Annonce
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

De unge i Sønder Bork har vundet en pris i Erhvervsministeriet for deres ungdomshustiltag i en nedlagt købmandsbutik, hvor de har skabt en fælles identitet med farven gul. PR-Foto

Sønder Bork: Erhvervsministeriet arrangerer hver år en landdistriktspris, der hylder alle de, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Dem, der er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive stedet at bo, arbejde og leve i, lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Med i årets finale var Gul Stue i Sønder Bork.

Gul stue - et landsbysamarbejde

Gul stue er et nyt indrettet ungdomshus i en forladt brugs, som områdets unge har fået stillet til rådighed mod, at de i de næste fem år holder bygningen vedlige. Projektet blandt de unge er en del af landsbyklyngen "Bedst mod West", hvor unge fra landsbyerne Bork, Hemmet, Sdr. Vium og Lyne, har malet deres nye lokaler solskinsgule for at skabe en fælles identitet.

Dette samarbejde på tværs samt frivillig istandsættelse og mange fondssøgninger med positivt feed-back, har medvirket til at de unge i 2019 fik nøglerne til en tidligere købmandsforretning på Anerbjergvej i Sønder Bork stillet til rådighed.

Annonce

Bronze til Sønder Borks unge

Ungdomshuset henvender sig primært til børn i alderen 12-15 år samt unge mellem 16 og 23 år.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, deltog fornylig i en paneldebat i Erhvervsministeriet, hvor han blandt andet redegjorde for, hvorledes tiltag som dette og blandt andet bedre muligheder for fjernundervisning kan være med til at holde på de unge i landsbyerne.

- Jeg vil meget gerne ønske stort tillykke igen til Gul Stue for en flot tredjeplads, siger Hans Østergaard.

Der var 35 indstillinger til prisen, og Gul Stue fik 5000 kroner i kontanter med hjem for deres tredjeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce