Annonce
Vesterhavsposten

Juleoptoget i Nørre Nebel er aflyst

Juleoptoget i Nørre Nebel plejer at trække mange af huse og være meget kreativt. Arkivfoto: Martin Ravn
Politiet anser det årlige juleoptog i Nørre Nebel som en forsamling, og derfor vil det ikke være muligt at fylde Nørre Nebels gader med julehygge i år. Håndværker og Handelsstadsforeningen i Nørre Nebel kæmper dog stadig for at få lov til at holde et alternativt arrangement.
Annonce

Nørre Nebel: Grundet de nye coronarestriktioner, som regeringen fremsatte fredag, har Nørre Nebel Håndværker og Handelsstandsforening set sig nødsaget til at aflyse det årlige juleoptog i byen, der skulle være holdt 5. december.

Håndværker og Handelsstadsforeningen i Nørre Nebel har været i kontakt med politiet omkring muligheden for afholdelsen, hvis der blev sikret afstand og forholdsregler, men da politiet betragter juleoptoget som en forsamling, så arrangørerne ingen anden mulighed end at aflyse.

Det ærgrer formand Lars Andersen, at det traditionsrige juleoptog ikke bliver til noget i år.

- Det er vi rigtig trætte af. Det har været en tradition i byen i mange år, og optoget plejer at være en god handelsdag for byens butikker samt en god anledning for de fastboende i området at samles med familien og venner, siger Lars Andersen.

Han har ikke et overblik over, hvor mange gæster der normalvis kommer til juleoptoget, men forklarer, at hovedgaden i godt en kilometers strækning er fyldt og anslår, at arrangementet plejer at trække et par tusind gæster.

- Som regel har vi 10-12 vogne til optoget, og især byens børn får meget ud af dagen. Det er egentlig dem, jeg synes, det er mest synd for, fortæller Lars Andersen.

Bestyrelsen i Håndværker og Handelsstadsforeningen vil til det kommende møde drøfte juleåbningstiderne hos byens butikker forud for det, der ligner en noget anderledes julehøjtid. Og Lars Andersen understreger, at foreningen vil kæmpe for at få lov til afholde et alternativt arrangement i Nørre Nebels gader i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce