, hvor afkoget fra malten gæres med gær, der som bekendt er en levende organisme. Organismen har en kæmpe mangfoldighed og kan præge øllet i forskellige retninger. Der er ligeså mange gærtyper, som der er mennesketyper, siger Tommy.

Tommy Bagger Jensens ambition er ikke at lave et stort antal øl til salg, men at udvikle nye øl, der smager både godt og interessant.

- I jagten på den gode smag er lagringen også vigtig, jeg bruger blandt andet cognactønder fra "Remy Martin", siger Tommy.

Annonce

Bæredygtige øl

West Brew øl er også bæredygtige.

- Den valle og mæsk, der bliver tilovers i min ølbrygning, guffer grisene i sig ude på markerne her omkring Enghavegård, slutter Tommy Bagger Jensen, der har travlt med at tappe inden jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce