Torben er gartner, og sørger for friske råvarer direkte ind i køkkenet fra en urtehave med det hele på en hæderkronet kro med flere Michelinstjerner.
Copy link address
Tatjana Schantz Johnsson tasjo@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
-
I starten var Torben Clausen fuldstændig stakåndet for at kunne følge med i den store urte- og frugthave bag Henne Kirkeby Kro, indtil Paul Cunnigham fik Torben beroliget og til at indse, at det er en nyttehave og ikke Kensigton Gardens. Foto: Tatjana Johnsson -
Torben Clausen foran vartegnet i haven den berømte gulmalede dør, der fører ud til helikopterlandingsbanen på Henne Kirkeby Kro. Foto: Tatjana Johnsson -
Når der er friske krydderurter klar eller spiselige blomster, så melder gartner Torben Clausen det i køkkenet på Henne Kirkeby Kro, så kokke og elever kan komme ud og plukke og nippe de friske afgrøder til deres kogekunst på de hvide tallerkener. Foto: Tatjana Johnsson -
Gartner Torben Clausen har travlt i flere drivhuse om vinteren på Henne Kirkeby Kros udearealer, hvor han holder liv i overvintrende planter og stiklinger. Foto: Tatjana Johnsson -
Henne Kirkeby Kro har 4400 kvm2 ren køkkenhave, hvor de friske råvarer hentes direkte ind i de Michelinstjernede gryder. Foto: Tatjana Johnsson -
I drivhuset bag Henne Kirkeby Kro er det rødmalede bord efter sigende det eneste træmøbel, som den tyske besættelse ikke fik smidt i kaminen for at holde sig varme under 2. Verdenskrig. Foto: Tatjana Johnsson -
Kælegrisene af arten vietnamesisk hængebugsvin lyder navnene hedder Doris og Bente. Dem passer Torben Clausen også. - De snorker meget højt, siger han, men det har også sin charme. Foto: Tatjana Johnsson -
Gartner Torben Clausen nyder at gå ude hele dagen. Foto: Tatjana Johnsson