Annoncørbetalt indhold

3 gode grunde til at lave en familieoverdragelse

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af familiehandlen.dk

Du har sikkert hørt om begrebet familieoverdragelse før. Nogle kalder det en familiehandel mens andre igen kalder det et familiesalg. Kært barn har mange navne, men i denne artikel benytter vi os af den brede term familieoverdragelse.

Måske er du eller I selv i en situation, hvor I kraftigt overvejer at overdrage jeres bolig til et nærtstående familiemedlem. Og denne overvejelse kan vi sagtens forstå. Der er nemlig mange gode fordele forbundet med en familieoverdragelse, hvis den vel og mærke udføres juridisk korrekt.

Vi vil gerne fortælle dig om tre af de største fordele ved netop en familieoverdragelse, så du forhåbentlig kan blive inspireret til at tage det endelige skridt imod at overdrage din formue til dine børn på den bedste måde.


15%-reglen

En af de mest udbredte fordele ved en familieoverdragelse er muligheden for at sælge din bolig til nærtstående familiemedlemmer til en pris på 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering.

Med andre ord, så kan dine børn købe din ejendom til en fordelagtig pris. En familieoverdragelse er dermed også en rigtig god måde at overdrage midler mellem generationerne på.


Ingen arveafgift

Når du overdrager din bolig til dine børn, så spares de for en eventuel arveafgift, hvis det alligevel var planen, at de skulle arve boligen. Denne arveafgift skal børnene betale, hvis nu de arver boligen efter at forældrene er døde. Samtidig er det jo så en arveafgift, der skal betales af den samlede værdi for boligen.


Ingen afgift på gaver

Det forholder sig sådan, at du må give dine børn op til 69.500 kr. i gave årligt, uden at de skal betale gaveafgift af beløbet. Her kan du med fordel benytte dig af familielånsmodellen, hvor du egentlig kombinerer fordelen ved de afgiftsfri gaver sammen med overdragelsen af boligen, så du sparer dine børn for endnu flere afgifter.


Hvad skal du være opmærksom på, inden du overdrager din bolig?

Inden du tager det endelige skrift mod en familieoverdragelse, så vil vi lige hurtigt informere dig om de følgende tre punkter, som du med rette bør overveje.


  1.     Har du flere børn, så er der en risiko for, at ét barn vil arve mere end de andre, hvis ikke alle børnene er en del af overdragelsen.

  2.     I forhold til den offentlige ejendomsvurdering, så skal du tænke på, om det giver mening at få en ejendomsmægler til at vurdere huset. Da det jo er den sidste offentlige ejendomsvurdering, som gør sig gældende i forhold til 15%-reglen, kunne det muligvis være en fordel, hvis vurderingen ikke er helt ny.
  3.     Hvis du overvejer at udleje din bolig, inden du vil foretage en overdragelse, så kan det have indflydelse på, om du må benytte dig af 15%-reglen eller ej. Så undersøg lige dette for en god ordens skyld, inden du lejer din bolig ud.


Med denne lille guide til, hvad du med rette kan overveje i forbindelse med en familieoverdragelse, håber vi, at du føler dig bedre klædt på til at gå det sidste skridt imod at overdrage din bolig til børn på den mest fordelagtige måde.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit