Annonce
Vesterhavsposten

Power tumbling piger fra Outrup er blandt verdens bedste: - Det er vildt, hvad kroppen egentlig kan præstere

Power tumbling-pigerne fra Outrup, Sara Ørskov, Sola Kathrine Thomsen og Victoria Kathrine Thomsen, er blandt verdens bedste i deres sport. Foto: Michael Svenningsen
Sara, Victoria og Sola fra Outrup GUB Power Tumbling er lige kommet hjem med imponerende resultater fra verdensmesterskaberne i Azerbaijan.

Outrup: Det er tirsdag aften. Stedet er Outrup Idrætscenter. For nogle ville tid og sted virke som langt ude på landet og endnu mere langt ude i hverdagens normale tidszone. Men det er det ikke for en flok unge drenge og piger, som er i gang med at udforske deres kroppes evner til det fysiske maksimale. Kunstnere, cirkusartister, sportsudøvere, smukke og energiske. De 15 piger og drenge denne tirsdag aften udgør kernen i Outrup GUB Power Tumblings elitehold.

- Vi har forskellige personligheder, men vi samles om power tumbling, og det er vildt fedt at have det sammen som søskende, siger søskendeparret Sola på 15 år og Victoria Kathrine Thomsen på 18 år. Pigerne er fra Varde. Foto: Michael Svenningsen

Tre af pigerne på power tumbling-holdet er de to søstre fra Varde, Victoria Kathrine Thomsen på 18 år og Sola Kathrine Thomsen på 15 år, og så er det Sara Ørskov på 23 år fra Kvong. Sara bor nu i Esbjerg, hvor hun studerer til sygeplejerske.

Pigerne er blandt verdens bedste

De tre piger er lige kommet hjem fra verdensmesterskaberne i power tumbling, som blev afholdt i Baku i Azerbaijan. Victoria blev nummer 11, Sara nummer 12 i seniorklassen, og Sola blev nummer 23 i junior VM, også kaldet WAGC.

I oktober måned var pigerne også til DM. Her blev Victoria nummer to lige efter Sara, som blev nummer et og dermed kan kalde sig dansk mester.

Det er helt vildt, hvad man kan få sin krop til. Jeg bliver hele tiden overrasket over, hvad min krop egentlig kan præstere.

Victoria Kathrine Thomsen

Pigerne træner sammen med resten af holdet i Outrup fire gange ugentligt. Det er søskendeparret Christian og Charlotte Søndergård Hansen, som for 15 år siden, oprettede power tumbling-holdet under Outrup GUB. Christian og Charlotte er stadig den bærende trænerkapacitet på holdet.

- Vi er en super god flok unge, som har det så godt sammen. Vi giver den gas hver gang til træning. For mig er det her mit frirum. Jeg kan koble af fra studierne og slippe hverdagens tanker. Det er så hamrende fedt at være en del af, siger Sara Ørskov. Hun kører turen fra Esbjerg til Outrup tre gange om ugen for at være med til træningen. Sara har været med på power tumbling holdet i 14 år.

Sara og Victoria sammen om træningen i Outrup GUB Power Tumbling. Sara er lige blevet dansk mester i power tumbling. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Det gode fællesskab

Victoria har været med på holdet i 10 år, siden hun var otte år. Hun er meget tilfreds med sin præstation som debutant ved VM i Baku. Hun fik en 11. plads. Hun har tidligere været med tre gange ved junior-VM. Hun holder meget af fællesskabet i klubben, og det hele tiden at kunne udvikle sig selv og sin krop ved at dyrke power tumbling.

- Det er helt vildt, hvad man kan få sin krop til. Jeg bliver hele tiden overrasket over, hvad min krop egentlig kan præstere. Det er min helt egen fortjeneste, når jeg gør noget godt. Jeg vil gerne udvikle mig og blive bedre, for man kan hele tiden forbedre sig, siger Victoria.

- Vi bakker hinanden op og deler råd og oplevelser, fortæller Victoria, her sammen med lillesøster Sola. Foto: Michael Svenningsen

Sola, den yngste af de tre piger som var med til VM, synes også, det er vildt at opdage, hvordan kroppen hele tiden udvikler sig, jo bedre man bliver.

- Vi bakker alle sammen hinanden op på holdet. Godt nok er vi konkurrenter, men vi er også bedste venner og støtter hinanden, siger Sola.

Hun træner den yngste årgang i Outrup GUB Power Tumbling, det hold som hedder bobleholdet.

Fra venstre er det Sola, i midten Sara og Victoria, som springer fra tårnet. Foto: Michael Svenningsen

Sara er enig med Sola og Victoria i, at alle på holdet støtter op om hinanden.

