Annonce
112

Restauratørpar dræbt i Blåvand - 19-årig er sigtet og fængslet

Huset på Bytoften i Blåvand, hvor Cai Lennar Henriksen og Else Nielsen blev fundet døde efter branden. Foto: Morten Nielsen
En 19-årig tysker blev onsdag aften anholdt for drab med et stumt våben med adskillige slag i ansigtet på Cai Lennart Henriksen i Blåvand. Den 19-årige nægter sig skyldig.
Annonce

Blåvand: Siden restauratør-parret Else Nielsen og Cai Lennart Henriksens hjem i Blåvand tidligt tirsdag brændte ned, og der blev fundet to omkomne i huset, har politiet efterforsket tomten som et gerningssted.

Torsdag formiddag kom forklaringen. Obduktionen viste, at den mandlige ejer af Restaurant Perlen i Blåvand, 61-årige Cai Lennart Henriksen, var blevet dræbt inden branden. Hans 85-årige hustru, Else Nielsen, døde derimod af kulilteforgiftning som følge af branden.

Torsdag middag blev en 19-årig tysk mand fremstillet i grundlovsforhør i retten i Esbjerg sigtet for manddrab. Den unge mand nægter sig skyldig, men han blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i to uger. Han valgte ikke at kære kendelsen.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre ved Retten i Esbjerg.

På sin Facebookside oplyser Perlen, at de åbner igen 6. juni, der har været lukket siden tirsdag.

Sagen kort

  • Før solopgang tirsdag udbrændte ejendommen Bytoften 4 i Blåvand.
  • I det nedbrændte hus blev fundet to omkomne.
  • Politiet efterforskede fra første færd brandtomten som et gerningssted, altså som om at branden var resultat af en forbrydelse.
  • Tirsdag og onsdag kunne politiet ikke officielt bekræfte, at det var husets beboere, ejerne bag Restaurant Perlen i Blåvand, Cai Lennart Henriksen, 61 år, og Else Nielsen, 85 år, der var døde.
  • Onsdag aften blev en 19-årig tysk mand anholdt og sigtet for manddrab på Cai Lennart Henriksen ved vold med stumt våben mod ansigtet.
  • Torsdag blev den tyske mand, der nægter sig skyld, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i to uger.
  • Hvordan branden er opstået, om den er påsat og den 19-årige dermed også mistænkes for at stå bag dødsbrand, fremgik ikke, før dommeren valgte at lukke grundlovsforhøret for offentligheden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce