Annonce
Vesterhavsposten

Nu skal der drikkes lokalt øl i Oksbøl, hvor bryghuset udvides med et barlokale

Tom Mikkelsen i Oksbøl Bryghus udvider bryggeriet med et barlokale, så snart det er muligt. Indtil videre kommer der til at være åbent om fredagen over middag. Privatfoto
Oksbøl Bryghus udvider til større lokaler midt i byen og med egen bar, så snart det er muligt. Der vil til en start være åben fredag eftermiddag.

Oksbøl: 51-årige Tom Mikkelsen startede officielt sidste sommer i 2019, som lokal nanobrygger i Oksbøl. Til daglig arbejder han på en værktøjsfabrik i Billund.

- Vi har jo efterhånden mange lokale bryghuse i vores kommune lige fra mikrobryggerierne Warwik og Jacobi i Varde til Westbrew i Kjelst og Ølgod Bryghus, siger Tom Mikkelsen og fortsætter:


Vi har jo efterhånden mange lokale bryghuse i vores kommune lige fra mikrobryggerierne Warwik og Jacobi i Varde til Westbrew i Kjelst og Ølgod Bryghus.

Tom Mikkelsen, brygger i Oksbøl Bryghus


- Jeg var engang til ølsmagning i Warwik med nogle venner, og tænkte bagefter, at det ville jeg da også prøve selv, altså at brygge øl.

Tom gjorde sig i første omgang klar til at blive "køkkenbrygger" og købte et øl-kit på nettet med det hele. Inklusiv hovedingredienser som humle, malt og gær.

Tom Mikkelsen er brygger i Oksbøl Bryghus, og hans familie har blandt andet været indover med logo og design af etiketter. Privatfoto

- Det er ren hobby, men jeg tilbyder nu en seks til otte forskellige slags øl alt efter sæsonen. Blandt andet øl i tysk stil, to belgiske typer og en engelsk- og en amerikansk pale ale, siger Tom.

Annonce

Familien er med

Bag ølbryggeren står en god familie.

- Min datter Rie studerer design i Kolding, og har udformet logoet sammen med min søn Mark. Min bonussøn Michael har hjulpet med administration herunder tilladelser og registrering, og Heidi , min bedre halvdel, hjælper med blandt andet påsætning af etiketter, siger Tom.

Okserne - logoet på øletiketten refererer naturligvis til bynavnet Oksbøl og ikke mindst til vartegnet med okseskulpturerne i udkanten af byen.

Annonce

Militærøl

Der er også en "Lille soldat" i serien af øl. På den måde får Tom fortalt at Oksbøl er en garnisonsby, og Oksbøl Kaserne bliver repræsenteret med en plads i rækken af velsmagende håndbryg.

- Snart følger både en general og en konstabeløl, siger Tom.

- Jeg brygger det øl, jeg selv synes smager godt. Det bliver til cirka 100 liter hver søndag fremover, siger Tom, der ofte må melde udsolgt, og i øvrigt er meget taknemmelig for den store lokale opbakning.

Øllene kan bestilles direkte hos Tom eller købes i Jegum Ferieland og hos Karens Blomster.

- Vores juleøl, som jeg bryggede 300 liter af var udsolgt en uge inden juleaften, og nu barsler vi snart med en påskebryg, siger han.

Annonce

Udvidelsen - bryghus og bar

Lige nu er Tom Mikkelsen i færd med at udvide sin ølbrygning til større lokaler på Vestergade  i Oksbøl, der tidligere husede en slagterbutik.

Der arbejdes på højtryk for at Oksbøl Bryghus kan åbne i nærmeste fremtid på Vestergade nummer otte skråt overfor Karens Blomster. Privatfoto

- Det er tredje gang jeg udvider, siger Tom, der venter på de sidste tilladelser inden han åbner op for både bryghus med bar, når forsamlingsforbuddet tillader det.

- Indtil videre er det planen at holde åben hver fredag eftermiddag i baren, så kan folk kigge forbi og nyde et iskoldt glas fadøl inden weekenden, slutter Tom Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce