Annoncørbetalt indhold

Hvordan skal man håndtere smerter i skulderne?

PR-foto credit

"Denne artikel er sponsoreret af nortviguhrenholt.dk"


Skuldersmerter kan være et utroligt frustrerende problem at døjes med, men der er desværre mange danskere, som netop kæmper med ondt i skulderen. Skuldersmerter betegner alle smerter, som udgår fra skulderen eller som er lokaliseret rundt om skulderleddet, og er ofte forbundet til overbelastninger.


At have ondt i skulderen kan være et utrolig frustrerende problem at kæmpe med, for skulderen bruges nemlig ekstremt meget i dagligdagen, og de mange forskellige bevægelser kan i større eller mindre grad føre til smerter. Der er dog gode muligheder for at få hjælp fra professionelle såsom kiropraktorer, og derudover er der også en del, man selv kan gøre for at mindre smerterne.


Er smerterne akutte eller kroniske?


Når man har ondt i skulderen, så er det vigtigt først at finde ud af, om smerterne er akutte eller kroniske, for dette kan have betydning for ens videre behandling af skuldersmerter. Når der er tale om akutte smerter, så mener man smerter, der fx er kommet efter et stød, en ulykke eller en overbelastning, som fx kan ske ved træning. Når der er tale om kroniske smerter i skulderen, så mener man ofte smerter, der enten har varet ved over længere perioder eller som er opstået over længere perioder.


Dette er netop noget, som en behandler vil tage fat i, for det kan give et godt bud på smerternes ophav og udvikling, hvilket kan hjælpe med at lægge et fornuftigt og brugbart behandlingsforløb.


Hvem skal man gå til for behandling af skuldersmerter?


Når man har ondt i skulderen, så er det en god ide at søge professionel hjælp. Dette kan man selvfølgelig gøre hos sin læge, men et andet alternativ er at gå til en kompetent kiropraktor, som ofte har en specialiseret viden omkring led og leddenes funktion.


Hvis man gør brug af en kiropraktor, så kan kiropraktoren hjælpe med blandt andet vejledning og træningsprogrammer, som inkluderer rehabiliterende øvelser. På denne måde sikrer man sig, at genoptræningen af skulderen efter en skade foregår på så optimal en måde som muligt.


Med en kiropraktors hjælp kan langt de fleste skulderskader og smerter i forbindelse med diverse skaber behandles, så man igen kan gå hverdagen i møde uden smerter.


Hvad kan man selv gøre mod skuldersmerter?


Selvom man oftest bør søge professionel hjælp, når man får ondt i skulderen, så er der også meget, som man selv kan gøre for at mindske smerterne i ens skulder. For det første bør man altid gøre brug af RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) princippet, hvis man oplever smerter efter fx træning, sport eller ulykker. Herefter skal man, hvis smerterne bliver ved, indstille alle overbelastende aktiviteter eller uhensigtsmæssige stillinger, indtil man har rådført sig med en professionel såsom en kiropraktor.


Derudover er det altid en rigtig god ide at sørge for et træningsprogram, som netop styrker skulderen, så man kan forebygge smerter i skulderen på langt sigt. Det inkluderer styrketræning, så man netop kan styrke muskulaturen omkring skulderen. Her er det dog utrolig vigtigt ikke at overbelaste skulderen og derved forårsage de smerter, man netop forsøger at undgå. Det kan være en rigtig god ide at rådføre sig med en professionel, når man går i gang med sådanne forebyggende træningsprogrammer.


"Denne artikel indeholder sponsoreret indhold"

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit