Annoncørbetalt indhold

Hvordan bliver man tagdækker og hvad består jobbet i?

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af phonixtag.dk

Tagdækning er et håndværksfag, der omfatter installation af tagdækningssystemer, som beskytter bygninger mod det til tider grusomme vejr. Tagdækkere skal kunne arbejde under alle vejrforhold og have et omfattende kendskab til de forskellige typer tagmaterialer og installationsmetoder. Tagdækkerjobbet kan være fysisk krævende, da de kan være nødt til at bære tungt udstyr og materialer på stiger eller på tage. Læs mere i denne artikel om hvordan du bliver tagdækker og hvad jobbet kan bestå af.

Hvordan bliver jeg tagdækker?

Det tager omkring 3 år og 9 måneder om at blive tagdækker. I løbet af denne periode lærer tagdækkere faget gennem uddannelse på arbejdspladsen og undervisning i klasseværelset. Du skal gennemføre et grundforløb, samt en skoleperiode, der består af cirka 20 - 40 uger. Herefter kommer du ud på en læreplads, hvor du vil lære mere konkret om tagdækning og afslutte din uddannelse på arbejdspladsen. Når du har afsluttet din læretid, vil du være en fuldt kvalificeret tagdækker. Det er vigtigt, at du ikke lider af højdeskræk, hvis du overvejer at blive tagdækker. Du skal tilbringe en stor portion af din arbejdsdag på et tag, hvorfor det kan blive svært og hårdt for dig, hvis du har højdeskræk.

Hvad indebærer jobbet?

Jobbet som tagdækker består i at installere og reparere tage. Det kan omfatte alt fra at reparere en lille lækage til at udskifte et tag fuldstændigt. Tagdækkere skal kunne arbejde under alle vejrforhold. Tagdækkere installerer tagdækningssystemer på boliger og erhvervsbygninger. De måler tagene op, skærer og former materialer og monterer tagplader, fliser og metalplader. En tagdækker kan reparere og udskifte tage, der er blevet beskadiget af storme eller andre vejrforhold. Derudover kan tagdækkere også installere tagrender og nedløbsrør, og de kan udføre vedligeholdelsesarbejde på eksisterende tage. En tagdækker skal være i stand til at løfte tunge materialer som f.eks. tagsten og teglsten, og de kan være nødt til at arbejde på stiger eller tage. Det er vigtigt, at tagdækkere tager sikkerhedsforanstaltninger, når de arbejder, da jobbet kan være fysisk krævende og farligt.

Hvad er karrieremulighederne for en tagdækker?

Efterspørgslen efter kvalificerede tagdækkere forventes at stige i de kommende år. Det skyldes, at der opføres flere og flere bygninger, og at de eksisterende tage skal repareres eller udskiftes. Der er mange forskellige karrieremuligheder for tagdækkere. Nogle tagdækkere kan vælge at arbejde for et tagdækningsfirma, mens andre kan starte deres egen virksomhed. Tagdækkere kan også finde arbejde i større byggebrancher eller hos private byggefirmaer. Phønix Tag har over 100 års erfaring med tagdækning, så kontakt dem, hvis du er nysgerrig på tagdækningsfaget.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit