Annonce
Vesterhavsposten

Susanne vil mere end symptombehandle som fysioterapeut

Susanne Dige er nyuddannet fysioterapeut og har lige åbnet egen klinik på Nymindegab Ridecenter, hvilket ikke er spor tilfældigt. Foto: Tatjana Johnsson
Hun har åbnet ny fysioterapiklinik i forlængelse af ridecentret i Nymindegab, fordi hun også vil fokusere på hest og rytters fysiske og terapeutiske problematikker.
Annonce

Nørre Nebel/Nymindegab: Det er ikke hver dag, man tager springet fra at være lægesekretær til at blive autodidakt journalist. For siden hen at gennemføre en fysioterapeutuddannelse.

51-årige Susanne Dige har taget netop dette kvantespring på karrierestigen, samtidig med at hun er alenemor til tre børn i alderen 18, 19 og 23 år. Desuden har hun en tidskrævende fritidsinteresse med en stor passion for heste, hvilket også har meget at sige i forhold til hendes nye job som fysioterapeut i Nymindegab Ridecenter.

- Jeg er en søgende sjæl, og mit liv har langt fra været perfekt, men det er jo netop sådan, tilværelsen er. Vi skal ikke skrabe ret meget i lakken, førend vi gemmer på både det ene og det andet nedenunder i de næste lag. Det er med at finde ind til sagens kerne, hvilket jeg også bruger i mit job, hvor krop og sind hører sammen og skal balancere, siger Susanne Dige eftertænksomt.

Massage er en overset behandlingsform. Huden er vores største organ, som udløser hormoner, der for eksempel kan gøre os i godt humør.

Susanne Dige

Annonce

Fysioterapi mellem hest og rytter

Hun har netop åbnet en fysioterapiklinik på Ridecentret i Nymindegab, fordi hun overordnet er vild med heste.

- Det kan måske lyde lidt komplekst, men min store interesse for islandske heste fik mig fra Vojens til denne egn i 2003, hvor vi blev nabo til ridecentret, som for mig er mit andet hjem, siger Susanne Dige.

- Her er simpelthen det smukkeste og mest varierede terræn at ride i her ved Nymindegab.

Susanne Dige har netop afsluttet en instruktøruddannelse i rytteryoga.

- Det er tillært viden, jeg også bruger i min fysioterapiklinik. Det handler for eksempel om, at hvis en rytter er skæv i kroppen, og det er mange af os, så bliver hesten det også. Det kan være en ekstra byrde for hesten at bære rundt på en rytter, der ikke sidder rigtigt på ryggen af den, siger Susanne Dige og fortsætter:

- Det er skruen uden ende, fordi problemerne i virkeligheden kommer fra rytteren og ikke fra hestens krop, og det kan jeg afhjælpe. Heste kan også være med til at forebygge og lindre både stress og traumer, det beskæftiger jeg mig også med.

Annonce

Massage er godt mod angst

Det er området med de fem nye udlejningshytter ved ridecentret, der har både saunahus, udendørs spabad og en kunstig sø, der gjorde, at Susanne Dige blev spurgt af ridecentrets ejer Frands Kristensen, om hun ville være fysioterapeut på stedet.

- Frands kunne se potentialet i en fysioterapiklinik i området, hvor hestene også kunne være et emne til terapeutisk behandling og selvudvikling.

Susanne Dige har stor fokus på massagedelen i sin uddannelse.

- Jeg synes, vi nemt overser, at huden er vores største organ, og massage kan være et lille mirakel at benytte mod skader - ikke kun de skader, der gør ondt udenpå, men også af depressiv art, siger energiske Susanne Dige, der også udøver helt gængs fysioterapi, der ikke har spor med heste og ryttere at gøre.

Susanne Dige: Blå Bog i korte træk

  • Fra lægesekretær til journalist.
  • Sidstnævnte var hun blandt andet på Budstikken i Esbjerg og på Vesterhavsposten samt studievært på Radio Charlie i Varde.
  • Hun har også udbudt rehabiliterings- og træningskurser i Varde Kommune.
  • Hun underviser i spinning i både Varde og Nørre Nebel.
  • Nu er hun aktuel som fysioterapeut og massør på Ridecentret i Nymindegab, hvor det både handler om wellness og fysioterapi med særlig fokus på hest og rytter.
Hver dag hele året er der mulighed for et dejligt, varmt spabad i forbindelse med et visit hos Susanne Dige i hendes nye fysioterapiklinik på Nymindegab Ridecenter. Foto: Tatjana Johnsson
Hugo har fysioterapeut Susanne Dige døbt skelettet, hvor hun viser, hvad der kan være galt i kroppen med ubalance og skævheder inden en behandling. Foto: Tatjana Johnsson
Sauna og kølende bade hører sammen, når man får massage og wellnes i Nymindegab på det lokale ridecenter, hvor Susanne Dige holder til med sin klinik New Mind. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Teater gør stærk og giver venskaber

Annonce