- Mine veninder, som ikke går til power tumbling, spørger mig tit: - Hvordan kan det være I hepper på hinanden? I er jo konkurrenter. Og ja, det rigtigt, vi er konkurrenter. Men vi er også bedste venner og hjælper hinanden. Hvis en på holdet for eksempel failer, så hjælper vi den person igennem det og videre, siger Sara. Hun har tidligere været værnepligtig ved flyvevåbnet i Karup og er nu i gang med at uddanne sig til sygeplejerske.

Det er umuligt ikke at blive fascineret af de unge energibundter fra power tumbling-holdet. De laver de mest vanvittige spring og øvelser, og venskabet betyder tydeligvis meget for dem alle. Det mærker man med det samme, man træder ind i lille hal, med de mange store madrasser.

Fristedet for den unge gruppe med de store ambitioner og drømme.

- Vi har et fantastisk sammenhold og et super godt fællesskab her i klubben, siger Sola, til venstre. Foto: Michael Svenningsen
Victoria er træner for talentholdet i Outrup GUB Power Tumbling. Hun har tre gange været med til WAGC, der er VM for juniorer. Foto: Michael Svenningsen
Søskendeparret Sola og Victoria Kathrine Thomsen. De har lige været til DM i power tumbling. Begge piger fik en andenplads i deres aldersgrupper. Foto: Michael Svenningsen
Træningsaften i Outrup GUB Power Tumbling. Klubben i Outrup er blandt Danmarks bedste power tumbling klub. Tumbling er kraftfulde spring i rasende tempi. Teknik, styrke og smidighed er afgørende. Tumbling sker på en 25 meter lang fiberbane, hvor du skal springe fem-otte spring efter hinanden og til sidst lande sikkert på fødderne. Foto: Michael Svenningsen
Trænerduoen som er søskendeparret Christian og Charlotte Søndergård Hansen. Christian var med til at starte power tumbling holdet. Foto: Michael Svenningsen
Klubben er i konstant udvikling med deres nuværende tre hold, Boblerholdet, Talentholdet og Eliteholdet. Foto: Michael Svenningsen
Træningsaften i klubben - udspring fra tårnet. Foto: Michael Svenningsen
- Sola og jeg kommer fra en aktiv familie. Far går til fodbold og mor til fitness. Sammen spiller de padeltennis flere gange om ugen, siger Victoria. Hun er her i gang med at træne talentholdet. Foto: Michael Svenningsen


Outrup GUB Power Tumbling

Tumbling er kraftfulde spring i rasende tempo. Teknik, styrke og smidighed er afgørende. Tumbling sker på en 25 meter lang fiberbane, hvor du skal springe fem til otte spring efter hinanden og til sidst lande sikkert på fødderne.

Det startede i 2008 ved Christian Søndergård Hansen og Ole Frank Jessen, de ville gerne lave et ekstra ordinært springhold med fokus på baglændsspring.

I dag er det stadig Christian Søndergård Hansen, som er træner sammen med sin søster, Charlotte Søndergård Hansen.

Siden har Outrup Power Tumbling haft endnu mere fart på, flere deltagere ved ungdomsverdensmesterskaberne, hvor det også er blevet til finalepladser og i 2014 en bronzemedalje for junior drenge 17-18 års alderen.

Seniordeltagelse internationalt er det også blevet til med finalepladser i worldcups og deltagelse ved Senior VM og EM. Nationalt har Outrup vundet, mini piger, junior piger, junior drenge titler, samt flere hold titler i eliterækken. 2015 blev det til sølv senior herre og sølv senior damer. 

Outrup Power Tumbling kan også bryste sig af, at deres cheftræner er dansk landstræner, og derved har en af de tre landstrænere tilknyttet klubben.

Tumbling er skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet. Disciplinen stiller store krav til styrke, teknik og koordination.

Man kan se mere på www.gub-gymnastik.dk

Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Annonce
Ugeavisen Varde

Landstrygerne inviterer til vintertræningstur

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Pernille har et særligt forhold til sin familie: - Jeg ville blive deprimeret, hvis jeg flyttede fra min mor

Vesterhavsposten

Region Syddanmark afviser nyt testcenter i Nr. Nebel: Lokal erhvervsdrivende er frustreret og forstår ikke beslutning

Vesterhavsposten

Karen har skiftet karriere i en alder af 59: - Prisen for ikke at prøve noget nyt er for stor

Vesterhavsposten

Først den ene vej og så den anden vej: - Følg skiltene, gule pile betyder omkørsel

Ugeavisen Varde

Standser dit hjerte er hjælpen nær: Boligselskabet Filsø investerer i hjertestartere

Ugeavisen Varde

Borgmestermaleri blev afsløret: Tyrrestrup har brudt med skrivebordstraditionen

Ugeavisen Varde

Borgmesterkæden skiftede skuldre: Den ny borgmester vil bringe teenage-kommunen godt videre

Annonce