Annonce
Vesterhavsposten

Ny deltidslandmand kom med i bestyrelsen

Morten Danielsen er opvokset på en gård. Nu er han selv deltidslandmand. PR-foto
På syv adresser sad maks ti landmænd sammen og deltog i Sydvestjysk Landboforenings generalforsamling forleden. De valgte blandt andre Morten Danielsen fra Nørre Nebel ind i bestyrelsen.
Annonce

Nørre Nebel: Den 40-årige deltidslandmand, Morten Danielsen fra Nørre Nebel, blev nyvalgt til bestyrelsen, da Sydvestjysk Landboforening forleden aften afviklede en anderledes generalforsamling. For at overholde forsamlingsforbuddet deltog medlemmerne digitalt på syv lokaliteter fra Nørre Nebel til Ribe via Skype, og hvert sted var højst 10 personer samlet.

Morten Danielsen afløser i bestyrelsen Per M. Skousen, der i en årrække har repræsenteret deltidslandmændene i Sydvestjysk Landboforening.

Morten Danielsen er uddannet landmand og driftsleder. De seneste ti år har han drevet deltidslandbrug på en ejendom med 130 hektar planteavl. I sommerhalvåret udfører han maskinstationsarbejde for andre, og om vinteren arbejder han for en entreprenør.

Med brug af Skype-forbindelser lykkedes det at gennemføre debat og generalforsamling for Sydvestjysk Landboforenings medlemmer, som sad på syv forskellige adresser. Privatfoto
Annonce

Ændring på ændring

Under debatten luftede formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, sin frustration over politikere, som han mener træder på landbruget for at øge deres egen popularitet.

- Vi oplever stort set ikke mere end ét år med samme regelsæt. Nogle gange bliver tingene endda ændret, inden de er ført ud i livet – som nu da man i efteråret fremrykkede kravet om flere efterafgrøder et helt år. Vi aner aldrig, hvornår den næste ændring rammer os. Det er det, jeg kalder et "ta’-selv-bord" for stemmeslugere, og det er uansvarlig politik, erklærede han.

Mulighederne for jordfordeling optog også deltagerne og her kunne Niels Laursen fortælle, at en multifunktionel jordfordeling ved Kongeåen er langt fremme, og at en almindelig jordfordeling for 500-800 ha ved Ølgod også er i proces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce